Jas piev femara za inseminacijata so mi bese pred uspesnoto ivf.Gi plativ 2ipol iljadi vo New Born.Gi piev 5,6dena.E sega efekt,inseminacijata bese neuspesna.Jas si imam normalna ovulacija,i dobra ovarijalna reserva.
За тоа дали да чекаш или да почнеш според мене треба да разговараш со лекарот, каква е неговата проценка? Ако смета дека би можел процесот да се одложи за неколку месеци, тогаш чекај. Сепак се многу пари... Кај мене во последниот циклус неколку лекари ми рекоа дека не треба да се чека, дека имам малку антрални фоликули, и дека секој месец е битен со оглед на моите години. Затоа мислам дека треба да се консулиташ пред да донесеш одлука, а после тоа мисли се како ќе правиш. Не се многу месеци до октомври, но за некои жени тоа е значајно време, во смисла колку и какви јајаце клетки би добиле. Јас вака би постапила...
Не мораш класично ивф, можеш да пробаш на природен циклус или со краток циклус и минимална стимулација, доколку можеш да си го дозволиш тоа. Мене ми изгледа долго до октомври, јас не би чекала да сум на твое место. Но, сепак ти најдобро си ја знаеш ситуацијата.
Devojki zdravo, Sto ke se sluci,ako ne gi dopijam cikloprogunovata? Prasuvam, bidejki doktorot mi predlozi da ne gi dopijam poslednite cetiri tabletki,za da dobijam porano,kako bi pocnale so postapka. Za da isterame do sredina na Juli, deka od 17ti doktorot e na odmor. Malku ne mi se dopadna ,sto moram da se orientiram i forsiram spored negoviot odmor, no od druga strana MENE mi se brza... Samo se plasam,ako ne go dopijam cikloproginovata,da ne se izremetat hormonite uste tolku ?!..
Девојки ете стигна и мојот ваучер, сега пишав кај Сашка за да видам за понатамошни инструкции, мн се плашам но ке биде
Milicka* со среќа ич да не се плашиш. Ништо нема страшно во постапката. Само опуштено докторите знаат што прават.
Ајде сега само опуштено. Оди направи едно бањање и само позитивно почни со постапка и со позитивна мидча за успех. Па сите ќе чекаме висока бета со тебе
Едно прашање девојчиња, дали со низок естрадиол по стимулации, а со присутни фоликули на ехо со добра големина, може да се извадат добри јајце клетки и во добар број...или мора да е повисок естрадиолот за да извадат добри...ваши искуства и мислења ве молам позз
Нивото на Е2 зависи од бројот на фоликули. Не знам колку фоликули имаш и што очекуваш како резулрат на Е2 за да биде висок.
По оваа вредност ти е 1 фоликул, и можда уште еден но недоволно созреан. Отприлика Е2 ако е околу 150 ти е еден фоликул. Оваа вредност обично е кога циклусот е природен или евентуално блага терапија со таблети или 1-2 цетротиде. Што и колку примаше од стимулација?
мене ми е скоро секогаш до таа бројка естрадиолот и ми ваделе 1-2 јајце клекти. за квалитетот сеуште не можам да ти кажам затоа што ембрионот ми е замрзнат (на 3 ден).
Јас пиев фемара 10 апчиња за втората инсеминација , едвај ги најдов . Имам 1 лента ако ти требаат пиши ке ти ги дадам И јас се исплашив кога прочитав за што се фемарата нормално ама пишува и дека се користат при вештачко оплодување ...се пијат 5 дена по 2 апчиња едно сабајле едно навечер ..јас супер ги поднесов немав проблеми ..ако ти требаат имам 10 апчиња Јас имам останато супрафакт..не е скроз полно ама има
Женчиња, дали на некој му одобриле ваучер со три инсеминации? П.С. Имаме уредни резултати за сите испитувања т.е.се водиме како неплодност од непознати причини Поздрав до сите и што побрзо со бебенца во вашите мешиња
Мое искуство : Во мај лани Е2 ми беше 903(со 10 дена примање по 4 фостимони),др извади 6 фолукули од кои 4 се ополодија, 2 ми врати, другите 2 не биле добри Во декември Е2 ми беше 91,3(на 6 ден испитан исто до по 4 фостимони 10 дена) др извади 5 фоликули од кои само 1 се оплоди и на денот на трансвер престанала да се дели и немав трснсвер. Секој организам е различен ама што повисок Е2 повеќе фоликули,што не значи дека сите фоликули дека ќе бидат со одличен квалитет. И една да е ама да е со одличен квалитет. Ајде со лесно мила и само позитивни мисли,па да си се радуваме со позитивен резултат
Нас ни одобрија со три. Незнам дали беше на среќа или што. И ние се водевме исто како идиопатски стерилитет.