Каде јас направив поврзување? Јас само и дадов пример на девојката и сакав да и дадам подршка но и небитно. Во оваа ситуација знаеш ли што не треба? Не треба завист кој сите ние го чуствуваме не треба да мислиме дека се намерно прават и да ни смета радоста на родители кои објавиле вест дека се бремени,бидејки нивниот пат може да бил исто така тежок и нормално дека ќе си објават и ќе викнат на цел глас. Јас мислам дека лошата мисла води кон тунел и кој тонеш во тој тунел. Како и дае оваа тема е премногу ранлива и нее добродојдено мислење од страна. Со среќа на сите и секое добро.
Еее, и те како е добредојдено конструктивно мислење и од страна. Ама ако имаше прочитано барем едно од моите три последни мислења на претходната страна немаше да ме прашаш дали знам што не треба.
Де бре доста те веќе, го здробивте девојчево со осуди дека е љубоморна,негативна,полна завист и уште шо ли не.А вие демек ништо и никој не ве тангира и скроз искулирани на сите само добро им посакувате и им се радувате...Де де, никој не кажа дека некој на некој лошо мисли и дека не треба да се радуваат.Ај ви се молам,некој си ја отвори душата малце и одма светици се јавуваат.Да не се фолираме...сите сме луѓе и се бориме со црни мисли.Сменете ја веќе темата...значи се е јасно доста веќе реплицирате на таа тема.Ако сте толку позитивни и искулирани,игнорирајте.Убав ден на сите!
Da potpolno si vo pravo Mila jas sum meckicka ja zaboraviv lozinkata pa morav da se logiram na novo oti imam nov mob I jas pred nekojden se najdov vo za mene neprijatna situacija bevme na mekici so sveki I site koga. pocnaa da zborat za bebeto lele tolku me dobole oti jas nemam deca oti jas point nemam kako e da se ima deca. mi se places e posebno taa sto davase mekici bratucedata I koga bevme na intended kaj niv nonstop zborese za bebeto I sega Pak pred mene I ednas duri se drzna da mi kaze oti ne me kane na rodendeni oti jas nemam deca veruvajte togas. mnogu placev od toa drsko ponizuvanje. no toa e sto e gospod. e golem I ke ni dade I na nas deca ako veruvate jas placev I sega koga SESTRA mi ostana neplanirano bremena za treto Dete nemozev da se raduvam. I zatoa ja razbiram ocicka potpolno znam oti e tesko znam oti ne e ljubomorna no e tazna sto ona I site nie se macime za nesto sto nekoj go dobiva tolku lesno I ova ne e sirenje negativna energija ova e realnost
Денеска се чуствувам убаво Станувам сабајле и си ги погледнувам насадените семки од авокадо. И кога ќе видам абе едното пуштило тоолкаво стебленце преку ноќ. А ги насадив двете во исто време едното нормално си распука и почна да си пушта коренче додека другово заостануваше неможеше да распука оти доле на крајот имаше некој деформитет односно не беше правилно и се мачеше. Се мислев што да му правам дали да го фрлам или да му помогнам да се расцепи. Го направив ова второво викам ако го уништам барем сум пробала да го спасам. И замислете ова што му помогнав да распука на два дела е понапредно од ова другово кај и да е за некој месец ќе треба да го садам во црепче. Додека ова другово го нападна некоја пајажинка на врвчето каде што не го фаќа водата и некако заостана во развојот. Едно обично авокадо колку може да ме научи за животот! Дури и на природата и треба помош за да створи нешто. Може ако не бев јас ова акодаче немаше да оживее и да пушти коренче. Така и на нас во овој случај сме авокадото кое се мачи и само неможе да постигнеме да имаме дечиња и ни треба нечија помош-доктори... кои ќе ни помогнат во нашата цел. Обратна ситуација е другото авокадо кое иако природно си се подели еве го заостана и се мачи и незнам дали ќе успее
Девојчиња, што мислите, дали е во ред да се однесе подарок на докторот и/или сестрата (пр. вино, алкохолен пијалок, чоколатца...)?
Mislam deka ednas diskutiravme na ovaa tema.se e individualno,jas licno ne bi nosela ( vo zavisnost od situacijata neli) doktorot neka si ja zavrsi svojata rabota do kraj i posle koga ke sum so bebus vo racete togad ke se pocastime site...
Здраво феминки. Долго време бев во темава, затоа решив да го споделам среќниот крај и тука со вас. Мислам дека е соодветно, да знаете дека после толку изгубени битки, војната сепак може да се добие. Сакам само едно да ви кажам.. Бидете упорни и со верба, никогаш немојте да помислите дека нема да успее, бидејќи ќе успее, мора да успее. Прашање на време е, а кога ќе бидне, верувајте... ќе заборавите на се. Ве гушкам сите, бидете силни и цврсти, така ни доликува, ние ќе бидиме мајки, а мајките се најголемите борци. Дај боже што побрзо да ја прочитаме породилната приказна на секоја од вас. Имајте прекрасен ден http://acibademsistinababy.mk/majkite-raskazaa/34-majkite-raskazaa/725-jovana-petrova
Bravo Nate! Srekna ,vesela,zdrava,dolgovecna neka e kerkickata,radost na mama i tato! Te gushkam mila i se raduvam za tebe !
Мила @Natasa. P честитки од срце.Да е жива и здрава ќеркичката.Господ ве благослови,нека ве чува и заштитува секогаш да сте пред се здрави,весели,и од Бога заштитени.
Честитки Нaте некa е живa и здрaвa мaлaтa принцезa.Веќе не сте сaми,пoмеѓу вaс имa сoнце кoе цел живoт ќе ви ги грее срцaтa .
Јас да се убацам, Натка кој знае дали ќе има време од Јована до вечер да се вклучи. Наташка ,покрај Кукла наша ,беше една од поупорните борци на оваа тема. Успеа кај Ивановски со последното замрзнато ембрионче. Само радости Наташке ,уште еднаш