Здраво девојки, најнапред извинете за долгиот пост но доколку му треба на некој нема ми пише во порака. Сега правев 4 ИВФ и ова го плаќам приватно. Кога ги правев претходните три ИВФ терапијата ми беше по 6 инекции на ден и ја примав по 10 дена и секогаш докупував по 30 инекции приватно бидејки имаме нели само 30 преку фонд, овој пат се приватно и си ги купив инекциите во аптека во Урошевац ги најдов фостимон по 11 евра, и земав 60 инекции фостимон и се разбира во договор со докторот и гледавме по шемите од претходно дека секогаш за терапија сум примала по 60 инекции и марфи дека ми е најдобра другат овој пат за терапијата помалку инекции фостион. Доколку на некој му требаат инекции фостимон имам 15 кој што една ја платив 11 евра нека ми пише во порака, истите се ко кај нас само што кај нас со цената се дупло поскапи. Извинете уште еднаш на долгиот пост но можеби на некој ке му требаат и секој денар ни е важев во оваа постапка да не ги плака да неречам дупло како што сум ги плаќала и јас претходно.
Претходно имам пишувано за ова. Ја носев на микробиологија, регенс за кламидија нема, ама има некоја посебна метода за кламидија која се доплаќа 200ден. Прашај матичната сигурно е запознаена, треба да ја наведе таа метода во упатот.
Да бремените се ослободени извините на мојата грешка...мислев во друга тема пишувам...извинете девојки
Хахаха....ее ваква гршка не се простува (секако, ова е шала )....забуна ми направи но добро е да се знае оваа информација.
Само еден е во плоднос за инвитро јас бев кај него презадоволна сум еве сме 7месец некој има лошо мислење некој не а за во систина за два дена ги враќале една пријателка имаше 2 неуспешни таму сега во плоднос ќе го прави а нема никаков проблем не можат да и откријат се испита и во странство твое е да одлучиш и никој да не слушаш среќно
Брис, само не ја запамтив методата (не ме интересираше) Ја ги правев пред две недели....Прашај зошто да плакаш на приватно...
Вракањето на јајце клетките е различно кај сите организми. Не се водете дека 5ти ден е успешно. Првото ивф ми беше на 5ти ден, и вториот пат друг докторот реши да ги вратиме побрзо, на 3 ден. И ете, беше успешно. Можеби зависи кој ден е постигната овулацијата, која е рецептивноста на матката... @Sara mila ако размислуваш за Плодост, оди, направи консултација. Ако ти се допаѓа комуникацијата со тимот, остани таму. Секаде има позитивни приказни. Среќно
Здраво, би сакала да прашам, дали и колку терапијата за висок притисок влијае на машката плодност? Дали некој се соочил со ваков проблем? Фала однапред и имајте убав ден
Mislese na vrakanje na embrioni.Jakce kletki ne se vrakaatMene vo Plodnost na 3et den mi pravea transfer,vo Remedika na 5ti.Neuspesno.Ovoj pat vo Nee Born na 5ti i uspesno
Да да, ембриони Еве, Во исти болници сме имаме трансфер во различни денови и сепак резултатите се различни. Секој организам е сам за себе. Важно е докторот, те. специјалистот да ја разбере добро проблематиката кај клиентот и да направи една добра прогноза и шема.
Да секаде има по некоја успешна приказна но ете немаме сите ист организам но сепак имам уште време за размислување сепак ти благодарам hug: Хаха некој е презадоволен а некој па ич значи секој по нешто и на крај пак кај поповиќ ќе си идам
I na mene bea na vtor I treti den vrateni embrionite pa bea uspesni invitrata no bremenost ite od drugo pricini ne bea uspesni ubavo e ako se ima poveke embrioni da se vratat na 5 den no neznaci oti I tie sto se vrateni na vtor ili treti den nema sansi da uspeat
Работат цело лето со исто темпо не му ја мисли од сигурни извори ми е ова.Само чисто јависе да прашаш за твојот предмет до каде е...