Jas da ti kazam mojot doktor mi rece ne strogo miruvanje i jas tri dena si stanuvav samo za jadenje do masa i do wc a posle si sedev na teresa onaka lagano si miev sadovi i ete ako se fati ke se fati vednas toa e ...
Mojot doktor mi dade primer mi vika zamisli si dve zrna oriz i namackana kriska leb so marmalad zalepi gi zrnata na kriskata so marmalad i ptevrti ja kriskata zrnata nema da padnat isto e vika i so embrionite koga ke se zalepat za matkata nema sansi da padnat
Dusicke so lesno neka mi ti e.... Ne znaev , ili sum zaboravila mozebi.. Vo guzva nekoja sum denovive sobirajki dokumenti za ivf, pa skroz se izgubiv...
Jas se bockam so po 2 puregona. Od suprefaktot mn mi paga pritisokot i mi se spie. Sum se komirala vcera..
Devojcinja moi mili,na site sto ste vo postapka, vi posakuvam ovoj mesec da vi e najsrekniot mesec vo zivotot Jas do pred nekoj den se spremav za privatno da si pocnam so pripremi ,no posledniov spermogam(99%mrtvi spermatozoidi),izgleda ke go smeni planot,pa ke pocnam da si gi sobiram doc.za preku fond. Imam skoro site dokumenti,samo ae mislam za spermogramite ,posledniov go pravevme pred dva dena,a prethodnite vo Fevruaru,Januari i Mart,no site se od isto mesto,a trebalo dva od razlicni kliniki so rastojanie od mesec i nekolku dena. Znaci ke treba da cekam uste eden mesec za uste eden spermogram od druga klinika. Ili mozebi deka posledniov e mnogu los,pa mozam da gi podnesam i vaka?!.. Vo vtornik sme na pregled kaj Petanovski,pa ke vidime.
duso i da sakas poveke od tie 3 dena sto i se najbitni za da se implatira emrionot nema da moze da lezes,eve primer mene posle 4 den od transfer se bolea kolkovite od mnogu lezenje na istoto mesto,i kako sto veli podravka istoto i mene mi go preporaca doktorot i eve se se zavrsi so uspeh i za dvete
i jas spiev kako zaklana dodeka primav superfakt,inaku imam mnogu lesen son zatoa pak sega sum 6nedela i imam nesonica edvaj spijam po 6h dnevno,moze natamu ke me fati pospanosta i mene no sega zasega nema nisto od toa
Vo cetvrtokot bev kaj maticniot, no folikulite ne bea mrdnale od 13 mm. Vo vtornik pak ke odam, a ako ne bide nisto ovoj pat, za sledniot ke ja zgolemime dozata na klomifen na apce ipol.
Zenicki jas denes prebaruvajki niz forumot otkriv deka treba da pijam folna kiselina od 0.4mg, jas do sega so receptata od doktorot folic acid mi ja davaa od 0.5mg na replek i do denes taa ja pijam,malku sum zbuneta i neznam koja e razlikata megu dvete,a utre planiram da kupam od 0.4mg samo neznam na koja firma