Jas Pak realno kazano si pijam metformin I si jadam najnormalno se SESTRA mi si pie isto metformin si jade se I cigari si puse I ete ja treto detecek a ne se skratuvam veke od nisto ako ima da bide ke bide ako ne ne
@Bubce38 јади пилешко и риба. Мене така ми препорачаа. Скоро цел живот немав каснато месо и стекот ме заситуваше не можев да стигнам до зеленчук. + преферирав Киноа, булгур и некако ми ја задоволуваа желбата замена за тестенини + интеграрен ориз со некои мешани зеленчуци. И последно ама не за потценување Тонус леб. Со овој стигнав со макс. две паричиња на ден. Мислам дека би било одлично да изегнуваш и млеко и млечни прозиводи. Барем мене ми рекоа така, освен ако имам голема желба и да си направам кејф. Од тие 10 килограми кои ги имав качено по последното IVF, се преполовија. Спојлер: Природни лекови против високо ниво на шеќер во крвта КОПРИВА Urtica dioica Копривата е нашата најдобра лековита билка за почистување на крва од која истовремено расте и бројот на црвени крвни зрца. Чаевите од коприва се идеални за намалување на нивото на шеќер во крвта. ЦИМЕТ Cinnamomum verum, Cinnamomum cassia Рецепт за намалување на нивото на шеќер во крвта Во шише со 1.5 литри вода се стават 2 стапчиња цимет и 1 кесичка каранфилчиња. Шишето добро се затвара и се остава да отстои 4-5 дена во фрижидер. По 5 дена од оваа вода се пијат 100 милилитри, секое утро на празен стомак. Треба да се испијат 4 вакви дози, па се прави пауза од 15 дена. СЕМКИ ОД ТИКВА Cucurbita pepo Маслото од семки од тиква може да помогне при подобрување на потенцијата и општата состојба на организмот, при регулирање на нивото на шеќер во крвта и стабилизирање на крвниот притисок.
Ti blagodaram kukla21 za brojot od fondot,ti blagodaram I tebe pile30 za informacijata deka rabotat celo leto posto jas sega ke gi pustam dokumenti
Za insulin se pravi drug test.Za insulinska rezistencija.Ubavo ti kaza meckicka.Ko so pisevme vo poraki,se toa pravi i se ke bide ok.I normnalno srresot isfrli go.Jogurt ne.Samo kiselo mleko ili kefir .Taka mi kaza endocrinolog
Ајде @Bubce38 за беба можеш се. Прво исфрли го белиот леб и благото и постепено воведувај здрав оброк. Се ќе биде во ред . Со терапија и исхрана брзо ќе се среди.
Се' за бебенце вреди да се промени во животот. Добар план и цврста волја, ќе биде добро. Нема да мислиш што јадеш, ќе мислиш на бебушко
Без разочарување. Таква упорна женска како тебе ќе стигне до целта. Толку работи си прошла, па за исхраната. Ќе најдеш погодна исхрана, па и за зеленчукот ќе најдеш начин како ти одговара да го кознумираш.ќе не читаш малку во дневно мени за трудници за идеи и ќе успееш.
Не сум испуштила ни една страна од вашето дневно мени во темата. Еднаш и пишав ,алал да ви е како се храните и дека кога ќе ви се приклучам еден ден ќе ми биде и те како срам да кажам што и колку јадам. Конкретно на ели25 дневното мени мене ни за доручек не ми стига Ама еве почнувам. Денес сум покуса за 1л к.кола,без бурек за доручек и без бел леб за ручек. Е сега вечерата како ќе е без пица или тост со мајонез. Бонбониерите ќе останат за подарок на некој.
Па бистра водичка не, ама погуста структура и грутки да целосно време. И тоа во различни бои. Бела, жолта, розева, кафеава.
@eli25 ни е нај, со интегралните тестенини и лебови. Ама еве и јас почнав да се навикнувам. Како и да е не сум лебарка голема. За дорушек тесто да, ама за ручек на пример можам манџа без леб да јадам. Се е навика ќе видиш.
@Bubce38 да го видеше моето мени пред бременост, ни за ужинка не ќе ти стигнеше Прво почнав интегрални ради мм после мораше и јас Ми фали бурече, симит, најмногу од се сладолед
Јас јадев мн леб од 10 до 15 кришки дневно и тоа бел. Сега стигнав до 5 кришки интегрален се е до потсвеста. Кога ми рекоа диета мора обавезно едноставно морав да прифатам ама сега не ептен строг режим. Тестенини не благо не а овошје да и во диетата ми стои дневно 3 оброци овошје ама не количински пример 2 праски па втор две кајсии трет јаболко. Ајде ќе издржиш. Лебот мене ми беше најголем проблем
Zdravo moi mili lavici jas malku morav da SE oddalecam od SE PA I OD internetot iskreno Dobro mi dojde dva meseci Sega moram da SE vratam Na borbata......Mi zakaza maticniot Na transfuziologija kaj nekoja Dr Aneta Hristova I jas my rekov da mi zakaze I za kariotip I bidejki nemase termini mi Dade uput za MANU AMA Ne bil siguren Dali tamu pravat kariotip tuku da idam da prasam bidejki tamu NE bill so termini tuku odis I cekas red...Dali pravat kariotip Na MANU???
podravka mozes da si prates na moj termin koga ke imaat pusteno termini togas da zakazes za KARIOTIP na gak ama mnogu se ceka I rez eden meseci sigurno se ceka
Прават Да,ама тешко да дојдеш на ред. Не примаат по многу пациенти дневно,безобразни се. Види на педијатрија има ли термин,таму велат најверодостојни им биле резз.
Здраво душо пред се како си.Такво испитување прават во МАНУ и е многу поверодостојно но се чека ред.А го прават и на Имунологија а го правеа и на Гинекологија дали го прават сега таму сеуште незнам.Поздрав до тебе и се надевам дека ќе завршиш што побрзо работа по нашиве врати по институцииве.
Dobro sum Mila fala ti SE pribrav malku I idemo dalje vo petok idam Na transfuziologija PA posle ke barame termini za kariotip ...