Браво бубче гледаш дека не било тешко . И сега си топ риба,а кога ке бидат уште минус 10 ке бидеш рипче
Бравооо ете гледаш ништо не е тешко кога се има убава цел за успех терај си така припазувај си и ќе биде се во ред.Главата горе и се ќе се успеее
Како се хранеше што толку брзо си симна 5 кг... ајде кажуваја тајната состојка.. да си почнам и јас..
Здраво девојки, најнапред извинете за долгиот пост но доколку му треба на некој нема ми пише во порака. Сега правев 4 ИВФ овој пат се приватно и си ги купив инекциите во аптека во Урошевац ги најдов фостимон по 11 евра, и земав 60 инекции фостимон и се разбира во договор со докторот и гледавме по шемите од претходно дека секогаш за терапија сум примала по 60 инекции и марфи дека ми е најдобра другат овој пат за терапијата помалку инекции фостион. Доколку на некој му требаат инекции фостимон имам 15 кој што една ја платив 11 евра нека ми пише во порака, истите се ко кај нас само што кај нас со цената се дупло поскапи. Извинете уште еднаш на долгиот пост но можеби на некој ке му требаат и секој денар ни е важев во оваа постапка да не ги плака да неречам дупло како што сум ги плаќала и јас претходно.
Zdravo devojki, na koj broj da dzvonam, vo FZO? Itno mi trebaat a nemozam nikoj da dobijam na 02 328 9016. na centrala na toj broj me upatija. Pozdrav i blagodaram
Ве молам препорака за добар трансфузиолог и мислење за следново димери во ред, број тромбоцити блиску горна граница но во нормала времињата само не се во нормала малку отстапуваат и генетски мутации исто имам, па што мислите клексани се примаат ли во овој случај или само кога димерите се покачени се даваат??
Јас сум со нормални вредности на ддимери и времиња.Со мутации мтхфр хетерозиготни сум и еве 5ти месец сум и сеуште примам клексан. Јас последно бев кај Др.Елена Петровиќ на трансфузија и сум прееееезадоволна благодарение на 2 феминки
Оставив благо,газирано и бел леб и буреците ( претходно се од ова го јадев во огромно страшни количини). Пешачам, возам велосипед и тоа е тоа. Мада мислам дека и метформинот има улога во слабеењето
Zdravo devojki, tie sto ste podnesuvale branje za vtor ili tret vaucer kako dokaz za prethodno napraveno IVF sto imate dostaveno? Jas go dostaviv finalniot lekarski izvestaj kade uredno pisuva dek e napraveno neuspesno IVF preku fond i sega dobiv izvestuvanje od FZO deka treba da dostavam izvestaj za prethodno napravno IVF. Neznam sto da im dostavam dopolnitelno, a na telefon nemozam da gi dobijam. Iskustva?
Јас и за втор и за трет ги доставував извештаите за Извршена ИВФ постапка (копии) каде пишува: каков протокол, стимулација, толку јајце клетки, толку ембриони, колку вратени, тоа е тоа што треба. На самиот трансфер извештајот што го дава болницата.
Мислам да. За покачени дидимери се дава клексан,а исто и за мутации.Најдобро со тренсфузиолог-тој одлучува и за доза. Јани Ангелески.
Da zaradi mutacii se davat kleksani jas ke primat pred 1 Ned pred IVF ke pocnam so kleksani zaradi factor 5 heterozigot
Изгледа ДА, и кај мене најдоа мутации - хетерозигот на FBG 455 G/A и PAI-1 5G/4G и хомозигот за MTHFR A 1298C, MTRR A66G и MTR A2756G. Трансфузиологот напиша третман при следен трансфер ден пред трансфер клексан 1x40, метилирана фолна 1 G и Идеос 500 и плус аспирин 100.По трансфер клексанот 2x40.
Дали некоја примала фраксипарин и која е разликата зошто тие место клексани?? Исто Cardiovitamin дали некоја примала и од каде ги набавила ако може помош??
@Софија 88 јас имам примано фраксипарин. Различна фабрика од клексан. Двојно поефтини. Ефектот е исти. Така ми кажа и трансфузиологот.