Матичниот може да даде упат ,ама може да се вади дека демек треба уролог. Секој доктор може да издаде упат скоро за било каде,ако сака. Јас конкретно зедов упат од невролог. Кај и да идам на испитување идам со упат од невролог
Девојчиња,да ве прашам. Дали некоја има вишок на таблети Д-хеа. Ми требаат за 5 дена по 50мг. Немам од каде да набавам во Мк, во Грција не најдов,а ќе ми донесат следната недела од Бг. Имам уште за утре. Не сакам да останам без терапија следните 5 дена. Ако има некоја од вас да ми позајми,или да ми продаде ќе ви бидам многу благодарна
Денеска направив тест и излезе само |.... па така си е кога имаш премногу надеж и сега баш се разочарав.. а веќе 2 месеци не мислам на ништо ептен сум опуштена сега пак.. исто не сака и не сака со сила убавина не бива
колку сум денес потиштена...сите околу мене се трудни,јас мака мачам и ништо...многу ме фака депресија и мислам дека никогаш нема да успеам..
Изгледа не сум сама.. и покрај мене сите трудни дури и мојата најдобра другарка бремена веќе 2 месеци.. изгледа и јас мислам како тебе.. па несака и неќе и господ изгледа кренал раце од нас да е така нема да не мачи толку многу.. па што знам дека не се вели така но така си е.. ќе дојде врме ќе си видиме и ние || малку тешко но мора да биде.. затоа силни да сме си ние што ќе дојде добродојде..
Правеше ивф или природно очекуваше? Не се разочарувај, главата горе и продолжи храбро понатаму! Ако, нека се сите трудни. Зар мора да си и ти во исто време со сите тие? Ти ќе бидеш посебна, бремена кога ќе дојде денот. Верувај дека ќе дојде!
@lalapo jas prativ originalen izvestaj, vcera gi dobiv konecno i ispadna ustvari deka izvestajot e vo red i deka ne treba nisto dopolnitelno da im prakam. I zgora na se mi kazaa deka imaat faktura od Sistina kako informacija deka veke e iskoristen vaucerot. Ova seto bea nepotrebni nervozi.
Nisto Los e spermogramot kaj nas pak imame 20posto progressivno podvizni Dr TRAJKOVSKI vika za IVF e dobar no za sekoj slucaj ni dade prokseed plus ako moze nekoja da mi pise sto ima iskustvo so niv
и ние сме со лош спермограм доктор Трајковски и нас ни даде проксед плус,денес прашував по аптеките во струмица го нема, утре одиме за скопје, па ако некој знае во која аптека го има за да го земеме, сопругот испитуваше и хормони тестостеронот му е низок 0,79 а нормални вредности се од 3-10,6 мислам дека треба да зема некоја терапија па ќе се консултираме доктор Трајковски, дали имал некој вакво искуство.?
На нас за тестостерон ни препишаа Прегнил од 1.500 , Ендокринолог од Систина. Бееме купиле од Ср од аптека и без да видеме поминен рок Се става прегнил 1.500 еднаш неделно. Консултурајте се, ако ви треба ќе ти ги подарам, земааме од грција со рок до 2018. За проксид има низ повеке аптеки у Скопје. Знам Зегин под железничката има.
Ke zememe zamena za niv poeftino ke ni izleze a vo vtornik Pak nie ke odime za sk na ocna klinika zaradi toa sto mi se vlosi sostojbata so ocite I tamu I jas ke se rasprasam za proxeed
а ова е инекција прегнил нели е за прскање на фоликулите,или има иста таква за зголемување на тестостеронот кај мажи , некако се збунив
Прегнилот е хормон, гонадотропин, кај жени влијае на прскање и созревање на ј.клетките, а кај мажите на спермата.
Да. Само што за жените е 5.000 единици за контролирање на овулација а кај мажите се препорачува 1.500 за потенција. Причина низок тестостерон. Посебно под 1. Link: https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/8188 + Само што се јавив во неколку аптеки во Ср. Жанина кажа дека по порачка може да донесат ProXeed plus. Увозник е некој Минекс-Мил Доо Скопје, ама не можам да најдам контакт да питам дека носат кај нас, со кои апектеки соработуват. едит: Најдов, може да ги контактираш https://www.facebook.com/proxeedmakedonija/