Девојки ме интересира дали некој правел кариотип на приватно во гениколаб,др трајковски ни кажа дека правеле таму кариотип,се јавив и ми рекоа дека чини 9020 денари резултати за 3 недели, дали некој знае колку чини кариотип во државна клиника и за колку време ги дават резултатите.
значи разлика е во цена, мене др трајковски ми рече дека во државна болница е околу 6000 ден, а сега кога ми пиша 1400 има голема разлика, само што нема термин во државна болница, ние во петокот бевме за ск имавме закажано за кариотип ама урологот ни закажа грешка наместо упатот за генетска медицина, тој ни закажа на гиникологија за асистирана репродукција и не вратија.
Еднаш прашав не добив одговор Ме интересира метилирана фолна само од БГ. ја набавувате или ја има и во Србија на пример. Исто да се надоврзам некоја ако купувала ДХЕА од Србија,Косово колку е таму. Секоја информација ке ми значи. Фала ви
Јас последно зедов од бугарија. Во србија има кардиовитамин - комбинација со б6 и б12. Ова ми го препорача трансфузиологот. @eli25 го пие ова.
Исто и мене ми кажа може и кардиовитамин да земеш,ако не најдеш неофолик мета. Во кардиовитамин има и б6 и б12, така или погрешно разбрав. Бидејки и тоа треба да пијам исто по препорака од трансфузиолог. Збунка сум цела како и каде да најдам,а веке требаше да почнам да ги пијам
Разлика е, 700 ден на човек. http://mojtermin.mk/map. Барај во медицинска генетика. За јули немаш термин, ама отварај денојве , можит да се отворат за август, а брзо се пополнувет.
Вие што пиете метилирана фолна, која доза ја пиете, од колку микрограми? Дел ми споделивте искуство во пп, тенк ју. Хомо или хетерозигот сте на Mthfr?!
Jas imam heterozigotni mthfr677 i mthfr A124.Pred ivf 8 meseci piev po 2 tabletki Neifolik Meta znaci po 800mikrogrami na den...taka mi kaza imunolog.A po ET piev samo 2 nedeli do test Tifol od 0.4 no na transfuzija mi rekoa da si prodolzam da si pijam i vo bremenost po 1 na den znaci 400mikrogrami i seuste teram taka ivo bremenost...B6 i B12 dopolnitelno ne vnesuvav.Ubavo e da se konsultiras so doktor sepak site imame razlicni mutacii i toj najdobro ke ti ja odredi dozata za tvojot slucaj
За на приватно,ние во систина правевме и за еден е 6500 резултати за недела дена.Ако ценава што си ја пишала е за еден,тогаш во систина е поевтино.А за на државна незнам ама е сигурно многу поевтино,само што се чека многу повеке.
Мојот брис за кламидија гинекологот го прати во авицена , си платив 1000 ден утредента имав резултати
700 den.e vo Sinlab.Jas si go odnesov sama kaj Juzen bulevar taa lab.i sleden den imav rezultati na meil.
Девојки,мојот избор е др.Митко Иваноски готово решено е. Морам да го пофалам,ја доби нашата доверба со еден збор. Многу сум задоволна од комуникација др-пациент.На многу прашања имаше одговор и нешто што најмногу го ценам е кажувањето на вистината во очи а не да те одере од пари,па подоцна да ти каже што е проблемот. Се договоривме во септември штом добијам од 2 ден да си почнам со микрогинон и 15 таблетка кога ќе ја испијам да одам на контрола.Од терапија незнаеше што ќе примам, прво да видел колку антрални фоликули имам па потоа,ама стриктно ми кажа дека ќе примам терапија што ме следи преку фонд, а не со некои стимулации што одат на приватно. Ќе одиме со долг протокол.Си купив овунорм 2х1 ми рече да ги пијам и за сопругот ни рече ТАБЛЕТИ proxeed plus 1-2 дневно.Има таблети или мислеше на прашакот?Ме збуни ама на рецептот пишува таблети А од каде ги купивте? Во Систина ми кажаа прво 3700 ден па потоа по телефон 3500 ден. Сакам да порачам и јас, ако имаш тел.број од аптеката или било каков контакт пиши ми
Од зегин во скопје спроти клинички.немам контакт во скопје во повеќе аптеки ги има.позз да за еден е 9020 денари,и резултат за 3 недели, фала многу ќе прашам и во систина.позз