Кога ќе прочитам вонматерична, косата ми се дига во вис. Лежи, одмарај, дај си време за себе, после со нови сили продолжуваш....
Ах бре девојче мило. Жал ми е ,не знаеш колку. Сепак добро е што се завршило како треба и сега си во ред. Подобро што те оперирале,јас слепо верувајќи само на еден доктор дури три пати минав низ голготата "ванматерична бременост". Но , будала работа ,со инекции. Со метотраксат, кој јајниците ми ги направи за десет год постари и понепродуктивни. По 7 дена трпев болки до плафон.Сама се чистев.Плакав и се радував што боли,само и само побрзо да се исфрли плодот. Ејј три пати во рок од 15 месеци!!! Можда досаѓам што се повторувам,ама го пишав ова ,само да ти дадам подршка. Не си сама ни во оваа битка. Одмори се, исплачи се , закрепни и за кратко ,со нови сили до посакуваната цел. Дедо боже знае кога да даде на секоја од нас.
@Nina 2014 Ninicka dusicke ah bre se izmaci aman no sega cim si dobro toa e najbitno posle dozd ide sonce...ah se rasplakav...kako taka ne videle na vreme i pokraj tolku redovno sledenje.Bar togas da ti kazale bthcg da proberis...uf...ajde sega lezi si odmaraj si oporavise pobrzo i so novi sili.Gospod e golem te cuval tebe sto e najbitno a se drugo ke se prebrodi.Te gushkam
@Nina 2014 Жал ми е, секогаш се собираат неубави работи тогаш кога се спремаме за ивф, но ја знаеш онаа: "По облаци сонце" Се ќе биде само верба.
Koga odite kaj nov doktor za konsultacija za invitro ,dali gi gleda dokumentite i samo razgovarate ili zadolzitelno pravi eho. Fala
Јас бев кај 5-6 доктори на консултација. Кај сите се смКнав . Да се насмееме малку. Да ,обично ја сакаат сета документација и мене сите ми правеле ехо,освен почитуваниот др Таше. Тој не ме ни погледна. Од око заклучи дека ни е доцна на мене и мм да станеме родители
@Nina 2014 жал ми е што се вака заврши ама мора да бидеш силна, доаѓаат подобри денови во кои ќе плачеш ама од среќа Ехо не, само разгледува документи и ти кажува што за понатаму
Ми правеле ехо обавезно каде и да појдев за мислење, консултација, просто образложние да видат во која состојба е матката, јајниците.. 4Д ехо што сум носела никој не ни прочитал
@Ѕвездички Ако сакаш пиши ми во ЛП каде поточно има дхеа во Скопје. Фала ти @Nina 2014 силна си знам ке го пребродиш и ова искушение и оваа бура во животот. Одмори,дај си време закрепни и физички и психички тоа ти е најпотребно сега. Потоа со нови сили до посакуваната цел. Те гушкам
Леле девојче. Многу ми е жал зс се што ти се случило. Немам зборови за утеха. Дамо можам да ти пратам
Ти посакувам побрзо закрепнување и од самиот зафат и од шокот кој си го доживеала и ти посакувам во најскоро време да ти се оствари желбата за бебчиња
Nincee zal mi e ako ti e za uteha moite I dvete tubi se neproodni inaku nemav vreme da odam da vidam za KARIOTIP deneska oti bev na tri kliniki ama koj saka ke mu go dadam mob br na geneticarkite
Сега купив од Бугарија ДХЕА од 100 мг -60 капсули 700 ден.Поефтино здравје Не знам зошто толку голема разлика во цената а сигурно имаат и од помалку мг, мене волку ми требаше. Во еурофарм се 3100 ден.
Te guskam najsilno i se sto ti posakuvam e da uspees da se ispravis najskoro glavata gore Gospod e golem i site ke ne izraduva