Devojki zdravo. Nova sum na forumov no ve sledam nekoe vreme. Se nadevem deka pishuvam na pravoto mesto, a vo sluchaj da ne e taka izvinete i ve molam popravete me. Nakratko samo kje kazam deka nashata dijagnoza e oligoastenoteratozoospermija. Do sega imame napraveno 3 in vitra site vo Sistina kaj Lazarevski - prvoto zavrshi so biohemiska bremenost a drugite 2 ne uspreshni. Za struchnosta na lazarevski ne stanuva zbor, no se nekako brza, se e vo guzhva...a mislam i deka embriolozite ni ni posvetuvaat dovolno vnimanie i vreme. Za site tri obidi nishto ne e promeneto, bash nishto. Od tie prichini sakam da ja smenam klinikata. Shto e vashata preporaka od iskustvo? Slushnav za New Born i za Birol Ajdin no toj embriolog ne raboti povekje tamu. Navistina sum vo golema dilema i nemam idea kade da odam. Sekoj sovet e dobredojden
Еден совет од мене: Оди на консултации кај неколку, на пример Трајковски во Њу борн, Ивановски во Систина, па ќе видиш кој ќе ти остави најмногу впечаток. Кај двата ми беа неуспешни инвитрата, ама мислам дека максимално се посветуваат и се со темелен пристап и двајцата. Плус можеш и кај Петановски Ремедика или уште некој, еве и другите ќе кажат свое искуство. Со среќа!
Во Њу Борн има двајца многу добри ембриолози, јас таму правев ивф кое беше успешно, сега сум 19та недела, појди си на консултации, нема што да изгубиш
Fala vi na odogovorite @nn@ i spirkovski Bash prekrasno so lesno da si ja iznosish bremenosta a koj koj doktor beshe vo New Born?
Фала мила и кај тебе да биде јас правев кај доктор Трајковски, човекот е прекрасен а и сите на клиниката, достапни во секое време.
Девојки еве една информација:најдов во Албанија апчиња profertil,180 апчиња(3 месеци по 2 се пијат) и се 80€ а пред 6 год кога ги купивме беа 120 €.
Јас правев кај трајковски во њу борн и излезе прво инвитро и успешно со близнаци , сега сум 16 недела . Докторот е одличен јас сум презадоволна од односот и од тоа колку се ангажираше . Во секое време ми беше достапен и одговараше на сите мои прашања . Дури и сега му ги пракам сите резултати и се консултирам за се со него . Повремено одам и на прњгледи кај него и сеуште ми посветува внимание . А морам да напоменам дека и останатиот персонал е супер од тие на приемно, сестри, ембриолозите .
Профертил се апчиња за подобрување на спермата кај мажите. Не мила јас не сум таму, еден пријател беше.
Zdravo devojki, dali imate informacija kolku cinat ispituvanjata za genetski mutacii na transfuziologija, so upat od maticen za dvajcata partneri?
Девојки само што го подигнав писмото од ФЗО дека треба да доставам дополнителен документ за ваучерот. Каде треба да го доставам, кај што првично ги поднесов документите кај Црвен крст или во главниот ФЗО кај Мајка Тереза.
Испитувањата на трансфузиологија ги платив 1700 денари.Ама не ги имаа сите реагенски,мислам за PAI i фактор 13.Па после тоа морав да правам дополнително испитување во МАНУ каде ги имаа PAI i фактор 13 и плус уште неколку други(не се сеќавам баш)-некој пакет кој чинеше 450 денари и анализата таму излезе подобра,подетална и ми најдоа мутации.
Мајка Тереза. И пиши едно пропратно писмо дека доставуваш документ согласно нивното барање. Во прилог достави и копија од нивниот одговор.