Сосема е нормално да е празен.Јас два пати правев на спонтан..Еднаш празен а вториот пат подобар ембрион се доби отколку класичното ин витро.Вреди да се пробува.поздрав
Роденденот ќе ти остане во најубаво сеќавање, дедо Боже ќе те благослови. Ќе има ембриончиња и за замрзнување. И едно да вратат во меше, не се плаши, ќе се фати за мама. Кај мене исто така кажаа за 4-5 фоликули, а извадија повеќе и замрзнавме, вратија 1 за да не трошуме многу пиради миомите кои требаше да се вадат. Едно зашто беше само проба пред отстранување на миомите и заради возраста.....ќе требаше да чекам по операцијата.....и ете успешно, ембриончето се фати за мама и покрај се.
@Bubce38 ti posakuvam najubav rodenden jubilejen da imas povod dupli i ti si lavica kako mene,jas sum i so podznak i ke se izboram do kraj vo ovaa bitka vo koja ke bidam pobednik i jas i ti i site od ovde!!! @Nina 2014 kako si ti? Te mislam...
Vcera mi bese punkcijata,znam deka mi izvadija nekade 7 folkuli oti nikoj ne mi kaza tocen broj ,sto me zacudi vo ovaa situacija,deneska tri pati se javiv edvaj doktorot mi kaza deka se 5 oplodeni ,tri se super uste dva ke gi cekame do utre,a transfer izgleda vo ponedelnik ke bide.. So sreca ako zabremenime i dvete(i mora vece)blisku ke bideme so terminite
Супер,супер. Сега одмори се и понеделник со среќа да си ги вратиш дома јуначињата. @Lost angel душо, а како беше на пункцијата? Даваат сопругот да влезе во собата дури се будиш од анестезијата?
E toa im e super ,imav svoja soba,zaedno bevme celo vreme.Samo ne mi se dopadna sto nikoj ne mi dade odgvor kolku jajcekletki mi izvadija,isto i denes sama se javuvav da vidam kolku se oplodeni.
@Bubce38 собите се со еден кревет за лежење и еден за седење+ тв. Додека си на пункција тој те чека внатре. Кога завршив со пунција/ет, ни рекоа можеме да поседиме колку имаме потреба, не не органичуваа. + и двата пати кога бев за пунција и трансеф, носат спавача и ве оставаат сами во собата со партнерот, да ти помогне во спремањето Мене ова ми остави посебен впечаток и ми беше многу фино.
Dolu vo sala si veke osvestena.Koga ke te kacat gore vo soba tamu e maz ti.Uste koga ke odite ke si vleze i si sedite.Nie i prespavme.Mnogu bese studeno.Stom si veke podobro doaga dr ili anesteziolog,da ti kaze kako pominalo
Devojki pomagajte se bockam vo ramo so fraxiparin i raceve mi se modrici ne mozam maicka da oblecam mora so rakavi da e modici temni ima li care?
Pa umorni bevme.Legnavme u 4.A trebase da bideme vo bolnicata vo 8.Kamen ladno.Dolu te osvestuvaat ama poso jas imam problem so budenje znam deka gore vo soba otvoriv oci salam.Imace sum si zborela dolu ama jas ne pamtam.Zamisli za mastika sum zborela pa go prasuvale maz mi dali pijam,deka ne me faka anestezija a otkako ke me fati pa nemozam da se osvestam Ke se bockas pozadi na rakata.Odstrana,na debeloto.I kr pustas tecnost poleka
Taka i me bockaat komsikata med.sestra epten so iskustvo zenata veke vo penzija. Tebe ne ti se pravat modrici?
Fala ti mnogu na info ajde zdravje ke odam vo vtornik da mi zemat krv se nadebam na pozitiven pa ke si gi preprasam tamu sestrite inace za mene najdobar tim NEWBORN!
Imase transfer?Ti ja pustam seta sreka.Znam deka ke uspees.Najdobri se,prepusti im se celosno i veruvaj im.Samo taka ke uspees