Мене ми се правеа модрици на рацете. Кога боцкав во меше немаше ништо, а рацете партали. Најдов чаре откако прочитав некои студии во мед.џурнали. 5-10мин пред боцкање ја ладиш раката (на местото за боцкање) со мраз. Боцкаш, ставаш памукче и пак држиш мраз 5-10 мин.
Ti blagodaram na info ke pravam sega taka no ne znam sto so modricive kolu vreme im trrba da pominat da bese zima nemase da mi smeta ama na toplovo moram so rakavi maicki....of lele vecerva koga idev kaj kosikata da me bocka molev gospod da ne se kaci nekoj vo lift
Уживај и не се замарај со модриците.Позитивен тест ти посакувам од се срце а се друго не е битно.Јас сум модрици исто од Клексаните се боцкам од 5ти ден од ЕТ а сега сум скоро 6ти месец бремена и гордо ги носам.Затоа само позитивна бета а модриците ќе си пројдат ич да не им се секираш
На сите ни искачаат на почеток, подоцна ни отрпнуваат местата, а зависи и до кожата, без паники, престани да ставаш во раце чим ти е мака и ти смета, мачкај со Камагел и ставај ладни облоги од Ацидиборици, ќе исчезнат за недела дена. Боцкај во меше или во нога, горе во бутот од предна страна (види на нет за точно место), па на овие две места и да се прават модрички има многу начини како да ги прикриеш Со лесно!
Nez na mene pak ne mi napravija modrici dali oti samo dve nedeli gi primav ili oti maticniot gin mi gi stavase vo raminjata nez
После боцкање не мачкај со ништо (ср.за дезинфекција). Купи од кремиве хепатромбин, алвен ставај мн.малку по 2 пати. Нема која немала модрици
Hepatrombin ne smee so kleksan.Taka mi kaza sestrata vo Hemolab.Posledno koga bev racete mi bea partal.Mi kaza nikako hepatrombin,a jas mackav.Kaza podobro od alkohol e acidi borici,za posle bockanje
Ама не после боцкање. Отпосле нека става на модрица малку за да се повлечат побрзо. Имаше период кога немав место каде. Ставав мн мааалку, околу. За 2 дена се повлекуваше.
Izvini za docniot odgovor,toj ne dojde oti vo ambulanta go cekale pacienti,prasav edna sestra rece ne znae oti ne bila vo sala,koga se simnav dolu go sretnav doktorot,mi rece dodeka bev vo sala 6 izvadiv potoa prepustil na drugite i ne znaese tocen broj da mi kaze... Ve molam koja znae apm.Prolutex kaj moze da se zemat poevtino ,oti kaj nas katastrofa skapi se 560 den edno.Prasav vo Kosovo gi nemaa. Mozebi navistina se dobri no samo za niv treba 300 evra mesecno,a kaj e drugata terapija celo vreme sto ja primame,i dali mislite deka progesterone depo se dobri da se zemat namesto niv.
@Lost angel Prolutex ги даваат од пункција до трансфер. потоа ќе продолжиш со прогестерон депо. Барем за мене од NewBorn беше вака.
Јас Пролутекс примав од прв ден од пункција се до 12та недела од бременоста а по 12та недела до 15та примав Прогестерон Депо на секој 4 дена.Плус што ставав и Кринон гел и боцкав Клексан.Многу пари се знам исцедени сме скроз но дај Боже да си имаш позитивен тест од срце ти посакувам да се успее овој пат па се друго ќе печалиме само бебчо да биде добро.
Ова со пролутексот почна да ми наликува на матен бизнис. Исто како со проксидот . За Трајковски проксид незаменлив, на сите редум дава од него. Систина, Ивановски пак го форсира овунормот. Јас ќе инсистирам за кринон, баш сакам да видам и да слушнам зошто би ми ги фаворизирал пролутексот. Стварно ќе барам да ми објасни. Маж ми ќе ме отепа,ама навистина сакам да знам ЗОШТО пролутекс ? Пролутекс нема ни во Грција, ни во Бугарија. Словенија го имало, 8 евра( исти ѓавол)
Бил поприродна форма и подобро се абсорбирал. Дејството му било најблиску до она на природниот прогестерон (од реклама за пролутекс ми е ова )
Пролутекс примав само една недела. После тоа ме префрли сам Трајковски на прогестерон депо за поефтино и ми остави утрогестанот. Мислам дека нема да ти форсира пролутекс, ама ќе си видиш со него
@Bubce38 пред три месеци кога правев ивф, само 5-6 пролутекса примав, се друго беше прогестерон депо (Трајковски). Исто Проксид кај Трајковски, ни рече да си избереме дали сакаме Кондензил или Проксид, дека може било што од двете, за да имаме подобри резултати. Ние сами избравме Проксид, дека порано примавме Кондензил.