Абе не е проблем ,ако треба пролутекс и до крај ќе го примам. Не ми е за пари.Сакам да знам зошто никако НЕ кринон на пр.
Јас колку што знам крионин наспроти утрогестан, а пролутекс наспроти прогестерон депо. иако се ова е прогестеронска терапија, првите се вагинално, а овие боцки со поинакво дејство. Мислам дека во некоја од клиникиве даваат и крионин и пролутекс паралелно
Апа јас што се напнав кој ме знае. Што ќе речат тоа. . Небаре тоа ми е најголемиот проблем. И муже го нанервирав сега. Сакам кринон,нејкам пролутекс Абе луда работа
I jas prolutexs od punkcija do transver 4 kom primiv i sega sum na progesteron na 4 dena edna i crinon sekoja vecer.Znae nekoj od prilika do koga se prima crinonot ili e i toa individualno.
Да @Ano , и кај двете било исто. Трајковски и спрема нас беше ептен фер. + Кога се јавив да се пожалам за болки во матката, ми потенцира да купам Магнезиум од најефтините, да не си трошам пари на скапи. На првата консултација по || го прашав кога на скрининг, ми рече: "Не идејте Скопје на прегледи. Ќе ви бидат на приватно и скапо е." Јас прв пат слушнав ваков став на доктор/специјалист од приватна клиника.
За тоа да ,се сложувам. Коректен е. Ама па ако сакам кај нив да си идам ич нејкам да ме препраќа на државно или кај друг.А он баш инсистира за многу работи да се иде на државно
Да, мене во плодност паралелно кринон и пролутекс за да имам постојана подршка (навечер кринон, наутро пролутекс)...Како што ќе ни кажат, така ќе правиме. Никој на своја рака не би сменал терапија
@Bubce38 ти си збунка малку, убаво ти пишала @Ano Кринон : Утрогестан, разлика е во тоа што Кринон ќе ставаш 1*1 а Утрогестан 3*1, сама бираш кои ги сакаш, односно ќе кажеш и да ти рекле едните ако ти одговараат другите нема фрка или проблем, добри се и тие и тие. Иако мене Кринонот ми е незаменлив колку сака нека кошта повеќе, тоа брцање со прсти ми е Протулекс : Прогестерон депо, исто како погоре ако се ,,пожалиш,, ќе ти ги дадат другите, концентрацијата е поинаква и времетраењето на ,,лекот,, дејството тоа е тоа прогестерон. Протулекс обично даваат до трансвер бидејќи не знаат точно кој ден ќе биде па да бидеш секој ден покриена, Депото што сум сретнала на 4дена минимално е растојание од една до друга. Значи и вагинална и мускулна подршка даваат и треба да имаш, е до кога зависи од случај до случај
Хаххахха. Така ли. Арно ми вика маж ми да си гледам сериите и да не паметувам за нешто кое не го знам. Фала Емче, убаво ми разјасни.
Не го нервирај мажето. Допрва ќе ти треба некој да трчка околу тебе. Јас не примав крионин туку утрогестан. И сеуште го примам. Мислам дека сега кога ќе влезам во деветти че ми го прекинат. Разлика е што почнав со 3*200, а сега веќе 3 месеци сум само на 1*100 Ама се е проценка на доктор. Мможе ќе те префрлат на утрогестан, може ќе ти прекинат. Како ќе ти кажат така ќе си правиш. И мене ме збуни кога ми рече сега веќе ќе си закажеш за скрининг на државно. Ама од друга страна го разбирам, сака да се сконцентрира да сработи квалитетно и стручно ин витро. И други доктори за ивф не тераат цели бремености. Не дека ако инсистираш нема да те прими. Јас сепак одлучив да го оставам да помага на други да успеат, а си прејдов каде што сметав дека ќе ми биде позгодно и мене за понатаму.
@emkaemka немам користено кринон. се става надворешно? Не го буткаш внатре? Јас само утрогестан имам користено и го ставам со медицински ракавици. Плус си подмачкувам прстите со мрсно+ вагиналетката со мрсно, за да е по глатко. Ама многу непријатно ми е кога ја чуствувам внатрешноста. Го зафркавав мм дека сама можам да си мерам цевикс
Како бе срц надворешно? Да не ќе си ја мачкаш?. Немој да се налутиш, се шалам. Немам и јас користено,ама мора некако ваљда да се пикне внатре
јака си мајке ми! Се става со апликатор, така се и пакувани, отвараш, протресуваш, вадиш едно пластиче, пикаш внатре ,,цевчето,, истиснуваш и толку. Вагинално, таму доле треба да влезе ипак
хахах си помислив дека само малку пикам и оно само си патува до целта Со утрогестан велат: Длабоко, до крај Ама аха разбирам, постои трет играч Мр. Апликатор
Дај боже да извадите барем 4 , да ти вратат 2 и 2 срценца да ти чукаат во мешето и по 9 месеци во двете раце да си држиш по 1 бебче Ајде со лесно , овој пат нека е успешно
Edinstven dr koj ne te turka na privatno da pravis ako treba nesto.Sum bila i Remedika i Plodnost,ama kako vo New Born nigde ne bile taka covecni.Mene na prv skrining me prati vo drzavna za prisca.Da ne plakam kaj niv.Odma na Magunkov se javi i zavrsivme rabota.Za vtor skrining mi kaza ovde vo Str kaj Gjuzelov.Ama ne otidov poso znaes kako e Ovde. Uste kontaktirame so Trajkovski i me upatuva so i da treba da ispitam
Devojki ve nema deneseve jas uste edna vecer do tetstot ne znam dali ke zaspijamse nadevam na ubav den i za mene i za site vas
@Bileto.dd мисли на добросостојба на ембриончето. Имај милост за него. Легни си, пушти си убава музика, натерај го за ужива Нема потреба од брзање, еехее уште 8 месеци што ќе правиш