@Bileto.dd имај убави сни оваа ноќ.Утрото нека ти започне со најавување на прекрасниот ден.Ден исполнет со радост и солзи радосници,ден во кој ќе ги слушнеш најубавите зборови:честитки бремена си"ќе ја слушнеш најубавата вест,веста дека си бремена.А сега имај убави сни.
Ete da se prijavam test negativen totalno sum bez orjentacija ne znam sto da mislam znam deka boli ete za uteha imam uste 4 embrioni zamrznati samo ne znam sto da ocekuvam kolkava e uspesnosta so zamrznati?Vi blagodaram za ubavite zborovi do sega ama eve ke se duzime izgleda uste ovde na ovaa tema.
Сосема те разбирам како се чувствуваш! Исплачи се нека ти олесни и после со нови сили и психолошки спремна повторно! Господ е голем, ќе не израдува сите!
Жал ми е. Одмори се малку и со нови сили ќе си правиш трансфер со замрзнатите. Еве тема каде има искуства со тоа. https://forum.femina.mk/threads/Трансфер-со-замрзнати-ембриони.27290/
Тешко е знам, исплачи се ама нема разочарување.Имаш среќа што си имаш замрзнати ембриончиња,Многу е полесно кога имаш замрзнати ембриончиња,целата процедура е полесна и ајде за брзо време очекуваме висока бета
Super znaci mozam da se nadevam deka prirodno ke ostanam so podobruvanje na spermogramot. A spermokultura kade pravevte,da ne znaeto kolku e na privatno? A ne probavte da go podobrite spermogramot?
Таква е оваа работа....потребни се повеќе обиди и трпение. Од светските искуства, трансфер со замрзнати ембриони има поголем успех. Само храбро!
Nikogas da ne gubis nadez se e mozno prirodata e cudo se moze da bidne...probuvajte si ete ima clenki sto si se bremeni ili veke rodile A za podobruvanje piese spermotrend 4 meseci i vitamini posebno,jatki,med i caevi za mashka neplodnost no nemase rezultati... A pred ova poslednovo ivf piese 2 meseci Condencyl i imase podobruvanje vo morfologijata od 14% na 20% ne e mnogu no sepak pokaza nekoe podobruvanje. Se izvinuvam za latinicava na brzanje sum a sakav da pisam
@pokahontas83 спермокултура во Авицена е околу 1000, 1200 ако правиш пакет со спермограм поевтино доаѓаше. Има цени на веб страната види.
Spermotrendot se slabi lekovi barem taka mi kaza dr trajkovski I mm piese pred vtoroto IVF. I nisto sega pie se sto imam napisano na temata spermogram.da ne se povtoruvam ne e ubavo se imam Pisano tamu
Спермограм правевме во плодност Битола околу 4 000 - 4 500 беше не се сеќавам точно, исто и спермокултура таму 600 денари. Дај боже да си останеш природно бремена, надежта последна умира.
Сакам нешто да споделам за Моја блиска пријателка,која ја сакам како сестра. Се надевам нема да пречи бидејќи не е член овде. Но ова ќе дојде како охрабрување за многу од нас. Жената,после 7 ивф на приватно и плус 3 искористени ваучери, на возраст од 43 г со финансиски проблеми и долгови до гуша, конечно успеа да дојде до Б хцг од 3.400. Сите години и сите обиди ги поклони на Лазаревски,но еве успеа. Две извадени јк,два оплодени и вратени ембриони. На сите нека дава Бог вакви благодети. Морам уште еднаш јавно да се заблагодарам од нејно име на прекрасната @kukla21 ,која несебично и со се што се можеше помогна за нејзината терапија. Да не куртулиш од убавини кукла.
Нека и е со лесно јас сега треба да почнувам а премногу сум исплашена а прв пат ке ми биде, секоја чест на храброста
Zdravo kako ste?? Jas se spremav za histeroskopija za otstanuvanje na polip na kraj na avgust.. no eve 7 mi den mi kasni denes i neli posle 2 ipol godini ne mi se ni kupuvase test koga maz mi me natera kupiv iiii 2 crtki... celata sum vo bunilo prvo tuka pisuvam.. a planot bese kraj na avgust histero a septemvri pak invitro.. sabajle odam da pravam test preku krv i pravec kaj doktorot no u misla sum.. imal nekoj bremenost so polip???
Честитки , дај боже утре само да ти ја порврдат убавата вест . За полип јас си имам на грлото на матката а иначе сум 18 недела со близнаци . Полипот нема да ти пречи ич да не се секираш, веќе прашав а и моја другарка си роди здраво детенце со полип
Ti blagodaram mnogu me smiri malce nekako samo sto se izraduvav pocnav da citam na internet za polipi deka predizvikuvale spontan pa malce isplasena. Utre odam na lekar pa se nadevam na dobri vesti