Честитки @*Milicka* од срце!!! Еве и јас чекам да добијам за да почнеме со природен циклус со замрзнати, ама......ми касни 5 дена.Не знам што е работава,тест не сум купила зошто трстовите ми се хорор.......и,и не знам.....
Прекрасно ни започна август, честитки @*Milicka* да си имаш лесна бременост и дај боже вака секој ден да се радуваме
Fala mila Lele znam kako ti e.. jas nemase ni da kupam test nonstop kako da ke dobivam imav i seuste imam custvo.. i maz mi ne natera vika 7 dena ne se malce a ja psihicki spremna za use edno invitro.. so lesno ti posakuvam 2 crtki da se raduvame zaedno
И јас сум психички спремна за второ инвитро и паметот ми оди на се само на две црти не.Не знам што е работава,само знам дека 5 дена ми каснеше на првото инвитро кое беше неуспешно.
Супер! Браво! Така е кога малку ќе се оттргнеш од проблемот и ќе мислиш на друго. Почекај ја прво бетата, па ултразвукот и вториот преглед за срцевата реакција. Ова е слична приказна на мојата....кога се спремав за хистероскопија, останав природно бремена, после многу ивф-обиди. За жал, мојата бременост заврши со спонтан абортус, а тебе ти посакувам се да биде во најдобар ред!
Cestitki milicka! So lesno jas mislam deka prvoto ivf istovremeno go pravevme.zemase nesto posle ivf? Nekakva terapija?
Цената за ивф е скоро иста секаде. Постапката чини околу 1600 евра. Плус терапијата,која зависи со каков протокол ќе идете и колку стимулации ќе примаш. Може да те кошта од 500 до 1200 евра. Во Грција стимулациите се 40% поефтини од кај нас. Кај Петановски сум била само на консултација,не ми влеа доверба. Најдобро е да си појдеш кај 2,3 доктори и сама да си одлучиш.
Да мила и јас мислам така. Не земав ништо.. јас после неуспешното инвитро имав крварење 45 дена со хормонско пореметување со тоа што ми се создаде циста и полип. Цистата пукна но полипот уште си го носам. Бидејќи не ми пријаа хормоните се префрлив на хомеопатија. И јас и маж ми бидејќи имавме проблем со машки стерилитет. Крај на јануари почнав со терапија со хомеопатски капки. Крварењето сопре, полипот се намали малце и се на се супер ми делуваше терапијата. Маж ми со катастрофален спермограм... јас после 4,5 месеци останувам природно трудна... Не верувам дека е случајност. Искрено. Докторот после ехото ни вика ете се случуваат и чуда
Мила јас бев со ваучер и не знам колку изнесува приватно инвитрото. А за др.Петановски топло ти го препорачувам. И јас бев кај 2-3 доктори но тој ми остави најдобар впечаток стручен, и доста сериозен во неговата работа... Благодарение на него , прво ин витро кај него и бремена сум 6 ти месец.Сепак посети си и ти неколку доктори и види кој доктор ќе ти остави нај голема доверба. Од срце ти посакувам каде и да одлучиш да имаш позитивен резултат.
Да ја завршам неделата со неубав статус...14 ден тест од крв негативен ..ембрионот сеуште во мене е но не се вгнездил, а ендометриум 10 ми е докторот рече да продолжам со терапијата уште три дена да му дадеме шанса али рече шансите се скоро никакви постоеле два такви случаи но тоа е среќлија да си треба ...да им заблагодарам на Пиле, Кукла, Наташа, Валентина888 и другите кои беа до мене со сите потребни совети и искуства овие два месеца.. си ставив слика да се окуражам дека сега мајка ќе станам али ништо и овојпат за жал, а на Milicka да и ја честитам бременоста со лесно мила