Да само два зошто немав добар ендометриум, али еве со едниот ништо не бидна и ни остана само уште едно.. дај боже Кукле од твоја уста во божји уши фала ти за секој совет
Со замрзнтите е уште полесно. Ќе одмориш убаво и јуначето ќе си дојде кај мама. Сега си игра во градинка со моите 2
Фала многу секој совет многу ми значи бидејќи 5години сме во брак на почетокот се пазевме а сега веќе три години и повеќе како се обидуваме,еднаш мисед и после тоа се без резултати позитивни
Жал ми е што сеуште не ти завршила борбата.А зошто те викнал др на ехо?Јас четири инвитра правев и нитуеднаш некојне ми рекол после негативен тест да одам на ехо.
Не ме викна јас отидов да му го покажам резултатот и да ми каже што понатаму, и секако рече дај да видам што се случува и ме виде на ехо бидејќи сеуште циклус не ми е дојдено и виде дека ембрионот сеуште си стои внатре совршени услови но имлатација за жал нема..
поима немам кукле се гледаше точка ми ја покажа ..прво гледаше преку стомак па после рече ајде вагинално..
Колку што знам јас ако има точка во матка или е бременост или некој септум или нешто такво не може да се гледа дека е ембрион не е имплентиран. Ова прв пат го слушам. Поздрав Девојки јас на 14 почнувам со боцкањето за трето ивф кај Снежана Стојанова Ремедика. Поздрав
Незнам мила што и да ти кажам ќе те излажам не се разбирам не сум доктор, а на докторот му верувам си ја знае работата без оглед што не успеав он е за мене најдобриот ...ја имам снимката сега баш пак ја гледав убаво се гледа точка на местото кај ендометриумот кај што мереше претходно никогаш немав видено таква точка но денес да ми покажа ...и ми рече да чекам уште три дена да не се десила касна имплатација но рече да не ве лажам шансите се ептен мали во цела моја кариера вакви случаи имал само два и рече да почекаме но без нешто надеж да полагаме..а јас таква среќничка знам не сум ...рече болна менструација да очекувам додека се одлепи ембрионот...позз
Добро душо извини, Дај боже да си таа среќничка и да имаш имплатација и да немаш никакви болки. Поздрав
Sofija ti drzam srecicka mila I ti da si megu tie retkite dva tri slucaevi na Dr I da si bremena mene ne mi e cudno nisto jas so betahcg 10,4 imav zadebelen endometrium
Ајдее да очекуваш да се одлепи ембрионот. Прв пат слушам вакво нешто. Море ајде да се залепи таму. Веднаш почни да си мислеш дека токму ти си третиот негов среќен пациент.Штом имал два случаеви такви до сега,зошто да нема и трет?! Среќно Кај Митко беше ти? Женски, ај некоја нека сподели како иде пункцијата, во смисла колку време си успана, после колку време се будиш?! Има ли некои нус појави одпосле?! Се издржува ли патување со кола околу 180 км после неа? Таква паника и страв ме има фатено, сношти не спијав а изгледа нема ни вечер. Да бапнам едно хелехсче?
@Bubce38 ајде со лесно утре и без многу мислење. Јас 2 пати супер поминав, третиот крш. Не можев да станам од кревет, одма ми се повраќаше. Легната гајле немав. Окапав во Систина тој ден Муабетот ми е да не се замараш и спредуваш. Ние самите различно реагираме на истата работа, не па да се споредуваме со други. Уживај и пушти мозок на пасење.
@Bubce38 Успивањето е кратко 15тина мин. Јас не сум имала проблем со ниту едма пункција и сум патувала мн. километри до дома, исто и по трансфер сум се враќала врднаш дома. И кога требаше си успеа бебушот.
Да кај Митко сум ....Чулте Господ да ја имам таа среќа ќе славам нека удри еднаш барем гром во коприва )) А за пункција не се секирај за 10 мин ќе си будна немаш нус појави полежуваш малку и си бегаш дома да одмориш со лесно и многу ј.к да си имаш ❤
@Софија 88 дај боже мила да е касна имплантација, па да се радуваме и ние со тебе. Прави како што ти кажал др и мисли на убави работи. Најмалку сега ти треба нервоза и стрес. А на кој ден правеше бета и колку беше? Јас на 16 ден кога испитував бета ми беше 99.31 ,што значи дека и кај мене имаше касна имплантација.Затоа не се секирај, што е наше ќе си дојде. Држам среќа за висока бетА @Bubce38 не е ништо страшно,15 си спиеш и кога ќе се разбудиш ти се чини какоцел ден да си спиела. Јас сум немала некои страшни болки исто како кога ќе добиеш ама кај секој е различно. За патување ќе можеш да си патуваш слободно.После трансфер, ќе си полежиш еден саат во болницата и си одиш дома.Јас од Скопје до Охрид си го спуштив совозачкото седиште и легната си го галев мешето. Ајде со лесно да ти помине целата постапка, да извадат квалитетни јк, да се оплодат што повеќе и да си седат кај мама во меше наредниве 9 месеци @NNA со среќа и со лесно мила