Мила направив обичен тест преку крв на 14 ден и ми пишуваше само негативен, така ми рекоа таму доволно било а ако имало потреба докторот ке кажел дали треба бета и го прашав Митко рече доволно е ...но по ехото и ситуацијата денешна рече почекај три дена и направи Бета да не се десило нешто касно да се вгнезди на што многу рече да не очекуваме ...мене почнаа менс.болки а немам сеуште добиено претпоставувам се мачи да ми дојде зошто сеуште под терапија ќе сум и во наредните денови...но да се надевам дека ќе сум му трета среќа на Митко со ваков случај фалааа ти на подршката ❤
Јас од кога ќе ја завршев терапијата,секогаш после 5-6 дена добивав,а болки немав. Немора да значи дека ќе добиеш, можеби е добар знак се лепи ембрионот.Од се срце ти посакувам да бидеш трета среќа на Митко.
девојки денес почнав со суперфакт,е сега малку ми е страв како ќе се боцкам, ама ќе се обидам.ме интерсира за колку дена треба да имам трасфер се разбира ако биде се во ред.поздрав
@bella.gk колку што знам идеално е околу 13 ти ден да имаш пункција. Ивф портоколот е како идеален меструален циклус. Страв? Нема потреба. ова е прекрасно штом си стигнала до боцкањето. Сега ги потхрануваш фоликулите да растат едит: јас имав пункција на 11 и на 12 ден.
Благодарам момичка ми значи подршката многу , знам дека не сум сама дека овде сите сме со иста мака и единствена цел.поздрав
Денес е убав ден, денес е посебен ден, денес ми е роденден Емчо + Емка = Емче ^^не верувам дека некој би имал поуникатна торта од мојава Спојлер: Бебе Најверојатно понесена од денов па собрав храброст да соопштам убава вест на мојте храбри друшки, Емка е бремена! Годините полни со порази, многубројните солзи, неправдите, си го земаа данокот, раната во моето срце остана и се задлабочи, болката е врежана во моите очи, па убавата вест дека ,,НИЕ УСПЕАВМЕ,, ниту ја дочекавме со раширени раце, ниту со возбуда, ниту со среќни лица, а уште помалку со желба за споделување, присутно беше само неверување и огромен страв, страв како ќе биде овој пат, страв кој од ден на ден како напреднува бременоста се зголемува.. Едвај соопштивме на најблиските и тоа од што ,,моравме,, многумина сеуште веста ја дознаваат кога ќе ме видат со мешето. Тешко ми е претешко да соопштувам, не кријам, но не ни споделувам, не ги сакам прашањата околу бременоста, а не можам ниту да ги поднесам погледите. Но на вас еве по неколку месеци смогнав сили да ве израдувам 5ти пат, 5то ИНФ, 5та среќа, среќна бројка! Доверба доверена на Тања - Њуборн, жена Царица, жена на која многу и должиме! Нова Клиника, се ново, непознато, толку поинакво од дотогаш познатото, ама ако си велевме потребна ни е новина, без посебни очекувања, преморени од сите патешествија, но со огромна надеж дека можеби.. само можеби.. Мал број на препреки низ процесот, но тестот на 9ти ден беше позитивен, на 10ти ден бета висока Мал број препреки продолжија и понатаму, но и јас и беба сме добри засега, растеме, правилно се развиваме, клоцаме и го поместуваме целото меше на мама од што сме немирни, се бунтуваме на жешково време и многу сме инаетливи Единствената желба за овој роденден ми е само бебето да се роди живо и здраво, за некој месец да ја добиеме таа чест да го држиме во раце и да му се радуваме, да речеме ова е наше бебе, ние успеавме овој пат... Бев тука, тука сум и ќе останам тука за секоја една на која можам да и помогнам било како, вие само посакајте ми многу, многу среќа!!
Emke, zeno,lavice,carice!...Najsreken Rodenden,bidi srekna,raduvaj se,uzivaj vo blazenata sostojba,razgaluvaj se,smej se,setaj,bidi sakana i gorda! Ne plasi se, ovoj pat ke si mamicka...MAJKA,na zdravo ,zivo,prekrasno bebule! Te gushkam silnooo
Каква прекрасна вест,солзи ми измами!Како да ме тераше нешто овде да отворам! Емка,среќен да ти е и роденденот,најсреќна трудница и мајка ќе бидеш! Само убавини од срце ти посакувам!
Среќен роденден мамице овој пат ќе заврши се добро и ќе ви замириса домот на бебе со полни раце и срце ќе заврши приказната. Поточно ќе почне ново поглавје во животот полно со љубов и позитивни емоции.
Од се срце ти посакувам Среќен роденден и да бидете живи и здрави...секој заслужува да биде мајка па и ти... само верувај во Господ и се ке биде во ред...кога читам вакви радости на момент заборавам што се минав и се радувам со вас.. Господ нека е со вас мами... ве гушкам
Емчеееееее...со лесно , со најлесно, со најубавооо. Господ да ве исчуват и да ве благословит. Наскоро ќе си се гушкате и уживате во моментите заедно. Ќе ти скокат во рачиња како во меше Најсреќен роденден меше, најпосакуваното веќе ти честита роденден, јас ти посакувам здравје, радост, среќа! Господ да е со вас!! П.с ја гледаш разликата од тоа да молчиш и сите да знает. Кажи колку е подобро кога никој ништо незнае и нема за што да те прашува, уште помалку да те гледа встомак. Поготово ние, што сме поминале трнлив пат. Живи радости сум
Незнам дали ќе ми поверуваш, ама имав предчувство дека си ни трудничко и само чекав кога ќе соопштиш. Нека ти е среќен роденденот и догодина со бебушот ќе дувате свеќички. Ме израдува и расплака исовремено со постот.
I jas kako @Bozica1980 manijacam po temive,nekolku i ve pamtam so svoite prikazni uste dodeka bev vo podrska. @emkaemka lavice you make my day .Cestitki sreken rodenden ovoj so polno mese drugiot uste posreken so polni race. Posebno mi e drago sakam da im cestitam i na @kukla21 , @Bebulleee , @stevemila so lesno idni mamicki. Sledno @Nina 2014 da ja procitam so najubavata vest. POzdrav lavici gospod e golem site ke bidete mamicki nekoja porano nekoja pokasno.
Боже господи @emkaemka абе мајче ме растресе бе девојче. Само господ да ве чува и да ти ги наполни рацете. Останав без зборови. Со лесно,со најлесно до крај друшке убава
Честитки емка, среќен,среќен,најсреќен родендентортата ти е навистина уникат Со лесно да си ја износиш бременоста и до година заедно сите три емчиња да си ги дувате свеќичките на тортата
Јас ем знаев, ем се разлигавив од постот @emkaemka Среќен роденден и 2017 да ја заокружиш со среќа и многу љубов