Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

262 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Lori мила дај боже да ти се исполни најголемата желба,ти држам среќа :* :inlove:
    само храбро,со позитивни мисли и се ќе биде во ред :clap:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори мила не сум многу во тек сега со случувањава на форумов ама за тебе посебно се уклучив да видам како си.Многу се израдував што повторно си правела трансфер, овојпат мора да биде успешен. Ти посакувам многу среќа, добро е што си позитивна,бидејќи во оваа работа ако падне психата станува уште потешко. Само храбро, среќата ги прати храбрите. Да ни се пофалиш за две недели. Цмокче :*

3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Феминки дали е во ред 4 дена после ЕТ да се избањам? Висе не можам да се поднесам, а некако ми е шубе па ај да ве прашам што мислите вие.
    Поздрав

4. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    па јас мислам дека секако мозеш.Моето прво инвитро одев на работа цело време, точно не беше успешно ама не мислам дека тоа има врска. Моја пријателка после трансеф има отидено на одмор и беше успешно.Исто по интернет читам дека во странство сите доктори препорачуваат нормални и секојдневни активности после трансферот. Исто знам и девојки кои не мрднАЛЕ ОД КРЕВЕТ 15 дена па не било успешно.Така да што ти се прави прави ако сака да биде ќе биде :D

5. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    според твоето прашање претпоставувам дека си правела ивф во ремдика. мене лани кога ми рекоа да не се бањам им се изначудив. можеш слободно да се бањаш поточно истушираш ама немој многу вруќа вода. несмееш да лежиш во када а не да не се бањаш. слободно мила ситуширај се.

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ики мене трансферот ми бесе у вторник, и секој ден се банјам нормално, некогас и дваптаи бидејки користам вагиналети! ако е тоа страсно тогас секаде би го потенцирале дека не се смее бањање! значи не дрзи тоа и бањај се најнормално, само не дигај теско!и дали веке чувствувас несто? имас ли болки во стомак?јас имав вчера јаки, но денес нисто!но сум узасно болна,и целата сум во алергија во пликови , а нее смеам нисто да пиам! многу ми е теско ама тоа е!

7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лори и ики26 ви посакувам од се срце да се израдувате и двете и да се селите во труднички муабети,стегам палци најсилно за вас двете.Поздрав ве сакам :*

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да јас во Ремедика правев кај Димитров, не сум нешто којзнае како задоволна,но се надевам дека на крај се добро ќе биде. Ми спомнаа дека не треба бањање, но од толку вагиналети, и 4 дена во кревет "врзана" буквално сакам малку да се размрдам под туш, секако кратко, но ми беше шубе, е сега ме охрабривте и после одам да се "исчистам" :rofl: Од Понеделник си почнувам на работа, само 1 недела ми дадоа слободни денови, бидејќи работам приватно, а не сум осигурана ( добро и толку како што ми дадоа). Не чувствувам нешто баш, само од време-на време имам странична болка малку како да ме сече ама нанеколку секунди. Уффф колку ги сакам овие мали ангелчиња.
    :nod: :nod:

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    iki26 нека ти е со среќа и дајбоже да си ги видиш двете црти, ако имаш некакви промени околу 9-11 ден малку кафеавко или розевко одма да и се јавиш на сестра сребра или данче незнам сега кој е кај ивф и да инсистираш да ти стават инекција прогестерон, јас кога правев таму не бев многу запознета со се и не побарав да ми стават и сметам дека баш поради тоа моето ивф заврши со биохемиска бременост, затоа те молам да инсистираш на тоа ако недајбоже имаш нешто такво.

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ti posakuvam uspeh isto kako i na sebe! mene samo eden den me secese stomak a sega sum mnogu mnogu bolna i zavrsiv nokeska vo brza pomos, morav da ispijam nekoi tableti, rekoa deka se za trudnici, no mene ginekologot mi rece nisto da ne pijam i sega sum mn isplasena! neznam sto ke bide, primiv infuzija paracetamol, i dve tableti za alergija, zasto morav, pocnav da se gusam i da gubam svest od alergijata, za prvpat u zivot mi se javi, neznam od sto, i bes celata u plikovi i crvena, i moraa nesto da prevzemat, neznam dali ke preziveev bez tia tableti za alergija! si velam ee ko da ne mi e dadeno, tolku maki so ova vestacko oploduvanje, maltretiranja i sega koga emrionot bese poveke od dobar-eve sto mi se slucuva! i so maz mi si velime ZOSTO? toa e zivotot, sepak nesmeam da se predavam, moram da mislam pozitivno za bebeto! pozdrav i Iki ako po;ens nesto da ;uvstvuvas-pisi, ono znam deka e individualno no sepak da napravam nekoja sporedba! ne rabota stedi se, ne digaj tesko i ne se istegnuvaj mnogu, se raboti poleka! se najubavo

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Лори-30 како си?Дали си подобра? Се надевам дека се ќе се среди.
    Сега мерев температура имав 37.7 :(( малку повисока па се исплашив. Незнам дали е од тоа дека малку излегов на свеж воздух? Кажете ми дали да се напијам нешто? Сакам да се напијам Парацетаол не незнам дали е сигурно? што ќе ме посоветувате?

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ne pij nisto, ja izgorev od temperatura denovive pa nisto ne piev, amana kraj morav da primam infuzija i nekoi tableti, i sega se plasam mnogu! a ginekologot mi rece nisto sto se pie da ne pijam, znaci ni paracetamol! i sega imam 38.3 pa sedam taka, maki...

13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Уффффф кога ќе стивнат нашите маки веќе. Ако се напијам чај може од топлото повеќе да ми се покачи.
    Се плашам дека во текот на ноќта ќе ми се повиши. Станувам очајна веке, не знам дали да се јавам во Ремедика или не бидејќи е Сабота не знам дали има дежурен лекар. ШТО ДА ПИЈАМ ВЕЌЕ!(((

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ики мислам дека можеш барем некое чајче да се напиеш или пробај лимон да изедеш,немора цел 1-2 парчиња за да се освежиш,тоа не би требало да штети а и за температура е добро кога е покачена,Лори исто и за тебе...ајде ве охрабрувам поскоро да оздравете и по дождот доаѓа сонце,се знае на крајот....две цртки да си видите :!: :*

15. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    iki слободно можеш да пиеш парацетамол. се додека не се чуе срцева реакција, ние имамате само покачен хормон за бременост е токако ке чуеме дури рогаш имаме живо суштество во нас и дури од тогаш нетреба да се примаат лекарства кои не се одобрени од докторот, а сега слободно можеш да се напиеш парацетамол. јас не сум доктор ама нели викаат не слушај гаталец слушај паталец а јас сум второто.

16. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Лори бидејќи зивееш во странство( не знам точно во која држава си) сакав да те прашам каква е праксата таму за следново:
    на кој ден прават трансфер откако ке се оплодат јајце клетките?
    што препорачуват докотрите после трансфер?

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    пункција ми бесе у сабота а транфер во вторникот! а после трансфер не препорацуваат нисто посебно, туку се најнормално, освен не диганје теско нормално!извини за краткиов пост ама не ми е добро

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас уште мака мачам со температурата :(( сега мерев по 2 пат денес 37.6 :(.Вчера се напив парацетамол но ми спадна само околу 37. Осеќам како да имам внатрешна температура се гори во мене. Абе ние јаки сме све ќе издржиме ако е потребно. сега си јадам чипс да не мислам на ништо. А смеам да јадам чипс?Знам глупаво прашање, се со страв правам.
    Тебе Лори ти спадна температурата? Како си денес, се повлече алергијата?

19. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    lorii ti cestitam mnogu za bebeto i cuvaj se te molam lele so postov me potrese bidi silna i moli se na boga eve od mene ti ja pustam celata sreka od moeto srce pozdrav

20. Milena.Martina

Milena.Martina Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo sakam da prasam edno prasanje.Dali ima nekoj praveno in vitro vo Remedika kaj doktor Makuli Hagi Leka i kako pominale tie sto pravele.Jas za edna nedela odam kaj doktorot na razgovor i pripremi za in vitro da razgovarame.Pozdrav pa ke vi pisam pak