Da se nadovrzam na temava...prvoto ifv go zapocnav so terapija za kratka procedura,a vtorovo so terapija za podolga procedura ni vo dvata slucaja ne mi dadoa kontraceptivi.Edinstveno mi imaa prepisano da gi zemam koga imav cista...(terapiite gi pravam vo stranstvo)
Мислам секоја болница има свој пристап во работата и секоја од нас е различна. Затоа е малку неблагодарно да се споредуваме едни со други.. Папилон, пишувај ни тука, ние сме си супер поддршка една на друга! Ако ти е тешко, да споделиш нешто...
Ninicka i tamu e na sreka,prvioy spermogram a mm bese 99% mrtvi,1% zivi,so drug podobar spermogram,edna inseminacija koja po obrabotka imavme 0.5 m sto spaga direktno vo apsolutni indikacii za dobivanje vaucer preku fond,ne vratija za uste edna inseminacija ,ja napravivme i pak izleze loso i za uste eden spermogram,realno gledano odolgovlekuvanje na vreme.I nie treba da gi poddademe dok. Kraj na maj,no po se izgleda ke pravam in vitro septembri,mi treba prostor i vreme da se izdisam. Ti ja pustam cela sreka Ninichka od prv pat da dobies odgovor
MADO,posledniot spermogram vi bese toj so 1%zivi?Ili pretposledniot?..i kolku bese tij sto bese podobar?
Ninichka prviot ni bese takov a posledniot kako so me drzi pametot 9%progresivni,10 % bavni,15 vo mesto i ostanatite nepodvizni,
Kakva glupost i nelogicnost sto ve vratile za inseminacii so takov spermogram...pa neli so tie vrednosti ne se nafakaat ni inseminacii da pravat!?.. Ispaga deka treba da molime gospod da izlezat losi spermogramite za da ni odobrat Sega mene me faka strav kakov ke izleze spermogramot na 2ri Juni,ako bide malku podobar,ke ne vratat za inseminacii...a od druga strana i za ivf ke treba barem malku podobri rezultati. Znaci mesecov da prekineme so spermotrend,dpiman,med,orevi,maticna mlec...so se da prekineme,za. da izleze spermogramot los
Ova in vitro zdravje boze planirame da go pravime vo Sistina kaj Dr.Lazarevski. Voodusevena sum od odnosot na doktorot i voedno i prijatno iznenadena. Inaku da, tuka nekade ke ni bidat datumite , blisku , za apliciranje... No nie letovo malce ke odmarame , ke se opustame pa so Gospod napred vo Septemvri da pocneme so procedurata. I tebe i na site zencinja tuka vi posakuvam premnogu srekja niz celiot ovoj proces, so lesno neka vi bide i Gospod da ve cuva i samo ubavini da vi daruva. Ve guskam site najsilno
@only44you ist plan ke terame,ajde mila ke se druzime i nie planirame letovo malku opusteno,odmori,setkanje pa zdravje Septemvri in vitro
Tuka sum devojki, ve citam... Ovoj period kaj mene nema slucuvanja. Cekam do avgust za vtor obid za in vitro. Bev i vo ovaa novata klinika na konsultacii newborn clinic. Mozam da vi kazam deka toj Birol mi ostavi ubav vpecatok, no celokupnata slika i atmosfera sepak e pocetnicka i daleku se od ambientot koj nam ni e poznat vo drugite privatni kliniki. Seuste sme vo razmisluvanje kade da odime so soprugot, no imame vreme. Od juli mesec veke ke gi kompletirame dokumentite taka sto, koga ke dojde terminot vo avgust da navrsat 6 meseci od prethodnoto in vitro, vednas ke gi podademe do fondot za da nema gubenje na vreme. Vam vi ja prakam celata sreka na ovoj svet i stiskam palci za site edna po edna da si ja ostvarime celta i konecno namesto za postapka, da se prefrlime na temi za nega i griza na bebenca
uhuuuuuuu Super,predvodnik ni e kukla,a jas,Ninichka,Natasa P.,only44you epten se poklopuvame so periodot za in vitro,more ima 2016 da napravime buuummm vo trudnicki muabeti
Вчера разбрав дека некој од ембриолозите од Ремедика се префрлил во новата болница.. Може и да не е точно. Наташка, таман после летото со нови сили. Види се со неколку доктори - види кој ќе ти остави најсилен впечаток, за него реши се. Имаш време да се одмориш и да одличиш!
Da,jas bas zavcera go razgleduvav flaerot za ivf vo Remedika i vo personalot bese toj Birol, koj sega e embeiolog vo New Born Clinic.
Sekako Kukla, ke vidam i vo Sistina... no sepak, ona sto go razgovaravme za mojot slucaj nedvosmisleno mi bese potvrdeno i od doktor. Utnata terapija i npostapka 100%. Uste na pocetokot koga sum gi imala prvite rezultati od estradiolot, bilo jasno deka ponatamosnata postapka e bezpredmetna. Oplodenata jajce kletka bila odlicna i napredna, no sto fajde koga endometriumot bil unisten. Embriologot rece deka so tie rezultati nemalo sansi za bremenost, edinstveno resenie bilo da se zamrzni, da se poceka do nareden ciklus da se namali estradiolot i da se stimulira endometriumot, pa da se napravi transfer na sigurno. Koga go prasa soprugot, dali toa znaci deka kaj mene bil napraven transfer svesno deka ke bide neuspesen ishodot, toj rece deka sekoj doktor go znae toa i deka se odelo na sreka. No, sto e, tuka e... so gospod napred, se nadevam naredniov pat ke bide se kako sto treba.
Буквално се наежив од твојот одговор сега! Аууу! Па колку ти беше тебе естрадиолот? Нели се мери неколку пати - еднаш на 3 ден, после се мери после терапија да се види реакцијата на стимулациите.. Леле какви доктори ги има - си играат со човечки судбини. страшно!
Se meri... a kaj mene uste prvoto merenje bese nad dozvolenoto. Doktorot toa i go kaza, samo sto muabetot bese deka jas sum vinovna zatoa sto "ne sum reagirala kako covek" na terapijata. Zatoa imase i dve punkcii edna po druga vo dva dena. Na ova embriologot bese dopolnitelno sokiran, organizmot bil izmaltretiran do maksimum po site osnovi, dve celosni anestezii vo dva dena pred transfer bilo strasen sok. Plus, terapijata moja bese 6 dena. Embrilogot se cudese kako i taa edna jajce kletka se sozdala. Toa bilo cista sreka..bidejki so tolku kratka terapija nemalo sansa da sozreat j.kletkite. Zatoa od 8 izvadeni, 5 bea zeleni.