Да, околу 1.000 ден, ама во Плодоност е различно. И ние плативме 4.500 за спермограм со анализа на спермата, вкупно 9.000 денари.
Девојчиња дали на извештајот од трансфузиологот ви пишува колку клексани треба да примате за да се рефундираат или само терапијата и толку бројка никаква немате? И второ денес бев транс. и ми пиша клексани да примам за наредно ин витро, а тоа би било можда септември, октомври, па и ноември не се знае...па прашањето ми е дали од фондот ќе ми прават проблем за рефундација на пари со овој извештај од сега или ќе мора да ми е нов т.е од тој месец кога би започнала со постапката?
а ивф немав точно назначена бројка на клексани и ми рефундираа. Сега секогаш имам и ми рефундираат само на база на таа бројка што е наведена во избештајот.
И мене ме интересира што треба да имам за рефундирање на средства од фондот за клексан, колку што се сеќавам извештај од трансфузиолог,фискални со сметкопотврда и потврда од матичниот гинеколог дека кај нив те боцкале-демек. Ако има некоја феминка со тазе информации нека пише- да не промашиме нешто. И што во ситуација кога трансфузиологот пишал третман со клексан ден пред трансфер,за време и по трансфер, а мене гин. ми рече дека треба да почнам со боцкање пет дена пред трансфер? Ќе ми ги признаат ли тие 4 дена плус што ги дава гинекологот?
Ne znam dali zgresiv preska na privatna laboratorija napraviv test na bremenost preku krv,mi izleze negativen i sega ne znam i tie i doktor Trajkovski me rekoa deka e rano i ne pokazuva tocno tuku da ja cekam slednata nedela za da proveram,deneska mi e 11 den od embriotransferot,ama izgleda i ovoj pat nisto ne napravivme....
A zasto na 11 den ? Mene mi zakazaa na 14 den test preku krv ... mi bese tesko da cekam plus imav i test za bremenost doma ama izdrzav i ne pracev nikakov test pred 14 den
Ne mozev da idrzam vece,4 pati isitot pat kako go pominuvam i morav da storam nesto,ne znam dali zgresiv ama toa e....
Не си згрешила воопшто. Ако има бременост, бетата се качува после 8ми/9ти ден. Не си можела да издржиш, си направила, имаш право на тоа, твоја одлука е. Земи си упат од матичен и повтори го тестот за 3-4 дена на гинекологија.
Девојки да прашам ,7 ден се боцкам со суперфакт,циклусот треба да ми дојде во недела, што ако ми дојде утре или во сабота,(односно 2 ден се падне преку викенд) а ми рекоа на 2 ден од циклус треба да ми дадат дополнителни инекции па ме интересира дали преку викенд работи њуборн,кај Трајковски сум а тој е на одмор до 16,и сега дали неговата замена ќе ја одреди терапијата? има ли некој вакво искуство.
@bella.gk работат. Само најави им се, има мобилен од сестрите. И Недела и празник. Немај гајле. И јас бев кај Трајковски, па на 1ви мај тој беше на одмор, Татјана специјално само за мене дојде во клиниката.
Трајковски и во мај беше на одмор и сега пак?! Чудно!!А пред постапката кога го прашав кога е на одмор( за да знам кога да започнам) изричито ми кажа дека годинава за него нема одмор
@Bubce38 имаше неколку слободни денови за празникот, за 1ви мај. Мене баш ми се погоди баш 1ви мај пункција. (претпоставувам се менуваат кој да биде дежурен за празници) + некаде поназад по страните, имаше пишувано некои приватни работи за човекот, дека имал и он некои проблеми. Не би сакала да навлегувам. Ама моја претпоставка дека затоа и е дојден во приватна клиника, за да има малку повеќе простор за дишење. << Напоменувам, мое мислење е ова второто.
Без разлика. И да нема проблеми,или приватни работи,годишен одмор секој го следува, и тоа е нормално. Но и нормално беше да ме известеше дека нема да биде на трансфер. Ако знаев со сигурност немаше да прифатам да одам кај Татјана.
Во право си @Bubce38 , целосно се согласувам со тебе. Ама изкулирај, нема што да се замараш. Било, поминало. Сега ти е најубавиот период каде секоја лоша мисла треба да ја шутираш во канта.
Девојки сакам да почнам процес со ин витро на природен циклус добив на 4.8.дали можам да почнам овулација би имала на 17.8.и дали би ме примиле или да почекам.Не знам кога е право време за почеток.Сакам да го правам кај Лазаревски во систина.Help
Мислам касно ти е овој циклус. Мораш претходно да се договориш со докторот, па после да почнеш. Вака не би ти препорачала.