Има истражување кое вика дека недостаток од NAD (никотин аденин динуклеитид) и витамин B3 (ниацин) може да биде причина за абортус и други аномалии. Затоа е важно да се внесува B3 (а NAD потешко се наоѓа како суплемент). Бидејќи B-витамините се растворливи во вода, тешко се предизвикува предозираност од нив и не се многу опасни (но секако мора да се внимава со дозата). Јас никаде не најдов препорака за препорачана дневна доза на B3, освен еден доктор кој кажува дека дозата е 18 mg, а во некои случаи може и повеќе да се внесува.
@Nadja_22 не знам со што се соочуваш ама од мене еден најдобронамерен совет. Престани да читаш се и сешто! Си ја оптеретуваш главата непотребно. После спонтаниот и јас како тебе посегнав по сва и свашта. Уште стручната литература дома ја немав прелистено. Толку многу се оптеретив, почнав да се разочарувам од разни искуства на други девојки, се обвинував самата, си го правев телото убиец. На докторот го тормозев да ме праќа на испитувања. Мислам да продолжев така ќе скренав. И еден ден си реков доста е! Сожалување нема повеќе. Баталив и терапија и фолна , дури и витамин Ц кој редовно од мала си го пијам. И оп се случија две цртки. И тоа кога нит се надевавме , а не бевме ни во некои обиди. Во ред е да си информираш по нешто, ама не се фаќај за се како слеп за стап што би рекле старите. Земај некој подобар бкомплекс и терај со него. Со среќа!
Фала за предлогот знам дека е добронамерен и охрабрувачки. И мене ми се случи слично...после многу обиди останав природно бремена (за прв пат видов 2 цртки), но за жал ембриончето не се развиваше, па мораше абортус во јули. А, за суплементи, не ми е мака, се знам Инаку, мора по нешто да се чита да се биде во тек.
Kako sebesi da se citam! Istoto posle spontaniot, baraj sto bila pricinata pa obvinuvanje sebesi pa razocaranost..i sega odam samo kaj eden doktor i si go slusam nego.duri ovunormot i q10 gi prekinav,bataliv! Ako bide neka bide
Jas imav dva spontani I bas go citav ova vcera na fb inace ne se zamaram veke so ova si gi pijam tie vitamini sto mi gi dadea dr ginapravi me site mozni ispituvanja I tolku Mene ova najrealno mi se cine oti nekoj I biznis si tera so ovie vitamini I ne site vitamini nemozat da predizvikaat steta jas od omega tri od qoenzimq10 od vit e dobivam hiperkoagubilnost na krvta zaradi toa sto pijam anticoagulanti
Жени да прашам јас нешто. Пијам таблети циклопригнова за регулирање на циклус. Нареден или понареден месец сакам да правам инвитро па за да знам дека сигурно ќе ми дојде затоа ги пијам. Е сега од оваа тура ми останаа уште една недела. А пресметав таман ќе ги допијам и по неколку дена треба да ми дојде, а баш тогаш сум на одмор и тоа 5 дена цел циклус може да се случи да ми се поклопи со одморот. Прашањето ми е дали може да не ги испијам 2-3 од кафенките за да ја стимулирам да ми дојде барем 2-3дена порано барем да fатам нешто од одморот или не оди тоа така мора да се испијат сите 21 таблета? Сакам да направам така ама ако има опасност од нареден циклус нешто да не ми штима со циклусот не би ризикувала. Затоа сакам да прашам тука дали може такво нешто да се изведе без понатамошни последици. Фалаа
@ocicka2014 Јас кога ги пиев ,последните 2 не ги испив ( ја бев заборавила кај моите ташната). Си добив за недела дена. Колку што разбрав ќе пиеш уште една доза,така?! Мислам дека не е страшно
Да да ќе пијам една или две дози после оваа. Одлучив последните 3 ќе ги оставам не ги пијам се надевам нема да зажалам покасно
После колку дена од неуспешен трансфер ви дојде циклус? Поминаа три недели и некој ден од трансферот и сеуште циклусот го нема, а со терапијата прекинав пред 5 дена..
Мене по прекинувањето на терапијата по една недела ми дојде циклусот. Нема да зажалиш уживај си на одмор и наполни ги батериите и сл ивф израдувај не со висока бета.
Vcera test preku krv negativen.Cetvrto ivf,kaj e problemot zosto ne bidnuva se uste ne mozam da razberam.I skreqing napraviv .Koj moze da mi pomogne uste sto da ispitam ako nekogas da soberam hrabrost da go preodam ovoj pat do slednoto ivf.kolku vreme treba da pomine megu dve ivf?
Од три до шест месеци треба да има поминато за следното ивф.Ако одиш преку фонд тогаш шест месеци.Можеш порано да пробаш ивф на природен циклус.А што ти велат докторите за неуспешните ивф ?Што е проблемот?Овој пат е многу трнлив ама еден ден верувам дека сите ке успееме,ке дојде и нашиот ден,ден кога ке станеме мајки.Верувај во чуда зошто чуда се случуваат.Ти ја посакувам сета срека на овој свет да успеш на наредното ивф.
Jas imav i uspesno ivf so bremenost do 27 nedela no go zagubiv bebeto,ova bese 4 po red i normalno site iskoristeni vauceri ,na privatno pravev.Ti blagodaram na ubavite zborovi.
Samo toa ne oti maticnata mislese deka nema potreba,ama aj i toa ke go ispitam.Bi sakala da pise nekoja so povece ivf obidi,kako dojde do uspesna bremenost.
@Lost angel јас сум со 1во и 5то успешно инф, не би да се повторувам за проблемот имам кажано кој беше, кај вас не е сигурно ист ниту сличен, комплетно изолиран случај сме поради машки фактор! Ќе ти посочам само што се имам направено по неуспешните инф.. Сите генетски и имунолошки испитувања. Кариотип за двајцата. Трансфузиолошки испитувања. Ново хсг, кое ми посочија дека е потребно по 6месеци минимум, по неуспешната бременост. Дијагностичка хистероскопија. Континуирана витаминска терапија. Избери си доктор во кој ќе имаш доверба и ќе почувствуваш дека ти посветува внимание кое го заслужуваш! Со матични НЕ консултации туку исклучиво со специјалист!
Девојки доколку правам ин витро од кога почнува боледувањето,од кога не одиш на работа и дали е неопходно да си на боледување иако бременоста е уредна.Ви благодарам
Boleduvanjeto na mene mi go otvorija koga pocnav so stimulacija a za moralno ne e moralno boleduvanje ako bremenosta e uredna no ti si znaes kakva to e rabotata