Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Lost angel

Lost angel Популарен член

Moze li da ti pisam pp,da razgovarame ?

2. facule

facule Популарен член

Јас имав стар одмор и го користев од денот на пункција и бев дома 3 недели , од тогаш наваму си одам редовно на работа со исклучок на минатава недела заради тоолотниот бран ( иначе сум 20 недела со близнаци )

Не знам што да ти пишам , знам дека ти е тешко . Искрено ти посакував висока бета . Консултирај се со феминките со повеќе искуство во испитувањата , одмори малку и собери сила за ново инвитро а додека се спремаш за инвитро да си останеш природно бремена . Покрај испитувањата види ако си во можност поразговарај со психолог /психијатар чисто да те опушти малку ..после тој стрес од губење на бебе , неуспешни инвитра сигурно ти не си воопшто опуштена и си под стрес а треба да бидеш максимално опуштена за да успее да се фати бебче. Ти посакувам среќа :hug:

Last edited by a moderator: Aug 14, 2017
    bokiroki, lalapo, @nn@ and 2 others like this.
  3. Lost angel

Lost angel Популарен член

Ti blagodaram mnogu,se trudam da bidam silna ama se potesko e...

4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Emka ova za novo hsg posle neuspesna bremenost koj ti go posoci? Jas imam pravrno hsg ama pred da ostanam trudna nekolku meseci.imav spontan vo 7ma nedela ama nikoj ne mi posoci da odam na novo hsg.dr kaj sto odam sega mi rece da pocekame uste mesec dva pa da pravime hsg.inace na drzavno kolku kosta procedurata?

5. baby 5

baby 5 Популарен член

Душо причина ти кажаа ли од што се случило и што испитуваше после тоа јас имав пораѓај во 23 недела и освен папа и микробиолошки тестови ништо др не ми спомнаа..

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ми го посочи доктор од ГАК кој ми правеше воедно и хистероскопија, Лазаревски само се надоврза дека да пожелно е ново..

Тебе не ти посочиле бидејќи се работи за многу мала бременост, па по тоа не верувам дека некој би бил со став да правиш ново и дека има потреба :)

Lavica2602 likes this.
  7. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Зошто се прави hsg во поодмината бременост? Од што има опасност за јајцеводите? И јас прв пат слушам за ова, не ми е јасно.

Last edited: Aug 13, 2017
  8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Да ср надоврзам за муабетот со хсг-то..јас правев минатиот месец и ми кажаа дека едниот канал ми бил малку запушен и дека најверојатно од киретажата се случило..прв пат слушнав а истово го коментиравме и во темата Подршка за забременување..

Nadja_22 likes this.
  9. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Ееее ова малку ме подисплаши....фала ти на објаснувањето.
    Претходно тој канал не ти беше запушен?

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Emce I na mene mila po histeroskopijata koja mi ja pravese Dr TRAJANOVA, Dr TRAJKOVSKI mi pobara hsg I za zal ne mi se proodni jajcevodite taka pokaza na hsgto a na histeroskopijata Dr TRAJANOVA mi rece oti gi iscistila od gnoj jajcevodite

anetass likes this.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

^^ по неуспешното 2ро инф добив совет од Лазаревски да направам дијагностичка хистеро. Се упатив на Гак каде што сакав да правам, па од таму докторот кога му ја образложив потребата од истото ми посочи дека многу време поминало од хсг то и плус имало голема бременост па веројатноста да има промени е голема. Првин хсг па ќе правиме хистеро беше неговиот став иако беше првично дијагностичко. Направив и имаше промена во 2та канала што сметаа и тој и Боби дека ќе треба најверојатно да се вадат или затвараат гледајќи по снимката, но на крај само ги ,,исчистија,, (имаше некој термин за ова) плус лапароскопски и некоја пропратна циста ми извадија..
    Новото хсг го направив по 2год. од неуспешната бременост или 3,5год. од старото..

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Emce na mene pak lazarevski mi vikase oti nemam potreba od nova histeroskopija mi vikase zasto da ti gi zemam parite a prvata histeroskopija bese stara 5,6 god I seta sreca sto otidov prvo kaj Dr TRAJKOVSKI da se sovetuvam so nego za nova histeroskopija I sto ne go poslusav dr lazarevski dodeka cekav da me vikne Dr TRAJKOVSKI za nova histeroskopija si zamina od gak pa histeroskopija mi pravese Dr TRAJANOVA koga I rekov sto rece lazarevski oti nema potreba od nova histeroskopija a se gubat bremenost I taka slatko se iznasmeavme so nea da mi vika on embrionite kade go vrakase vo matkata neli bea

I mi napravi histeroskopija I izleze oti imam septum I toa 13 milimetri koj se gledal I na najprvoto hsg ama nemalo koj da go vide I na prvata histeroskopija koja mi ja pravese Dr jadranka isto ne go videla septumot I bremenost ite zavrsija so Rani spontani abortusi

Last edited by a moderator: Aug 14, 2017
    Mihaela123456 and emkaemka like this.
  13. lalapo

lalapo Популарен член

14.08.2011
    15:45
    DSC_0147.jpg
    Повелете на торта,што мама ја направи:)

За мене е посебен и незаборавен. На овој ден на свет дојде моето синче, после долги години и јас станав МАЈКА!!!
    Првите солзи радосници и зборовите,кога ми го донесоа да го видам син ми беа " КОЛКУ Е УБАВ,КОЛКУ Е УБАВ.... ''
    Сите маки и солзи што ги пролеав, ги заборавив кога ги видов сините очиња мајкини и само му се заблагодарив на Бога за оваа среќа што ми ја даде.
    Денес овие очиња слават 6 години а за некој ден и прв училишен ден.
    Ви го пишувам ова за да ви дадам сила,мотивација и храброст да не се откажувате додека не дојдеме до посакуваната цел. Со секој неуспех,сме се поблиску до успех.За оваа радост живееме и се бориме.
    Еве ме пак после 6год со истата мака, ама и сега не се откажувам, се борам, ќе се борам и ќе успеам.Се додека имам сили не се откажувам.
    Секоја од нас заслужува да биде МАЈКА,која порано, која подоцна ама ќе бидеме. Само ние што го одиме овој пат знаеме колку е тежок и трнлив ама ќе успееме.
    Од се срце ви посакувам на сите што побрзо да ја осетите мајчинската љубов,да ги заборавите овие тешки денови и да се гушкате со вашите најмили. Животот е еден и е многу вреден:sun:

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@lalapo големо да расте синчето, секогаш да ве радува и во најскоро време да си добие друштво и да стане голем батко :party: :l:

lalapo likes this.
  15. lalapo

lalapo Популарен член

Фала емче истото ти го посакувам и на тебе:*

emkaemka likes this.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@lalapo Среќен да му е роденденот на твоето синче,живо и здраво и весело секогаш да биде.Наредната година со братче или сестриче да слави.

lalapo and kukla21 like this.
  17. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Женчиња еден или два спермограма треба за втор ваучер. Имаме еден не е постар од година може тој и уште еден нов да пратиме. Бива така или не!?

kukla21 likes this.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Два спермограма и за втор ваучер.Бива со тој првиот и еден нов напрајте си. Ем ќе видите да не има некоја промена,недај боже

Тебе не ти е рано за втор ваучер?

Valentina888 likes this.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Рано е Бубче,ама полека собираме документи :D

Bubce38 likes this.
  20. Elena1709

Elena1709 Активен член

Здраво девојки,
    Ова ми е трето ин витро, првиот пат бев со Puregon имав 4 јајце клетки од кои само една со добар квалитет, но за жал поради лоша делба не стигнавме до ЕТ. Вториот пат Suprefakt и Fostimon, извадија 6 јајце клетки, оплодена една, трансфер на 3 ден, за жал неуспешно. Сега почнав со Suprefact, на втор ден од циклус продолжувам со Menopur.
    Сакам да прашам дали некоја од вас ја имала оваа терапија?
    Инаку поради тежок машки стерилитет ( azospermia) имаме смрзнато сперматозоиди кои ги извадија со TESE.
    Имам уште мн други прашања, ама за денес мислам дека е доволно :)

Milicka*, @nn@, lalapo and 1 other person like this.