@Elena1709 3та среќа последна да биде Шеми и вид на стимулации има неколку, сите сме третирани по проценка и искуство на докторот, односно од искуство одредени доктори преферираат одреден вид на стимулации. Но позитивни искуства има и со Пурегон и Фостимон и Менопур, не се оптеретувај ти со тоа.. Среќно и чекаме висока бета
Pricina bese deka nemase protok vo krvta megu mene i bebeto,samo toa izleze na rezultatot na autopsija
Добра вечер девојки, јас денеска почнав да се боцкам со супрафакт, докторката ми рече да јадам овошје и зеленчук. Дали можете да ми кажете што да јадам повеке. Поздрав.
Здраво Мила ако мислиш на што направив имав неуспешен трансфер, за жал не се вгнезди ембрионот и си добив вчера циклус ... пишав пред десетина дена дека не успеав али веројатно ме немаш прочитано.
Со среќа, ти посакувам висока бета! Јас веќе 4 дена се боцкам со супрефакт, а не ми рекоа ништо за исхраната. Првиот пат кога правев ИВФ ми рекоа да бидам на протеинска исхрана и повеќе салати. Сега гледам да се придржувам на тоа.
@lalapo срекен роденден на синчето да е жив,здрав и цел живот ксмет да го прати. Побргу да си добие братче или сестриче. @Lavica2602 нека е најсрекен.
Јас кога започнав со постапка за инвитро прашав што смеам а што не да јадам и пијам и одговорот на докторот беше да не се оптоварувам со тоа само да се опуштам , јадев нормално се што сум јадела и претходно јадев салати и овошје само намалив на газирано, благо , дури пиев понекогаш и по 1 чаша алкохол на ручек се до пункцијата . После трансфер пиев многу вода продолжив со овошје и зеленчук стандард и првите неколку дена јадев свежо авокадо со лимон . Битно е да не си создаваш стрес на организмот со тоа што ќе се оотоваруваш што да јадеш а што не .
девојки ми треба ваше мислење? токму сега ми ги донесоа од Германија.. една моја другарка од прва остана бремена после 4 години.. дали некој ги пиел на германски пишува иначе све пишува но не разбирам ве молам ако знае некој нешто слободно нека пише..
https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/drugsregister/detailview/52608# Провери тука од мак.регистер на лекови. Го имам користено од 5-9ти ден на циклус 4 месеци со пауза меѓу нив по еден месец. Пиев витамин д,аспирин и естрофем. Одев на фоликулометрија. Кај мене не даде никакви резултати бидејќи има несакан ефект да го тенчи ендометриумот а мене и така ми е тенок. Тоа е.