Не првите истиве овие од линкот. Потоа од УСА другите поголема кутија имаат они со 30таблети пакетче. Твоиве со колку се? Со 10 или повеќе?
Ова ќе да е како нашиот кломифен. Стави го упатсѕвото @danichap може да ти преведе. Сепак, без консултација од гинеколог не ги земај. Сепак не е играчка.
Многу ми е жал, дај боже другиот пат да успеш. Извини не знам и јас како го имам попуштено твојот пост, секој ден читам. Фала многу за одговорот, мене ми е 3 ивф во 2 други никој не ми кажа ништо за исхраната ама овој пат докторката ми рече смени нешто за да имаш нешто ново, ми рече дека има некои студии во германиа што имат покажено дека овошјето и зеленчукот имат ефект во постапката и после за бебето ако се фати е подобро. Рече да не јадам благо, тестенини и да пешачам многу. Поздрав Повеќе од докторите кажуват нема врска што ке јадеш што не, првите 2 ивф ништо не правев посебно од секојдневниот живот ама не бидна па сега да пробам да сменам нешто и плус докторката така ми кажа. Поздрав
Jas znam posle transfer ishranata treba da bide poveke na ovosje, zelencuk, riba, meso a da izbegnuvas blago, testo, gazirano itn.. Ama najubavo da ne se opteretuvas odmaraj si prvite nekolku dena i zdravata ishrana poveke mislam deka e za da nemas problem so stolicata zatoa sto od progesteronot jas imav mn tvrda stolica i mi pomogna toa sto vnesuvav mn zelencuk i cedeni sokovi. So lesno samo i so sreka odmaraj si se i so ubavi misli do 2 crtki
За да не не мачи сите ова прашање дали има врска исхраната и течности пиење би можело да ни пише некоја што е веке трудна, а не внимавала баш на ништо од ова
Ништо не ве кошта малку да повнимавате што јадете - да избегавате пици, сендвичи, сокови, шеќери и да внесете повеќе протеини и зеленчук - овошје. Периодов е идеален за убава исхрана
Кукле во право си ама реалноста во моите примери на познанички има влијание изгледа само мир и спокој без нервози треба.Едната здрава изхрана ни цигари,алхохол све здрави намирници имаше неуспешни бремености,а другава познаничка удри бригу на весеље ене ја бебуш бељи и прави дома додека беше бремна само сенвичи,буреци,цигари дури и пиво пиеше со мала процентност на алкохол.Е ај сега не пукни,значи нема правила поздрав и само опуштено тоа е лекот
Кога го правев моето орво ивф пред 10год и кога се распрашував за се и сешто тогаш др ми рече:во оваа борба има само едно правило а тоа е дека нема правила.Го погледнав тогаш мислев др се шегува со мене.Низ борбивекои ги водам во животов за бебе видов дека др бил во право и му ја сватив суштината.Најбитно е опуштеноста но,не е на одмет и да внимаваме малку на исхраната.Ама тоа внимавање да не ни оремине во опсесивнос што сме јафеле па сме каснале нешто пто не треба или сме се напиле па ете стрес и нервози.Н,само некои намирници да ги отфрлиме и опуштени ,релаксирани до позитивен тест.Не е лесно ова за опуштеноста знам ама не е и нешто што не е возможно.Бираме луѓе и места кои не опуштаат и се релаксираме.
Jas sum 20 nedela so bliznaci , ne vnimavav sto jadam samo se trudev obavezno da jadam ovosje i salati sekoj den , piev po 1 casa rakija na rucek i pivo do punkcija posle ne . Kafe piev po 2 na den i pusev po 5-6 cigari . Ama ova mi bese prvo invitro , bev opustena bidejki ne se nadevav na uspeh a imame i zamrznati 2 oplodeni jk ... iskreno ne se opteretuvav zasto mislev deka ova invitro nema da e uspesno i razmisluvav sto kako ke bide za vtoroto . Si lezev slusav muzika gledav filmovi , 2 den po transfer go krevav kuceto ( pinc od 6 kg) zasto imase napadi , na 7 den od transfer pak so kuceto vo race dremev na veterinar 5 saati , doma cistev so djoger 10 pati dnevno zasto bas togas kuceto mi bese okuceno ...znaci ne se pazev mnogu i ne se optovaruvav , bev bez stres
@facule ????? 1 ракија на ручек и пиво секој ден??!!! оти вакви третмани, кризи ли имаш Нема правила околу исхраната, но ништо не штети да се повнимава одреден период, не само по и околу трансвер туку и воопшто околу тие месеци, ама некое посебно замарање, броење хранливи материи и слично немојте.. Јас за ниедно инф не сум се придржувала стриктно, особено последново каде едвај јадев, а на ден на трансвер јадев бурек, за ручек шарска инаку
Изгледа закључокот е живеј и не се оптоварувај психички и не се плаши од бременоста терај како мислиш дека треба и како ќе ти реагира организмот и повеќе релакс и без стрес ако е можно.Имам еден куп примери ама ќе ви наведам уште еден.Девојкава иначе има 3 ин витра неуспешни и ги следела сите совети на гинекологот мирување лежење не одела на работа.....И после сите неуспешни се рекла на себе "ЕЕЕЕ веќе што сака нека биде онака разочарана ќе си живеам,удри бригу на весеље,ќе си пушам,нема веќе кревет и си се вратила на нормалниот живот"Следело 4 тото инф УСПЕШНО и девојкава си продолжила со нормален живот била нон стоп активна,пушач апла одела на работа немало лежење,мирување како што и кажувал докторот.И на крај закључокот бил и мене ми вели и мислам дека е во право од сето тоа што ми се случи-АКО ТРЕБА ДА БИДЕ- ЌЕ БИДЕ па ти сега прави што ќе правиш.И јас размислувам удри бригу на весеље оти друго не помага.
Ne sekoj den .moze pogresno se izraziv ..ponekogas na rucek ama do punkcija ..jas znaev da si pijam po 1 casa rakija so moite ili so soprugot na rucek so salata ...ne sum alkoholicar
Jas mislam da ne se opteretuvame mnogu mnogu so ishranata sto tie sto ostanuvaat prirodno bremeni da ne vnimavaat tolku sto jadat I sto pijat abe ajde sestra mi e peti mesec bremena so treto dete pa I cigari si puse I pivo si pie pa fala mu na boga sega zasega se e vo red so bebeto I so prethodnite bremenost I bese isto pa decata I se zdravi pravi jas ne mislam oti ishranata ima nekoe golemo vlijanie ako ima da bide ke bide I jas mnogu ne vnimavav na ishranata I se kacuvav po skali sekoj den posto ziveam na 5 kat vo zgrada bez lift pa invitrata bea uspesni no za zal bremenostite ne no zaradi sosema drugi pricini I sega pak ke si teram isto Nemam namera da se zamaram so ishranata e samo kafe ne piev no zaradi toa sto me go podnesuvav mi se gadese od nego
Препораките се истите како и вон бременост - никогаш не е лошо да се внимава на исхраната. Од друга страна никако не е потребно оптеретување од типот дали денес 2 портокали исцедив или еден, дали можам да се почастам со скара или пица, ај да јадам авокадо иако никогаш во живот немам јадено, или на ФБ/Фемина/комшиката Станка или другарката Перса вика дека треба. Здраворазумски е пак да не правите некои работи што знаете дека не се добри (посебно многу алкохол, цигари и слично) иако на некој друг не му наштетиле.
Абе удри бригу на весеље ОК,ама сето тоа пропратено со цигари,алкохол,нездрава исхрана,претеран умор и тешки физички активности неможе да донесат нешто екстра добро. Не викам да се опсесднуваме со нешто,но треба да се внимава барем на тие работи кои се нездрави и во период на непланирање на бременост
Секој си има право на свое мислење и ке си тера како мисли дека треба , јас го споделив моето искуство кое покажа дека кога не се оптоваруваш и не мислиш цело време дали се фатило е подобро зашто организмот е опуштен а со тоа и матката . Јас знам многу случаи каде млади девојчиња кои не се замараат дали ке останат трудни или не како нас и кои си воделе љубов опуштено од што сакале а не за да направат бебе си останувале трудни без да планираат ...а ние кои се трудиме и кои мислиме на тоа при секое водење љубов кое веке преминува во програмиран секс и кои правиме инсеминации и инвитра и сме стегнати и тоа не кочи . Од самиот ден на постапката излегуваме од болница со мисла дали овој пат ке успееме , дали ке се фати ? .Тука е проблемот . Тоа е според мое мислење