@Martka целосно се согласувам со тебе. Потполно! Цел живот се водев по тоа. Ама пр. по второто Ивф кога го добив позитивниот тест, сфатив дека малку сум грешела претходните пати. По втората пунција ми рекоа дека шеќерот ми е малку висок. Ако не го намалам природно шансите за вгнездување се помали. Цел живот јадам оскудно протеини. Од кога почнав секојдневно да ги внесувам по транфер, почнав да помагам во подобра циркулација на крв. Никогаш немав никакви здравствени проблеми, но се случувало некои параметри да ги допрат горните граници и можеби сум била целосно несвесна како ми правеле проблем. Моја препорака би било по трансфер: Зеленчук + Протеини на прво место, + овошје кога имате потреба од шеќер. Не значи дека ова е загарантирана форумула до успех, ама зошто природно да не придонесете поголеми шанси за вгнездување. + многу се согласувам со @facule . И јас овој пат замрзнав и воопшто не ни мислев дека овој пат ќе има II. Три дена мирување, останатите се раздвижував ама умерено.
Kolku e vsusnost denes zdravata hrana navistina zdrava se e prskano so pesticidi herbicidi I zelencukot I ovosjeto se e prskano zboram od licno iskustvo mm rabote vo oranzerii kade sto zelencukot se prska za nasilno da zree poskoro ako mislete na zdrava hrana od market se lazete zdrava hrana e samo toa sto sami ke si go posadime jas zatoa I ne se zamaram so poimot zdrava hrana.
Не знам феминки што е работава.Јас цел живот јадам храна која татко ми ја сади,одгледува и стигнува до трпеза непрскана,здрава екстра квалитет па имав 2 спонтани.Дискутабилна тема и неисцрпна,Иначе за бебе кога е во прашање јас можам од се да се откажам не ми е проблем само да ми успее бременоста.И на сета грижа моја и на моето семејство јас пак имав 2 спонтани.
Да све испитав и ми најдоа причини од типот на имунолошки проблем,пишував доста на сајтов и барав совети и ВИЕ ФЕМИНКИ ми помогнавте во некој наши одлуки со сопругот и ВИ БЛАГОДАРАМ(добро што постои ваков сајт)и така да не се повторувам со мојата приказна, ќе видиме како што понатака-ќе се помагаме и советуваме
Фала многу за советите, јас не се замарав ич со јадењето ама веке кога ми кажа докторката ке пробам, мислам нема ништо да ми штети па може ке ми дојде и како диета да ослабнам малку. Можеби таа сакала на убав начин да ми каже држи диета не дека сум многу дебела ама добро ке ми дојде да ослабам.
Бидејќи желбата за дете ни е преголема,правиме се само за да успееме..Ама се испостави дека нема врска ниту лошата исхрана,цигарите..броењето калории и сл...
Феминки, од утре почнувам со краток протокол за ивф. Почнувам првите 5 дена со по 4 фостимона. Кажете ми по колку сте примале од овие инекции, даваат ли некои реакции и дали болат? Фала.
Јас ги примав за второто ин витро, 10 дена по 4. Мускулно се примаат и не се нешто многу страшни.Патем, јас сум тип што се плаши од инекции Реакции немав никакви освен мала болка во дупе
Сум ги примала по 2 во меше, било каква реакција сум немала, стимулација како стимулација немаат нус појави, можат да запечат, да се направи модричка, црвенило да се појави, но ништо особено и загрижувачки Со лесно
Точно , премногу си помагаме , мене ме фати паникс некоја , како ке биде , што ке биде ,ама ке помине до петок хихи