Podobri se prviot pat ama gi prekina posle pak se vlosi i toa drastično se podobri i dr i jas bevme ocudeni
И мене со ПЦОС ме тераа да испитам оваријална резерва и добра беше. Не те следам редовно дека повремено ја следам оваа тема, си во процес за забременување или успешно е дека со ПЦОС си како мене ме интересира.
Успешно ми е 5-то ивф.Во сите процеси немав проблем освен што си реагирав добро на стимулациите.Просек околу 13-19 ј.к ми вадеа.Примав соодветна терапија за да недојде до хиперстимулација.Петановски ме водеше секогаш со краток протокол.Еден месец пиев само контрацепција таблети добив и од 3ти ден со стимулации.Пцос мислам дека не е воопшто проблем...Само по мое треба внимателно со стимулациите зошто создавањето на ј.к почнува да тежат и болки да прават од што се точка до точка јајниците полни...Јас лично имав болки последните неколку дена пред пункција и по пункција...а овој пат бев и со слаба хиперстимулација но немаше страшни знаци да се одложи трансферот па фала му на Бога успеавме... Познавам и жени што природно имаат останато со пцос и никакви проблеми немале.Така да не стравувај само со позитивна мисла ќе си успееш.
Da so pcos može i prirodno da se zabremeni posebno ako se dade i soodvetna terapija jas sega so metformin si imam redovna ovulacija a prethodno po ehoto otkrijaa oti folikulite ne rastat i oti nemav redovna ovulacija
Бев кај Таше, Адамоска и кај Лазаревски. Затоа пишав дека ќе го пробам уште Трајковски од new born. Па доколку не ме бендиса ќе одам нсдвор некаде и онака парите се прилично исто Од страна на хормоните ги имам испитано оние стандардните што ги бараат пред ивф 6-7 колку се и секогаш сите ми биле одлични, но пролетва кога сакавме да започниме со 2ро ивф тероидната беше катастрофа 0,005 сегаја средувам незе па здравје госпо ноември декември со нови боцки ако се е во ред а до тогаш ќе барам нов доктор. А за испитувањавасе двоумам дали да ги правам или не, сето ми е помешано во главава и незнам на која страна да тргнам. На државно пола ги нема а другата пола треба да чекам за термин до вгодина катастрофа ама тоа е МОЈ ТЕРМИН и Македонско јавно здравство
A ogtt test i insulinemija imas li napraveno testosteron vit d imas li ispitano si bila li nekogas na eho da ja vidat sostojbata na antralnite folikuli i da i jas imam i tiroidna zlezda no kaj mene e so namalena funkcija a kaj tebe e zgolemena za ova moj sovet ti e zakaži si ma endokrinologija tamu ke ti gi ispitat site hormoni komplet
На почеток на месец ги има претежно на ГАК хормоните што се испитуваат од 3-5ти ден. Тестостерон,андростендион, дхсаС, ФСХ, ЛХ, тсх, пролактин. Немаат никогаш ох-прогестерон. А инсулин и гликемија на ендокринологија можат да ти испитаат. Витамин д и хомоцистеин можат на лабораторија по клиничка биохемија. Секогаш јавувај се,распрашувај се дали имаат реагенси од почеток на циклус за да си планираш. Имаше спомнато дека си со вишок килажа. Обично ПЦОС-от предизвикува трупање килажа околу стомак, лесно се дебелиш за разлика од други и пречи вишокот во природно забременување. И јас мака мачам со не премногу килограми но сепак вишок.
Здраво девојки! Утре сабајле одам на пункција и страв ми е.Кажувајте како е, болно ли е, после тоа дали имавте болки и колку дена после пункција имавте ембрио трансфер? Ве молам за брз одговор. Фала ви.❤
Воопшто не е болно се се одвива под анестезија и после тоа само чувствуваш малку менструална болка. Ембриотрансферот кај мене беше на 5ти ден. Со среќа.
С Со среќа мила. Постапката не е болна, бидејќи си под анастезија.. Мојот ембрио трансфер беше на 5та ден.
Најнапред да ти посакам успех и висока бета.А сега малку ќе те искарам немој да размислуваш што и како ќе се случува,знам прв пат е и исплашена си од непознатото ама верувај немаш причина.Како што веке ти кажаа и членките погоре се одвива пункцијата под анестезија.За болки,болките се како менстроални ништо страшно или неподносливо.И за трансфер е индивидуално јас имав на трет ден.Но,трансфер може да се прави и на втор,тред до пети ден .Ама ти со ова не се оптеретувај има таму кој да мисли односно следи кога е најдобро да ти направат трансфер.Само верувај им опуштисе и толку од тебе.Ти посакувам да ти извадат убави јк сите да се оплодат и по трансферот за две недели да не израдуваш со висока бета.Ти пуштам сеќа
So lesno ..nisto strasno..kratko bev po anestezija posle toa minimalni bolki skoro kako bez bolki bev ..jas ne krvarev samo 2-3 kapki imav
Фала ти душо, се најубаво ти посакувам и тебе ❤ Фала ти мила. Со среќа и кај тебе! Фала ти душо❤ Фала ти мила!
Twiny srecno mila za transferot toa e individualno nekoj na 3 nekoj na 5 den toa odlucuvat embriolozite