@Twiny Со среќа. Не се плаши не е ништо страшно и мене ме чека втора пункција за неколку дена. Ти посакувам многу ј. к и многу оплодени ембриончиња.
Фала ти мила ❤ Фала ти душо, дај Боже и ти да се усреќиш❤ Фала ти мила и тебе истото ти го посакувам ❤ Дај Боже мила и тебе истото ти го посакувам ❤
Затоа што имам само една инсеменација и едно ивф на приватно а бараат најмалку 3 инсеменации. Една инсеменација е 10 000 башка терапија.
Zasto 10000 na gak možeš poeftino da pomines okolu 1000 den nie pominavme do tri inseminacii ama so preporaka od dr
Ништо од ова немам испитано. Две години пред да почнам со инсеменација испитував само фоликометрија и смотаната моја докторка ми велеше сега ќе прсни по еден ден ќе прсни вечер оди одма имајте односи и две години се мафтав со нејзе. Таја глупа ама јс уште по глупа од нејзе. Адамоска ми напрај инсеменација без да ме види на ехо од сала излезе се качи горе каснеше еден саат ми го пикна шприцо ајде со стеќа. Таше ми правеше пресметки шо бараш скопје овде кај нас поефтино ти е и поблиску, ми побара 70 000 бог знај за што за некоја опеација. Си ги зедов документите и си заминав.. Лазаревски после неуспешно инвитро ми вика на нредна менструација дојди ќе пробаме на спонтан циклус. И од сите овие СТРУЧНАЦИ никој не ме прати на никакво испитување. И затоа сега незнам кој пат да го фатам и од кое испитување попрво да тргнам. А за тероидната примам терапија сега си е нормална
Имам само 3кг вишок ништо сттрашно. А бе тоа се чудам како можи тие што не саксат бебе на колено да му капни сперма остануваат и по 5 пати се чиста и пак ко че сака пак трудна останува. Се дрогира се пуста до крајности и пск стомаците до заби. А ние ќе брохме плодни деној ќе трчаме од болница до болница по лаб се ќе погодиш и години во разочарување дури да трепниш поминсле. Ние ја одбројуваме 4тата уште малку Od kaj maticnio ginekolog se zema prioriteten. Lele kako od mars da sum padnata nekoj ke pomisli ama nikogas ne sum odela po tie vrati se si plajkavme privatno kako nrkoj nepismeni samo pobrzo da zavrsis rab i pobrzo da se raduvame
Da od kaj maticniot gin kaži mu oti imas pcos i bi trebalo da ti dade prioriteten Ee đabe jas ne vikam oti nasite privatni bolnici se peralni na pari golem del od niv ne site
Извини што вака те цитирам .На прашањето на @lalapo зошто не аплицираш за ваучер твојот одговор е џошто треба да правиш инсеминации 10 000 плус терапија.Да на гак е многу многу поефтино.Но,и да ги правиш на приватно ако ти требаат уште три ќе завршиш работа со еве 30 000ден .А ивф најмалку само ивф ќе те кошта 1500е.Во оваа цена не спаѓа терапијата со инекции плус терапијата по трансфер.Разлијата е огромна.И да правиш приватно ивф и преку фонд сепак мораш да направиш испитувања. Хормонски статус,микробиолошки испитувања,пап,проодност на каналите,хепатит в и с.Без проодност на каналите не можеш на ивф.Значи испитувањава мораш да ги направиш.Ако планираш ивф на спонтан циклус е тохаш е ок приватно одма да правиш,зошто тоа што ќе го дадеш за инсеминации ќе ти дојде горе доле исто како што ќе платиш за ивф на спонтан циклус.Но,и за ова ивф ке ти требаат горенаведените испитувања.Инсистирај кај матичната кажи и дека сакаш сите испитувања што се прават за ваучер за ивф да ги направиш.Направи ги може со мача помош на терапија и природно ќе си забренениш.А ова од срце ти го посакувам. Инаку зошто некои кои не сакаат да забременат забременуваат,одговорот е едноставен не му ја мислат,опуштени се,а ние напнати и не оди
Знам дека е пишувано 100пати ама јас пак ке си прашам. Хормони на 3 ден може да се провери на ГАК во Недела? Ми треба сигурна информација да не идам за џабе до Скопје
Не верувам да е сменето - работи 24×7 лаб. Само да знаеш дека не се плаќа дента - нема админостративни служби. Кога ќе земаш резултати, прво ќе платиш па ќе одиш да земеш.
Помина пункцијата, е сега ме загрижува што вчера прашував колку јајце клетки ми извадија а сестрата ми рече не знам ќе видиме, сеуште ми се немат јавено дали се оплодиле и колку, дали да се јавам јас?