ViDer moja drugarka sto ostana bremena so in vitro nemase apsolutno nikakvi simptomi,duri se cudese zasto ne ja bolat gradite,nemoj da baras simptomi,stiskame palci za dve crtki
@kukla21 so lesno utre na punkcija,sv. Kiril i Metodij da bidat so tebe,te guskam silno,znam deka ke uspees
Fala devojcinja maka macam so nastinkava, ama ne se davam! Denes i e posleden den, ke ja resam do utre sabajle dobro sto po sabjle me zakazaa inaku koj ke cekase i ke bese vo neizvznost do pladne Edvaj cekam da mine
So sreka kuklicke znam deka ke bide ishodot kakov sto sakame site so lesno utre stiskam palci za tebe...
jas moite originali gi dadov vo fondot- na moite kopii ne udrija pecat a vo toj moment ne ni pomisliv na toa deka treba da baram da mi udrat- vo klinikata kaj sto pravev invitro ,tamu gi pravev site ispituvanja i oni si gi imaa site dokumenti,moite kopii si se kaj mene,no se bez pecat, se nadevam deka veke nikogas nema da gi koristam -pozz i so sreka na site sto ste vo procedura
pa i nema vrska dali nekoj ke ostane bremena invitro ili prirodno, mene uste od 3 ili 4 den od transfer pocnaa da mi krkorat crevata(mislam mi vriea), gradite mi se zgolemija i pocnaa vidlivite veni,gasovi isto imav ,no edna od sigurnite simptomi deka bev bremena mi bea gradite i venite vidlivi na niv............e sega kaj sekoj e razlicno ne mora da znaci ako nemas simptomi deka ne si bremena-eve jas sum 7ma nedela macnini recisi i nemam,osven bolni gradi drugoto se si e vo red,odlicno se custvuvam
Postapkata lesna, prelesna. nisto ne se sekavam. Ishodot KATASTROFA! Od site folikuluki, samo 3 j.kleti. Ova ne go ocekuvav. Cel den placam. Znam deka treba edna za da bide, ama ete, da bea 10 ke znaev deka sigurno ke ima oplodeni. Neznam sto tolku sum zgresila sto vaka moram da plakam Postoelo Empty follicular sindrom. Demek, ne postoi prazen folikul, ama ako ne bil dovolno zrel j.kletka ne mozela da se odvoi od nego. Uzas!! Mnogu retko se slucuvalo i ete mene morase! Moze da bilo problem i so HCG injekcijata. Demek toa bil najcest pricinitel. Sto i da e pricinata jas se osekam taka loso Utre ke se javat da kazat dali i ovie se oplodile. Nema sto drugo da se kaze. Si se tesam, i da bile 10, moze samo ovie 3 ke se oplodea... nema uteha.
Ne se sekiraj i jas taka se sekirav kako tebe moite bea 5 edna bese prazna 2 ne se oplodija ostanaa samo dve i eve se fatija i dvete ne se obeshrabruvaj ke vidis utre ke dobirs ubava vest deka se delat kako sto treba toa e najvazno ne e bitna brojkata eve jas sum dokaz za toa...
И една е доволна! Главата горе, три се, ќе се оплодат! Веќе утре ќе имаш информација, верувам ќе биде добра.
Kukla mila nemoj da se sekiras,znam deka e tesko,ama stom se tri ke se molime tie da uspejat,MORA da uspejat.Bidi silna,veruvaj Gospod nema da ne zaboravi,te guskam najnajsilno
Kukla, site nie posakuvame poveke j.kakletki, no bitna e samo edna da bide zrela i da se izbori. Jas sum ubedena deka ke se sluci toa kaj tebe, a plus ti imas i odlicen endometrium taka sto, so gospod napred lesno ke bide srasnuvanjeto na matkata i blastocidot ke si prodolzi da se razviva vo embrionce i preubavo bebence bez teskotii. No mila, smiri se malku i opusti se, nemoj da se izmacuvas naprazno i celiot organizam da ti bide vo grc bidejki toa ne ti e potrebno, osobeno ne pred transfer. Na pat ti se bebusi, veruvaj, izlezi od crnite scenarija i podgotvi go teloto za vnatre da se cuvstvuvaat udobno bebcinjata. Ajde, nemas pricina za solzi, i 10 da bile, tebe ti e potrebna edna. Najsilnite uspeale, tie ke bidat borci i vo zivotot, im dolikuva i majka heroj
Ke vi kazam utre sto ke kaze embriologot. Se mi e jasno deka edna treba da e odlicna za da uspeeme! Puknav placejki denes, ocite me pecat veke. Fala vi na site na ubavite zborovi i misli
Nemoj da sum te cula uste ednas da kazes tuka deka si placela, da znaes ke te karam Ajde glavata gore, i nema placenje... Razbiram deka ti e tesko i deka hormonite sega luduvaat, no na tvojot organizam sega najmalce mu e potreben stres. Ako e za tebe ova bebe, TOGAS KE BIDE, pa makar i edna jajce kletka da izvadea. Te guskam najsilno , smiri se , opusti se so nekoe ubavo filmce ili ubava kniga i te molam , samo so pozitivni misli odime napred site tuka , ZAEDNO !!!