Fala ti mnogu emkaemka ke moram da pocnam da gi pravam jas planirav so cetvrto invitro da pravam vo plodnost kaj doktor Tase planiram da se vidam so nego cisto na razgovor i da vidam sto ke mi kaze toj kakvo mislenje ima toj za situacijava moja pozz i sekoe dobro.
Лично искуство немам со Таше, ама од искуство на членки тука подобро немој, плус кога ќе види дека си за 4то и на приватно инф Извини на сугестија ама најдобронамерно да размислиш за некој друг Ивановски да видиш во Систина човекот е ептен расположен да објаснува за испитувања плус и даде конкретни насоки
Може во недела, неколку пати ми се погаѓало баш во недела да ми биде 3 ден. Дури и бета сум правела во недела.
Да се надевам дека се ќе биде во ред, само ме интересира ми препиша инекции Fraxiparin ми кажа дека се ставаат мускулно е сега незнам како,дали на агол од 90 степени или поткожно? некој да сподели искуство
Под агол од 90степени така стои во упатството така и ги ставам, за точно место на раката види на јутуб, а можеш уствари и во меше
Женски ако на некоја од вас треба да докупува мерионал, имам 5. Ги купив 12,5 евра. Исто имам и цетротиде 4 купени 32 евра од Грција. Ако и треба на некоја пишете. На сите кои сте во процедура ви посакувам среќа
На листот за терапија што ми го дадоа од њуборн ми пишуваше фраксипарин или клекксан (по избор) мускулно навечер. Најверојатно печатна грешка
Клексан/Фраксипарин се дава субкутано (поткожно) такво и игличе има, за мускулно треба голема игла за да навлезе убаво во мускулот каде што и треба да се вбризга лекот или по нашки тоа е во газот..
.знам бе срц. Кажувам дека кај мене така имаше напишано. Ваљда печатна грешка. Можда и кај неа така погрешиле и сега членката е збунета
НЕ, НЕ, НЕ!!! Јас имам искуство со него и мој совет ти е не!Верувај има многу жени што имаат лошо искуство со него. Кога отидов кај него,за прво дете,2 пати имав неуспешни инвитра, ме одра од пари. За 5 хормони ми наплатуваше по 3500 ден (а ако бев преку фонд) и тоа 3-4 пати бев на фоликулметрија. Ми наплати и 6000 ден за анестезијата(која беше бесплатна) И што е најтрагично пак отидов кај него на консултации(за второ дете) ми рече ''оди бре жено таму од каде што си нашла арно ''ме прегледа и вика ''па ти имаш полип, треба под хитно да се прави хистероскопија и ќе те кошта 35.000 ден ''Прегледот ми го наплати 3.000 ден. Јас му кажав дека немам толку пари, да одам на државно и ми вика ''па шо ќе одиш на државно, ела кај мене, ќе те кошта 9,000 ден '' Исплашена си закажав кај Попович ме прегледа ( ниту денар не ми наплати) и ништо немав, ниту полип се беше чисто. Таше сакаше само пари да ми извлече.Еве од моево искуство види дека него само пари му се вртат во глава. Беше некогаш Таше докторот што им помагаше на паровите ама сега веќе не. Види и кај други фоктори оди, еве Татјана и Владимир во Њуборн,Иваноски во Систина,во Ремедика Петановски и Димитров. Па со кој др ќе најдеш заеднички јазик, кој ќе ти влее најмногу доверба со него прави си ивф. Ти посакувам во скоро време да не радуваш со убави вести
Offf lele jas navistina neznam sto da pravam sega me stavivte vo misla ova invitro zdravje ke go pravam preku fond so vaucer zosto vtoroto deka nemase trnansver vo sistina ni pobaraa da gi platime inekciite i punkcijata za da ni ostane vaucerot taka da imam uste eden vaucer ke razmislam za ova sto mi go kazavte vi blagodaram za sovetot
Со успех да завршиш. Инаку за клексан/фраксипарин да не ви рекле субкутано а да не сте ги разбрале убаво тие што викате мускулно ви рекле.Дали под прав агол или 45 степени сеедно старата школа др викаат 45 другите а и упатствоти викаат 90степени Битно и вака и така,прво ке си ја поткренеш- штипнеш кожата и таму ке пуштиш.НИКАКО мускулно мали се игличките ама мислам кај послабите во еака нога ако не се штипне кожа да не може да се фане мускулот штознам.Пишува и во упатсвото никако мускулно.
Devojki aj ke ve zamolam da mi kazete ako znaete nesto za podobruvanje na kvalitetot na jk vitamini ili nesto slicno sto pomaga da se podobri kvalitetot fala vi mnogu
Јас пијам овунорм, по препорака на Иваноски.А Трајковски( кога бев на консултации)ми ги препорача proxeed woman.
DHEA, Q10, вит. Е, вит. Ц, вит. B12, фолна киселина, прополис, пченична трева, Б-комплекс со Б3, аргинин, инозитол, омега-3, Pregnacare conception....