Леле а бе ми се слошинод болка, и вчера како што видов иглата сестрата цела ја стави , а него жал му било а бе смешки сме , иначе игла ми рекоа дека помали од тие за шекераши немалп , валда се ок?
Milicka i mene maz mi stalno me bockase so superfaks i stalno mi se pravese topcence ko od komarec kasato ne e strasni ne se sekiraj za 15 min nema da imas nisto samo popleka neka vbrizguva drg pat
Тоа е воздух така ми кажаа менез дури се боцкав и мене на стомак исто миср имаше направено. Ама ништо страшно, и на стомак ја ставав цела игла. За во рака би требало да е исто и мн бавно да се вбризгува
Од малите игли има два вида - некои германски и едни други (дали беа турски не се сеќавам) во аптеката на систина. Иста цена се. Барај од германските. Овие другиве се тупи и потешко е да пробие иглата низ кожата. Верувај, прави доста разлика!
Веќе кеф ме фати читајќи ве да почнам пак. Со нови сили и психички спремна, уште 10тина дена останаја па да поднесам за ваучер. Едвај чекам!Се надевам последен пат ќе е за сите!Со лесно на сите што сте во тек!
Фала мн срцки сте ,ги земав од зегин иглите, не од систина, пишува дека се германски , утре ке пробам со цела игла , си се мразам што сум коркач ама ке се издржи мора , се до постигнување на целта
Добра вечер на сите, да ве прашам нешто дали некоја од вас фостимон и менопур ги има земено со 2 шприца. Мене докторката ми рече да не ги мешам па на две шприца со една игла само да се смени правец. Вечерва сестра ми не можеше да ги смени шприцевите па ме боцна два пати. Е овој живот било само со маки. Двете други ивф не ми кажа да не ги мешам сите со еден шприц. Нешто ново дај боже да биде барем овој пат. Поздрав
Јас па секогаш за било каква инекција различен шприц и различна игла сум користела.Ова прв пат читам исти игли или шприцеви. Ти посакувам успех во секој случај.
Здраво девојки. Дали некоја од вас има искуство со ИЦСИ или ИВФ со спермограм под 10, или под 5 мил. сперматозоиди? Се надевам прашањето ми е за овде. Благодарам однапред.
Повеќето што сме овде имаме машки фактор неплодност.Кај нас спермограмот е под 5 милиони и јк се оплодуваат со икси метода.Со таа метода си имам 6 год син.Ти треба само добар др за ивф,добра терапија да ти даде а другото е божја работа. Со среќа
Јас правев во NewBorn кај Трајковски, но не се води според тоа. Закажи си средба кај неколку доктори, и направи си концент со кој имаш најдобра хемија. Многу е важно и болницата која ќе ја одбереш да има спремен ембриолог за ицси методата. Без разлика дали имате под 10, под 5 или под 2, со исци ќе бидат искористени најдобрите спермички и ќе има успешно оплодување. Од секој метод, од секоја болница овде на форумот можеш да најдеш еден куп успешни приказни. Ти посакувам успех и најбрзо да се пофалиш со ||
Здраво #frog...и јас поминав две инсеминации со материјал од 5 и 1 милион и беа неуспешни. Прво ивф со ицси успешно.
Душо, грешно ме имаш разбирано нормално дека секоја инекција секој ден ке ги менуваш, кај има ист шприц и иста игла да се боцнеш секој ден, ке добиев некоја инфекција ако секој ден не кориптес друга игла и друг шприц. Јас ти велам дека 3 фостимона ми го дават со друг шприц а еден менопурот со друг шприц, не ги мешам во еден шприц и фостимонот и менопурот и мора да се боцнам 2 пати во исто време. Во Гак во еден шприс ми го мешат и мениоралот и фостимонот и се боцнав само еднаш. Поздрав
Два пати се боцкам, ама ви кажам дека прв пат ми се случа ова, во првото ивф во Гак ги мешаа лековите во еден шприц, Кај Таше само мерионали имав, а сега во Ремедика ми рече со два шприца ми дојде чудно затоа кажав. Извинете. Поздрав
Благодарам многу на споделеното искуство и позитивната енергија Знам дека има спремни ембриолози што ќе си ја завршат добро работата,, медицината е напредна денес, да гледаме позитивно , бар друг проблем нема.Со Господ напред , утешно е вака кога ќе слушнеш позитивни искуства Јас инсеминации нема да правам секако. Ама ме интересираше колкави се шансите доколку немаме друг проблем.... Битно е дека има успешни приказни <3
Zdravo, i nie sme so icsi i toa na den na oploduvanje okolu 2 mil. Spermatozodi imase samo... prvo i uspesno, kaj trajkovski vo new born i da napomenam samo jas sum i so pcos.