Супер ти е ФСХ, ако е многу високо, во тој случај ќе ти бараат да провериш оваријална резерва. Терај напред, со среќа!
Малку се намалило, но не е голема разликата. Добар е резултатот. Земаш нешто за намалување/конролирање на хормоните?
Благодарам lalapo ми значи мислењето и благодарам на поддршката Благодарам joan се надевам ќе поминам добро
Devojki neka mi e za mnogu god praznikot deneska na site pravoslavni jas denes bev na sveti petnaest tiveropolski macenici i se pomoliv za site nas pred ikonata na presveta Bogorodica brzoposlusnica za Gospod Bog da ni dade na site nas decinja a zdravje bože za mala Bogorodica ke odime za veljusa na manastirot presveta Bogorodica eleusa tamu odat takvite kako nas sto nemaat decicka na toj den
Ne nisto ne zemam nikoj nisto ne mi preporacal a na svoja raka mi e strav, a sto bi trebalo da zemam na primer vie sto zemate za namaluvanje na fsh ako se namaluva voopsto
Дали се намалува, не знам, не ми се верува. Се препорачува пченична трева, а може и мака за хормонален баланс. Јас тоа земам, ги има во продавници за здрава храна.
Jas go piev cajot od herba Stojanovi zenskiot za hormonalen balans skoro 7-8 meseci go piev letovo go prekinav malku se mislam dali da go prodolzam da go pijam pak
КОга е Мала Богородица? Овој хормон ќе варира неможе да биде секогаш иста вредност. Се рачуна дека ти е толку колку што ти е најголемата вредност, во овој случај 7,54. Може да ти е благо покачен ако ти е правен пред многу години.
Може некогаш да покаже повеќе/помалку фсх, зависно кога е мерен. Само да нема драстични разлики. Пример, добиете во 7 вечер и следниот ден го сметате за прв. Фсх веќе почнува да расте. Добивате 7 сабајле и тој ден го сметате за прв ден. Се дур нема значително отстапување ок е било која бројка да ја рачунате.
Јас воопшто не би се загрижувала со ФСХ под 10, уживај @BiciBici Инаку @mira.mira , сите случаи на повисок ФСХ се различни. Како прво, зависи дали зголемениот ФСХ е резултат на годините - природно, дали е резултат на предвременото стареење на јајниците (под 35-37 години), дали е резултат на хируршка интервенција поради што е изгубено оваријално ткиво, дали е резултат на долгогодишни токсини (пушење, алкохол итн.). Исто така, дали е до 12.5, дали е до 15, дали е до 20 или над 20 исто така прави голема разлика. Понатаму, дали е во комбинација со исклучително мал AMH (до 0.5), мал (до 1) гранично мал (1.5) или нормален (2-), и дали има нормален или намален број на антрални фоликули. Дали жената има сеуште редовен циклус, овулаторен или не, или не... Особено не може да се скокне на донаторски клетки ако жената зад себе има само едно неуспешно инвитро, сите знаеме дека и во најоптимистичните обиди, при здрави парови шансите од еден обид се 30-50%. Сето ова е во прилог на тоа да укаже дека не можеш да направиш „урамниловка“ на својот случај со сите останати случаи на повишен ФСХ. И на крај краева, се работи за лотарија.
Da no deka mene mi bese 2013 7,54 a 2015 6, 92 i 2015 ko da mi se namalil i zatoa malku se zbuniv ne mi bese jasno zatoa sakav da prasam gledam pisuvavte za fsh, a iskreno mene me zagrizuva hormonov go nemam.provereno skoro godina ipol koj znae kakov mi e.Se pladam jas da ne mi e nasledno zosto majka mi na 35 god vleze vo klimaks ,a na 38 veke gotovo skroz ja ostavi i zatoa mi e mnogu na misla.
Предвремена менопауза е кога ти расте хормонот накај 20, а не кога ти опаѓа затоа мислам дека не треба да се грижиш.
i jas potpolno se soglasuvam so tebe i posle ke go spodelam iskustvo to na edna zena sto e ostanala bremena so visok fsh po priroden pat
Не знам @BiciBici како оди трендот на покачување. Веројатно е континуиран, по малку, во текот на годините. Мене нагло ми рипна висок заради обемна операција на јајниците. Во спротивно, стварно мислам дека немаш причина за загрижување. Година и пол и не е така многу.
http://forum.roda.hr/threads/83688-Kako-smo-popravili-kvalitet-JS-i-ostali-trudni-DVAPUT Не знам дали може линкови од други форуми да се постираат но би ги замолола адм. да не го бришат ова зашто вреди да се прочита.
Fala ti mnogu na odgovorot deka mi izvadija 16 jk a niedna ne bila kvalitetna ts 4 se oplodile ama ne bile kvalitetni embrionite i nemase transver toa mnogu me zagrizuvase mislev sum pred menopauza pa zatoa ne mi se kvalitetni jk
Добра приказна. Дозите на суплементите ги има и на многу други странски страни, форуми, ФБ-групи, статии. Штета што кај нас аптеките не се снабдени со суплементи, па мора да се снаоѓаме од странство. Во секој случај, тие не можат да наштетат, туку само да помогнат.
А каква беше ситуацијата со првото инвитро? Јас можам само да сонувам за 16 ј.клетки, мене едвај ми пораснаа 3 Кај мене па беше обратно, борбата беше додека траеја стимулациите, после се` беше позитивно, као се оплодија, се развиваа до петти ден и ми вратија две бластоцисти - и ништо. Како и да е, сигурно суплементите може да помогнат, на крај краева ни треба само едно јајце А последните истражувања велат дека инвитрата не ги трошат јајниците, односно дека антралните фоликули (оние што и така ги имаш на почеток на месецот) и онака умираат, зошто нели само еден доминантен останува - е, со инвитрото, со вишок на хормони ги растат сите кои инаку не би пораснале. Проблемот со многубројните инвитра е дека немаат докажано какви последици оставаат врз генералното здравје на жените подоцна во животот. Такашто ФСХ не би требало нагло да ти порасне после 1-2 инвитро обиди, иако еве и јас умирам од страв колкаво ќе ми биде следниот пат кога ќе правам за ваучер