So donirani jajcekletki mnogu pravat srbinkite kaj nas oti na niv zakonot ne im dozvoluva donacija na jajcekletki i spermatozoidi a vo SISTINA edno ivf so donirani jk e 6000 evra se vkupno a istoto važi i za spermata doagaat kaj nas za donirana sperma Od nas.podobri se samo grcija i bugarija vo bugarija pri et gi mackaat embrionite so lepilo embryoglue za polesno da se zalepat za matkata embrionite toa lepilo sodrži hijaloronska kiselina
Ako ima 43 godini ne znaci deka e ivf. Moja prijatelka na 43 ostana prirodno bremena, na 44 godini rodi devojce. Isto i jas ostanav prirodno bremena pred 43 rodenden, posle tri neuspesni ivf, no 9 nedela prestana srceva reakcija i mi pravea kiretaza. Doktorot mi rece daka ne treba da sum mnogu razocarana, i deka stom ednas sum ostanala prirodno bremena, golemi se sansite povtorno da se sluci toa. I da ne me zagrizuvaat mnogu godinite, zatoa sto sekoja zena si e poseben slucaj.
За ова прв пат слушам, но секако ќе прогуглам. Сега до каде си? Колку време помина после киретажата? Што те советуваа докторите?
Kiretazata mi bese vo cetvrtokot. Momentalno sum duso ni na nebo ni na zemja, no veruvam deka brzo ke se sozemam i ke trgnam od pocetok. Jas iskreno se nadevam deka ke ostanam povtorno prirodno bremena. Doktorot mi rece tri meseca pauza, pa potoa mikrobioloski i drugi ispituvanja koi sleduvaat posle spontan abortus. Pa posle ke vidime. Mi rece deka sega koga ostanav prirodno bremena imam osven ivf, kako opcija i inseminacija.
Ke bide duso, site ke staneme majki. Uste da kazam deka pravev tri ivf zatoa sto imav dijagnoza celosno neproodni jajcevodi. Znaci nikogas ne treba da se otkazuvame.
Сестра ми беше донор на јајце клетки на еден пар. Во систина го правеа ифв со ваучер од фонд. За парот прво и успешно инф имаат близначиња синче и ќерка.
@NNA фостимон немам купувано. Само мерионал, цетротиде и пролутекс( 5 евра се таму). Имам останато веќе уште 3 цетротиде и 3 мерионали. Аптеката е во космосот во Солун. Се јавуваш еден ден унапред, нарачуваш што сакаш и утредента ѓи имаш. Кажаа дека за ден, два можат да набават било која стимулсција, хормон или било каков лек. Еве бројче 00 30 231 080 5714
Лупевска нема ивф правено. Ако била постара не значи одма ивф е. За лепакот за ембриони. Не ги зголемува шансите драстично. Ми го кажа ембриолог во странство, ама дека статистички не го подобрува значително успехот. Не е нешто пресудно за успех. Да беше така, сите ќе го користеа и ќе имаше 100% успех секоја ивф постапка.
1% кој не ни знаат дали е од лепилото?! Не е некој револуционерен чекор. И јас прво си реков WOW!! Ама ако подетално размислиш ако е толку значително ќе биде со 100% успех. ПС. Имаат и тука лепак. Сум го прашала Ивановски.
Здраво девојки Вчера имав ембрио трансфер и ми вратија 2 ембриона. Кажете ми дали е нормално што имам болки во половината и во јајници посебно кога одам во тоалет? Се трудам да лежам и станувам за јадење и тоалет.Кажете ми како да се однесувам со ова мирувањето и лежењето. Ем не се издржува ем ми е страв☺Како беше кај вас? Ве поздравувам и гушкам❤
Мила и јас сум во потрага по успешна приказна за ивф на природен циклус, ама некако тешко!!! После 3 ивф со терапија, побав 2 на природен циклус, но празен фоликул вадат. Е сега дали е до квалитетот на јк или пак не е добро темпирана пункцијата, не знам. Сепак е поедноставна постапка, без стрес.Јас веднаш после пункција си отидов на работа. Според мерењата на естрадиолот, покажуваше дека имам 1 јк (естрадиол - 200). Твојот доктор што вика?!
Јас имав успешноо ивф на природен циклус, после 5 инсеминации (една со хемиска бременост). Секако веројатноста е помала одошто класичното ивф, но е далеку од невозможно.
Како прво @eta @kukla21 само Претпоставував дека Лупевска има ивф правено. Сигурно имам право да претпоставам исто како и за мене многу што ми ја знаат проблематиката претпоставуваа имам правено и јас ивф. А за лепакот @kukla21 спомна @Meckicja .Така да неа цитирај си ја и објасни и што знаеш. Јас не сум многу во тек со ивф и постапките, пробуваме природно, ама ако дојде до ова мило ќе ми биде да соопштам до каде сум, евентуано побарам совет. Сега за сега само повремено читнувам и се радувам со позитивните коментари.