Истекува да. По ставањето пробај да легнеш, да се опуштиш да не ги стегаш мускулите за рецептивноста да биде поголема. Полежи едно 5 мин и стани. Така најдобро. + пробај лево десно како што ти кажале. Сепак не грижи се, не може цело да истечи.
@Twiny кажа полека ја вбризгуваш, но не ја вади одма иглата, број до 10 па извади Со лесно, без непотребни плачки и стресови, тоа нека биде најголемата мака деновиве
Немој да се стресираш тоа сега најмалку ти треба.И мене ми се случуваше јас од ден на пункција па до 10та недела ги боцкав пролутекс и на мене ми истекуваше по капка две но не секогаш...јас ги ставав во стомак но ми направија алергија па продолжив во раце и таму исто истекуваше некогаш нормално е не се плаши...организмот си влече а ако искочи една капка нема штета и јас бев исто уплашена но сестрата ми рече да не се гризам... Пробај да не ја вадиш иглата одма како што кажа Емка
Хм оти така??!! Јас претходно не сум ни прашала дали има, ми следува и слично. Кога сум плаќала сум прашувала/барала и по систем правеа некои пресметки и ми давале. Не сум ,,посебен случај,, па само на мене или избрани луѓе, сведок сум била многупати кога пресметувале, ама мислам се тоа на крај кога се плаќало! Убаво ти спомна и Кукла, прашај и докторот дали ти следува
Да ве известам.По вчерашната пункција бев известена дека имам две јајце клетки.Денес ми се јавија ми кажаа дека едната е во ред,а другатс јајце клетка не реагирала.И повторно утре ќе ми се јавеле да ме известат за состојбата на двете јсјце клетки.
Ќе ве замолам да ми кажете колку пари ги плаќате инекциите пролутекс и колку време ги примавте по пункција.Јас сум преку фондот но пролутекс не ми дадоа сама ги купувам една по цена од 560,00 денари
Tolku se, ne te sleduvaat od fondot, privatno gi kupuvame. Dokolku imas nekoj vo Kosovo Ili Grcija neka ti gi nabavi od Tamu.CenatA Tamu e 5-6€za edna inekcija.
Пиам цикло прогинова докторот ми рече испи ги белите апчиња и престани ги не ги пи кафените,а јас го прашав зашто и да не добиам дека ги прекинувам ми рече дека така треба и ддека ннема да добиам. Сакав да ве прашам некој со ист случај зашто ми ги прекинува поради што и послем колку дена добивате кога ги пиете само белите апчиња
Јас ги примав од ден на пинкција се до 10та недела во бременост.На приватно се тие инекции може ќе ти ги сменат по позитивен тест со Прогестерон депо.Каде правиш ивф болница и доктор? Толку е цената 560 ден.но еве феминки ги купуваат од Грција и Косово пробај да ти ги донесе некој.Плус прогестерон ставаш како Кринон или Утрогестан?
Денес завршив со микрогинон, исуство после колку дена треба да ми дојде? Или секој си е приказна за себе ? Иначе 6 ден боцкам супрефакт, дали до пункција треба некое посебно мирување или си фураш нормално ? Ми доаѓа по математиките пред пункцијата ден два да мора да одам на службено патување, дали тоа би штетело?
Благодарам.Во Ремедика сум кај Др.Хаџи Лега.Исто така и кринон гел ставам тој ми го дадоа од болницата Благодарам
мене после микрогинон на 4та ден вечерта или на 5та ден сабајлето ми доаѓа инаку од 3-5 дена ке добиеш
Пред пункција кога го прашав Др. ми рече најнормално да функционирам како претходно.Според мене ако има кој да ти стави од инекциите не би ти било проблем да заминеш.Депак најдобро консултирај се со Др. бидејќи на два дена пред пункција јас бев на преглед.Со лесно