Znaci normalno ako mozes da gi ostavis ostavi gi ako ne namali gi . Doktor mi kaza deka e stres za organizmot da gi ostavis odednas . Isto taka koga prasav za cigari ishrana me sovetuvaa da prodolzam normalen zivot opusteno da ne se stresuvam sto jadam sto pijam ..konkretno za cigarite rekoa ako mozes ostavi gi ako ne namali gi
Здраво девојки како сте?? Честито до сите труднички и срекни мајки.. сакав да прашам нешто мене на 28/04/17 ми беше трансферот значи од тој ден до денес јас рачунам 6 месеци треба да помине и овој месец па да почнам со нови анализи или погрешно сум.. ве молам за совет
Pocni si od sega so brisevi i pap.jas veke pocnav a transferot mi bese na 11/03/17 zasto ako ima nesto na brisevite da mozes da se izlecis.jas pravev i mi pokaza nesto na ureoplazma,pa treba da zemam vaginaletki i da proveram pak.drugo se e cisto ama pocni si so vreme.srekno i ovojpat da si gi vidime || crtki.
Од мене препорака во врска со уреоплазмата ако според резултатите ти е позитивна после вагиналетките направи си испитувања на 2-3 места
Pa se konsultirav so uste eden ginekolog,toj mi rece deka ureoplazmata so mikroflorata e povrzana i ako ima nesto ke pokazelo i na mikroflorata.veli nema logika samo na ureoplazma da pokaze.i misli deka rezultatot e greska.sega pijam caj od brusnica i cekam vloski tiande pred da gi zemam vaginaletkite zasto dvata doktori (maticniot i drugiot kaj sto odam) mi rekoja deka ne e nisto opasno,zasto nemam bakterija tuku nesto kako parazit(taka se izrazija dvajcata)
@Lavica2602 каде проверуваше брисеви?? Едно време од Клиника се искачаа позитивни или уреоплазма или кламидија, нешто изгледа апаратите не чинеа. Провери си на приватно за посигурно, јас Авицена носам. Инаку ако ти примаш терапија треба и мт и односи исклучиво со заштита, да не правите нати го дај ми го
Uvin ke si zemam od utre na rabota da pijam a luk jadam sekoja prilika koga mozam zasto rabotam so stranki nemozam stalno da jadam,ama koga mozam se prejaduvam makalo zasto mi e omileno Na drzavno ispituvav ama vo ohrid.a za terapija za mm ne mi spomnaa.ke razgovaram pak so dr.
Здраво женчиња. Вчера ми беше пункцијата извадени се 12 ј.к. Денес ми се јавија 9 се оплодени и ми рекоа во вторник ќе биде трансферот. Сакав да ве прашам на кој ден ви бил трансферот бидејќи имам слушано дека е на 3 или 5 ден а мене ќе ми биде 4ден во вторник?
Имај на ум дека уреоплазма не се лечи со увин и брусница, може да потпомогне ама дека ако имаш ќе излечиш тешко, за тоа си треба терапија антибиотик/вагиналети..
Мислам дека добро те советувале.Исто пред да поднесам за ваучер сите комплетни документи ми беа и коа ми излезе уреоплазма позитивна ќе се истепав.Матичната ми препиша некои вагиналетки и апчиња што ги пиевме и јас и сопруг и веќе неможев да чекам па отидов во ремедика и уреоплазмата излезе негативна Затоа од искуство да не чекаш толку време чаеви па влошки па апчиња пробај на повеќе места испитај и ако излезе негативна не губи време поднесуј документи....Среќно
Супер бројки! Не си рачунај така и не за замарај со тоа, зависи и кога го правеле оплодувањето, не ретко не ги оплодуваат веднаш, ембриолозите најдобро го определуваат времето на трансвер. Со лесно, чекаме висока бета
Вајда ембриологот и докторот проценуваат кога е најдобро за ембриотрансфер.Јас на 29-ти август имав пункција а на 1-ви септември ембриотрансфер.Кај го правиш инвитрото?!
Најпрвин ти посакувам успех и висока бета а после ќе ти кажам релакс и препушти му ја работата и грижата на ембриологот.Мала шала ама навистина ти не му ја мисли само опушти се инаку убава бројка на оплодени јк.Ти за висока бета