Isto.Pred dve god in vitroto mi bese tamu.Mi dadoa se so mi sleduva od fond.Mi ostanaa puregoni.Pa sega na ova ivf gi dadov vo New Born za ako ima potreba nekoja zenicka.A vo N.Born mi davaa na sekoe odenje na folikumetrija po kolku e potrebno.Na kraj dokupiv uste 3mislam
Здраво девојки! Во петок ми е 14ти ден од пункција и тогаш треба да правам тест. Бидејки ќе биде празник нема да работат лабораториите планирам да испитам бета хцг во четврток, на 13ти ден од пункција. Ќе ми покаже точно нели? Уште нешто сакам да Ве прашам.После трансферот првите 3 дена а еве и денес имам пролив. Ви се има случено? Фала ви❤
Да да ќе ти покаже и јас сите бета хцг на 13ти ден ги правев во Авицена и Ремедика.Но јас броев 13ти ден од трансфер...да не имаш згрешено во пишување? Со лесно и да славиме со позитивен тест и висока бета
Тест се прави 14 дена после трансвер,а не после пункција.Чекаме висока бета После пункција, др,не советува да сме на протеинска храна и да внесуваме повеќе течности.Тоа е така за кога ќе треба да одиме во wc столицата да ни биде помека,за да не се напнуваме многу Доколку имаш пролив и во наредните денови,мој совет консултација со др
Здраво @irencule1980. И јас се спремам за спонтан ИВФ во септември. Сподели со нас новости околу естрадиолот и исходот. И мене ми кажаа дека пред пункција треба естрадиолот да е над 150.
Девојки, спремам документи за IVF, ми фалат брисеви, уште еден спермограм, пап..Не се брзам многу, но планирам да биде за некој месец. Не примаме никаква терапија ни двајцата, се е во ред, јас пијам Премама Дуо. Иначе сум мн слаба и ситна (43кг) и никој др. не ми дал примедба за тоа. Таква сум одсекогаш, најголема бројка што сум ја видела на вага е 45кг. Би сакал да прашам, на кој начин да се припремам, дали да пијам нешто плус витамини, да сменам нешто во исхраната и сл. Било што, што би допринело за успех.
@Nika_P иако не се брзаш, би можела да се консултираш со некои доктори кај кои планираш или размислуваш да правиш ивф. Друго е кога би можела да добиеш совет од стручно медицинско лице. Тоа што си слаба не ти штети, само да имаш добра крвна слика и тироидната жлезда да ти биде во ред.
Да, секако. Докторот е одбран и немам некој совет за припрема. Крвна слика и тироидна се во ред. Си реков додека чекам, да се припремам психички и физички. Психички, се надевам, фактот дека стигнав до ИВФ ке ми "легне" наредниве 2 месеци, но времето да го искористам и да го ојачам организмот.
Најпрво со лесно. Како што ти кажаа најдобро ќе те посоветува доктор доколку треба нешто да додадеш. Од од мое искуство, иако не можам да тврдам дека тоа беше пресудно, јас внимавав на исхрана. Намалив на ориз, компир, тестенини, благо. Газирано и онака не пиев. Јадев јајца скоро секој ден. Месо, зеленчук и овошје. И најважно, позитивна мисла и што помалку стрес.
Zdravo i pozdrav do site na Forumov, mi trebaat tableti Biosteron DEA, dali ima nekoj od Forumov a da ne gi upotrebuva, nemozam da gi najdam vo Mk? itno mi e.. blagodaram
Јади си овошје и зеленчук повеке , друго терај си нормално без стресови и замарање . Јас не обрнував внимание што јадам и пијам не се оптеретував ( така ми препорача докторот ) и беше успешно . И кај нас немаше некој голем проблем кај мене беше се во ред и мислам дека стресот од голема желба за бебе беше причина да дојдеме до инвитро . По трансферот бев опуштена зашто имаме уште 2 замрзнати ј.к.. и искрено не очекував дека ке биде прво и успешно и бев смирена не барав симптоми ама излезе дека имавме среќа .
Девојки јас почнав денес со фостимон по 2, ми рекоа дека може во меше да се ставаат , естрадиолот ми беше 34 на 3 ден од циклус тоа добро е? Четврток пак да ме види докторот па да видиме дали ке зголемиме фостимони и тоа; иначе ми дадоа само 6, во четврток останатото кее ми го даделе , ве гушкам