Od koi pecurki jades kukla? I jas imam citano za pecurkite deka bile dobri za plodnost, mm ima kupeno tableti od nekoi pecurki ama nekako strav mi e da gi pijam.
Svezi pecurki zaradi proteinite. a mt dane ima kupeno onakvi pecurki sto se za imunitet? Jas dolgo vreme gi piev.
@kukla21 трансферот ми беше на втор ден ( вторник беше пункцијата, четврток трансферот). Тука сме си за помош и поддршка, нема потреба од фала само да се заврши се убаво на крај. Биди спокојна, само така можеш да му помогнеш на тоа мало бебче да се вгнезди кај мама
и јајцата содржат протеини односно белките како што знам, авокадото е исто добро , бразилските оревчиња по 2-3 дневно, леле а мене страв ми е да ги јадам тие свежи печурки што сум за нигде ако видам малце црно на нив страв ми е, надвор од темава ама какви зимаш кукле?
Pa taka nesto ke mu dojde, za imunitet, Reishi se vikaat. Inaku mislev na koja sorta na pecurki jades?
Ovie sto vi piev za imunitet imaa vo niv i reishi Gi piev edna godna. Lazaevski mi kaza ne precat na nisto. A sega jadam obicni pecurki, sampinjoni, bukovka, sto ke najde mm vo market. Tie imaat mnogu proteini, a proteinite ae dobri za ovoj del od cekanjeto
Феминки дали некоја од вас има информација дали од фондот би одобриле ин витро без да се поминат тие 4 инсеминации од причина што неможе да се дојде до инсеминација..претходниот месец со кломифен сакавме да створиме фоликули но неуспешно не пораснаа доволно, и неможевме да правиме инсеминација...сега ке видиме овој месец дали ке биде успешно...одиме со зголемена доза кломифен 1 плус 2 ...но што ако не може пак да се направат фоликули
Kukla ne davaat maticnite inekcii, jas mu spomnav I toj mi odgovori deka samo za IVF gi davale. @delvi nie sme vo ista situacija, jas ovoj mesec ne pravev bidejki ne sozreea folikulite so klomifen, sledniot ciklus ke ja zgolemi dozata. Ti ke pies 1 nautro I 2 navecer? Mene mi spomna po edno ipol apce dva pati na den. I jas se prasuvav sto ako nemozat da se napravat inseminaciite od taa pricina.
Јас мислам дека даваат и матичните инекции, нешто ми имаше спомнато матичниот баш кога пиев кломифен ако не реагирам ќе пробаме плус стимулација со инекции, ако добро се сеќавам.
Најверојатно не даваат некои понеискусни во таа област. Не користеле претходно, страв им е да пробаат и одат на сигурно! Тоа е тоа штп се вика континуирана едукација. Мора да останат во тек со науката за овие работи. Знам дека немате други доктори во близина и дека мора патување до Скопје.
@delvi во случај ако како причина се наведе дека не созраваат фоликули може да ви побараат АМХ хормон и ФСХ. Ако првиот е низок, а вториот висок може да ви одобрат ИВФ само со донор на јајцеклетки. Сепак оваа информација треба да си ја провериш, тоа докторот најдобро треба да го знае.
Дали треба да се направи спермокултура пред да се започне ИВФ програмот ако веќе имаме правено 4 инсеминации во истата болница? Прво ми заокружија и спермограм и спермокултура на ливчето, па откако реагирав и кажав за инсеминациите, сестрата ми рече тогаш само спермокултура, не постара од 3 месеци. Спермограм не сме правеле никогаш затоа што не е во прашање квалитетот на спермата. Тоа досега се докажа и при инсеминациите, секогаш материјалот бил чист (без леукоцити) и со бројност 20-30 милиони на милилитар по обработка.
Проксима, спермокултурата е потребна да се исклучи постоење на бактерии. Како што кај жената треба брисеви, така кај мажот треба спермокултура. И ние какп тебе се правевме во Систина, ама сепак однесовме спермокултура. секаде бараат.
Аха, ок, значи спермограм не треба, ама спермокултура мора. Јас планирам приватно да правам инвитро, ама ако морам да правам и други испитувања, излегува дека ќе ги имам собрано скоро сите потребни документи и за ваучер од фонд. Па, ако не, не е лошо и да си спремам документација за во фонд, за секоја случај... А, спермокултура штом мора, со едно одење нека му направат и спермограм, барем да го имам и тоа.
@Libra88 da pijam 1 nautro i dve navecer...uste utre treba da gi piijam i vo petok treba da odam da vidam dali mrdnzle ovoj pat za razlika od prethodniot mesec koga mi bea 9 i si ostanaa 9...
Jas devojki vo vtornik odam kaj Petanovski na uste eden pregled i spermogram,pa vo sreda gi podnesuvam dokumentite vo fondot. Samo se mislam dali e zadolzitelno da gi podneseme licno,deka ke treba da baram sloboden den?!.. I se prasuvam dali doktorot ke me stavi na terapija od 21 vi den od ciklus ili ke ceka da go dobieme vaucerot?!..koga ke gi podnesuvam dokumentite ke mi bide 14ti den od ciklus,pa se prasuvam dali ke go propustime ciklusov ili ke pocneme....verojatno ke go cekame vaucerot...