Ic da ne se sekiras za dobienoto , i jas krvarev koga me gledase na eho se zabrisav pred da sednam na stol i otkako zavrsi odma mi dadoa pak da se izrisam. Toa e normalno a za bockanje jas se primav vo stomak osven progesteron depo vo but i fraxiparin vo raka ... normalno sum placka za inekcii ama ovie gi izdrzav samo so mislata deka gi primam za bebe i veke sum 6 mesec so bliznaci i bolkata e zaboravena Ајде женички во исчекување бидете опуштени не барајте симптоми и израдувајте не со висока бета
Уф што убаво си кажа , си помислив трудна сум хихи , браво душо , со лес да ти биде , сите ке успееме фала на убавите зборови
Дај боже сите да се радуваме со позитивни тестови, инвитро правев кај Владимир Трајковски во Њуборн, 9 јаце клетки се оплодија 2 ми вратија и 7 замрзнавме,ајде со позитивна мисла сите ќе успееме.
Значи дека не ја метаболизираш фолната киселина. Треба да земаш метилирана фолна и метилиран B12 (метилцијанокобалтамин). Можеш да си измериш хомоцистеин, да си знаеш за тебе. Не верувам дека многу ќе биде покачен Не е страшно, и јас сум хетерозигот на mthfr.
ме интересира ако некој знае, во кој случај се испитуваат овие мутации и каде? Мене досега никој не ме пратил и не сум запознаена
Мила, ни мене никој не ме прати, сама си отидов после многу неуспешни обиди. Се прават на клиника, на имунологија, со упат за кај др. Дејан Трајков.
Повекето од нас сами си испитуваме бидејки нашите доктори и не се замараат многу со тоа. Инаку сега генетски мутации се испитуваат на трансфузиологија.
Мала корекција- Б12 има во две форми: метилкобаламин и цијанокобаламин Си ги споила двете во едно На пазарот кај нас се продава цијанокобаламин. За метилирана форма, интернет или некој од странстцо да ни донесе.
Добар ден на сите, сакав да ве прашам на колку см ви беа фоликулите кога примевте стоп инекција. Мене понеделник ми беа 17 докторката ми го продолжи терапијата уште два дена и плус вечерва го примав и стоп инекцијата. Се плашам дс не пукнат фоликулите затоа што еднаш имам болки еднаш не. Дсли на 19 си пукат фоликулите и дали по стоп инекцијата продолжуват да растат или не? Утре ми е пункциата. Поздрав
Нина јас кога примав инекција фоликулите беа 18 мм, ич не се секирај ако докторката така ти кажала само слушај ја и нема за што да се оптеретуваш со непотребни мисли, ти само си уживај и биди си позитивна, остави го овој дел на стручните луѓе кои си ги избрала,Ти ја посакувам целата среќа
Фала многу душо, Дај боже сите да имаме бебе затоа што овој пат е многу тежок. Се обидувам да не мислам ама примев до сега 55 хормони и многу ми е страв да не пукнат да оди џабе целото боцкање.
Nema da puknat zatoa ja primas stop inekcijata.i jas mislev taka i se potresov bezpotrebno.uzivaj i pocni da se naviknuvas na pomislata deka ke imas mese i ke bides MAMA
И по стоп инекцијата растат, но таа ги ,,држи,, одреден период за да не пукнат, па затоа и се мери точно време на пункцијата, односно 36ч по нејзино примање. Болки во јајниците се нормални, од многуте фолекули се, може и да чувствуваш и тежина, може и исцедок да имаш кои некои го карактеризираат дека им бил ист/сличен како за време на овулација Со лесно, уште малку време до висока бета
Не се плаши, се е ок, затоа пункција се прави по 36часа, бидејќи после 40часа се темира овулацијата. Се е таман. Болката значи дека имаш многу фоликули со јајце клетки. Со среќа и со лесно!
Дај боже што побрзо сите да имаме меше и да бидеме мајки. Позрав фала Фала душо,нема многу фоликули 7 минимум рече докторката. Првите 2 ивф не се оптеретав со ова ама не знам сега зошто ми се случава ова, и на докторката и се јавив. Се плашам многу. Фала за советите поздрав. Фала душо за советите. На сите ви посакувам да бидете мајки како што посакувам за себе. Поздрав
Без грижи. Мене најубав ден ми е денот после стоп инекцијата. Нема боцкиии. Зошто толку многу терапија примаше (55), што примаше и кај кого си?