Јас и денеска ке се боцнам со супрафакт. Во ремедика кај Снежана Стојанова, примев по 3 менопур и еден фостимон. Полека си растеаа фоликулите затоа, во другитр 2 ивф примев 44 менорали. Плус можно е да не ми прави трансфер, затоа што прогрестеронот е повисок од што треба значи е зреен ендометриумот повеке и нема да ги прифати бебињата, можно све што ке се оплоди да смрзнуваме па после на природен циклус да прави трансфер. Не знам не се многу ама не се ни многу малку ако се оплодат сите тамам се.Ич не сум по спокојна затоа кога и се јавив немав болки таа рече подобро е што нема болки а сеге веке имам болки и никако не можам да се смирам. Поздрав
Абе не се секирај,за болки ти рњкла сигурно за тебе е подобро да не те боли.А нормално е сето тоа,јајниците ти се преоптеретени и тежат фолекулите,нормани се болките.Мене секогаш ме болеа и ми викаа нормано е.И исцедок имав и тоа ме плашеше,а др ми рече од естрогенот поради поголениот број фоликули,естрогенот служи за "подмачкување" на сперматозпидите при нормално оплодување со секс.Не се плаши може и психата си игра со тебе сега оти ти рекле добро штом не те боли,па сега почна и да те боли.Знам оти е тешко да се опуштиш,ама колку по реклас толку полесно ке поминеш.Викни си друштво или излези некаде.
Девојки дали ви препишуваа превентивно вагиналети? Мене ми дадоа и друго јас само 2 дена се боцкам денес ми е трет со фостимони, од кога чувствувате болки во јајници? јас ништо не чувствувам утре сум на контрола па ке видиме ајдер со искуства па ке сум поспокојна
Полигинакс примав првите две инвитра во систина.А во њуборн не ми дадоа.За болки рано е при крај може да чуствуваш но и немора. @NNA во врска со прогестеронот и он прави грчеви и болки во стомак исто.И јас имав повисок прогестерон од што треба,и направивме грешка со докторот одлучивме да направиме трансфер и нормално не успеа.Сега незнам колку ти е тебе повисок,ама ако ти предложила докторката да нема трансфер тогаш мој совет е да послушаш.Трајковски ми рече ако сакате да нема да ги замрнеме сите добри јк,оти може да не се вгнездат,ама и немора вика не секогаш 100 % успешно или неуспешно,и ние одлучивме да има трансфер дека имав многу јајцеклетки.
Јас сум во Систина и ми рекоа дека превентивно ги давале, а бе мене ми се плаче никогаш немам користено али што се мора мора се ај да видиме утре што ке каже докторов за понатаму, фала кукле и беба
Фала многу за советите ке пробам да се опуштам и ве послушам за секој совет еве отдам на кафе кај комшите сега малку подобро се чуствувам. Поздрав и уште еднап благодарам. Не е многу ама рече ке пробаме ако има 5 оплодени една ке вратиме другите ке ги смрзуваме. Па како ке каже докторката така ке правиме. Значи има и други како мој случај фала што го споделете со мене. Поздрав
@Milicka* За првото инвитро не ми дадоа ништо такво. Сега за второво ми ги дадоа полиганикс ли се викаа коа ги видов колкави се и мене ми се плачеше но помина. Ти кај кој доктор си во систина?
I na mene vo SISTINA mi dadea poliginax i na mm mislam oti citeral mi dadea togas a drugo sakav da ve prasam neznam utre dali da se javan da prasam. za vaucerot deneska trebase da go razgleduvaat mojot slucaj
Vo sistina standard e poliginax jas za site tri invitra gi stavav i maz mi citeral gi piese preventivno
@Meckicja Си требала уште денес да вртиш, јас ги пукнав за првиот ваучер само им вртев. Утре обавезно врти
Јас вечерва ке стартувам и мн ми се плаче , прв пат ставам и баш огромни кај Ивановски сум, а ти кај кого и до каде си? И нам цитерал ни даваа но со машки фактор сме така да не ни требаше цитералот ах бе кукле се за бебуш , само да го фатам во раце и да осетам што е радост да ми расте мешко да видам како е, белки ке доживеам , но доста разнежнување силна ке бидамммм изгледа тоа им е пракса, бар така Сашка ми кажа
@Milicka* Без плачки мила мене и сопругот ми ги ставаше полесно ми беше он кога ми ги ставаше. Јас сум кај Попович второ инвитро ми е кај него и се надевам последно. Вчера ми беше трасферот.
Со лесно да си истераш , и нормално последно ке биде, стискаме палци навистина сте супер сите , фала што постоите
@Meckicja мислам дека ако ги бараш сега би можеле да ти дадат инфо за состојбата на ваучерот. Комисијатa секако е завршена а мислам дека се на работа до 16:00, така, ако немаш неври и не можеш да издржиш јави се. good luck
Прашање до бремените феминки: Со какви ембриони правевте трансфер, на кој ден и со колку ќелии беше ембриончето?
Jas nemam poima , znam deka 4 oplodeni jk imav , 2 vratija a 2 zamrznavme za ne daj boze . Ne mi kazaa ni so kolku kelii a fala bogu ne mi ni tekna da prasam . Vo petok pravev punkcija vo sabota mi javija za oplodeni jk i vo ponedelnik transfer . Opusteno miruvav doma , jadev avokado prvite 4 dena , slisav muzika gledav komedii i ne barav simptomi i posle 14 dena od transfer pravev test preku krv i mi ja kazaa ubavata vest . Vi posakuvam na site iskreno pobrzo da vi se ostvari zelbata , da vi javat deka ste bremeni . Vi pustam sreka na site