И јас правев на трети ден, со осумклеточни, но мислам дека нема правило и не се оптертувај со тоа. Со лесно и ти посакувам да успееш и ти.
@facule ептен не искара јас на 01.09 правев ембриотрансфер и знаеш чекањето убива Ќе може ли повеќе околу симптомите после ембриотрансферот, имавте ли симптоми или пак чуство дека тестот ќе излезе позитивен
Iskreno ne veruvav deka ke imam sreka da mi bide prvo invitro i toa uspesno a iskreno posakuvav , sekoj den si go galev stomakot i si vikav trudna sum a sepak razmisluvav kako da e neuspesno i pravev planovi za vtoro invitro koga bi go pravela kako bi bilo . Cekanjeto ubiva znam simptomi ne barav zasto znam deka nekogas samata psiha ti pravi da cuvstvuvas simptomi .. imav bolki vtorata nedela kako za dobivanje i iscedok odev vo toalet na 5 min da vidam dali ima krv . Doma imav test za bremenost ama se zainativ i resiv deka nema da go pravam tuku deka ke go ceksm denot za beta ( pravev 3 inseminacii sekogas pravev predvreme testovi za bremenost i sekogas dobivav pred denot za beta ). Samo sto primetiv e deka na gradite mi se pojavija veni i toa mi bese edinstveniot znak za koj pak ne bev sogurna i mislev da ne mi se pricinuva . Znsm kolku e tesko iscekuvanjeto , patot i procedurite za invitro , zatoa iskreno vi posakuvam pobrzo da go izodite toj pat i da se raduvate na pozitivni rezultati
@facule Благодарам за поддршката мене ептен ми треба периодов @Meckicja секако уште денес е работен ден. Комисијата се состанува два пати неделно ич не се грижиш за фондот барем они се ажурни.Со лесно
Не си ги комплицирајте работите сами. Две недели исчекување се тешки знам, ама затоа поедноставете си сами, правете што вас исполнува, гледајте филмови, серии, читајте книги,излезете од дома. Не седете само да мислите и да барате симптоми, знаете дека сите симптоми кај секого се различни и се појавуваат и од хормоните што ги примаме, за бременост симптомите се јавуваат секако подоцна. Мислете позитивно и бидете што е можно по релаксирани. *
@Tukituki Благодарам на советите Јас од вчера веќе и на работа сум, канцелариска ми е работата па утре празници
Помина и мојата пункција, немаше пукнати фоликули, имав 13 фоликули. Трансфеер нема да имаа ендометриумот ми е созреен пред време
Браво,ти рековме дека џабе се грижиш .Супер што сте одложиле.Нареден пат ем поопуштена ем поодморена од хормони и боцкања,успешно ке биде Ем ке си имаш ембриончиња за второ трето дете понатаму.
Девојки поздрав, прашање до оние кои примаат клексан:кога поднесувате документи за рефундирање средства? Мислам доколку треба да продолжам со боцкање добивам нов извештај од трансфузиологот и со претходниот поднесувам документи до фондот за оние клексани кои досега сум ги примила???? А мислам дека и трансфузиологот ми е веќе некое време на боледување......не знам како понатаму???
На самиот избештај од трансфузиолог пишува колку дози треба да примиш. Толку ќе ти рефундираат од фзо. Мора нов извештај за после.
На овој извештај што го имам стојат само дневни дози пред и по ембриотрансфер до тест. Докторот е на боледување и не знам воопшто дали ќе треба да се боцкам и понатаму......
Откако ке ги испримиш овие,си поднесуваш во фондот,а за понатаму,после позитивен тест треба нов извештај ако треба да примаш.Кај кој др си ако имаш број ке му се јавиш,за да те прими оти дур закажеш на трансфузиологија месец и фазла ке поминат.
Како видоа дека е созреан ендометриумот од ехо или прогестерон испитуваше? На кој ден испитуваше прогестерон?
Треба да има 3 слоја и убаво да се диференцирани. ако не се, тогаш има проблем. јас кога бев во странство ми рекоа имаш убав фоликул пред овулација си, ама ендометриумот не ти е синхронизиран со овулацијата и ми покажаа како треба да изгледа ендометриумот.