На пример ако имам пункција во четврток петок бибил транафер? За во систина правам муабет? Стоп инекцијата кога ка даваат?
ne ako punkcijata e vo cetvrtok transvetrot bi bil vo sabota. Kaj mene se nekako se pogagase punkcijata vo sreda a transverot vo petok i toa go racunaat vtor den.
Јас во вторник треба да одам систина контролен естрадиол и фоликулите до каде се и ке ми кажат кога пункција па ке видиме , од денес почнувам со 3 фостимони фала богу промени некои не чувствувам многу.
Така е, во Систина не даваат слика и не даваат информации, освен ако си поупорен и прашуваш. Мислам дека не е во ред тоа, сепак има жени што читале, знаат, се разбираат.....и треба да им се објасни. Синчето е од Плодност или Систина? Но, не секогаш прават трансфер на втор ден. Прават и на трет ден. Сепак зависи од развојот на ембриончето.
Da da znam deka pravat i na treti den no jas licno za mene kazuvam deka mene na vtor den mi go pravele transverot zatoa i prasav gledam deka skoro na site im go pravat transverot na treti den ili peti a mene na vtori pa mi bese cudno.
Девојки од 13 фоликули, 11 биле добри за оплодување, денеска ми се јавија рекоа дека 10 се оплодиле па сега зависно од тоа како ке растат ке одлучат дали ке имам трансфер или не. Што мислите добро е бројката ке пораснат ли? Поздрав
Систина-Попович Супер бројка Ајде сега со лесно на трансвер и брзо да ти поминат двете недели во исчекување и да ни ја кажеш високата бета
Fala Фала, за трансфер уште не се знае заради созрен ендометриум. До недела ке дознаам . Дај боже сите што се на очекување и тие што работат да стигнат до ова фаза ви посакувам висока бета. Поздрав
Во систина честа е праксата да се враќаат на втор ден. Не дека нема трансфер на 3 или 5ти ден, ама често на 2 прават. Не даваат слика, ама на извештајот што ми го давале секогаш пишувало колку клетки има и која е оценката. Ознака (C4G1, пример).
пример ако ти е пункцијата во четврток во 8ч, стоп инекција вторник во 20ч, а ако е трасфер на 2ден тогаш би бил во сабота
На моите извештаи никогаш немало пишано за квалитетот ....само дека е трансфериран пр. 1 ембрион. Може зависи од докторот?
Ти благодарам многу , ајде во вторник ке видам , таква гужва беше во четвртокот што немав време да си прашам ништо за фоликулите, Ивановски само ми кажа дека засега е се ок , итно го викнаа и не стигнав се убаво да си прашам , Сашка мо ја даде терапијава па белки вторник нема да е таква гужва бидејки попладне се па ке имаж време да си прашам убаво
Хехе ко што сака да се зеза докторот супер со сопругот само вицови и за фоликули после време немало е нема фала на инфо кукле
Јас колку шо гледам од тоа што го пратив од моите документи I ивф - 5ти ден 4-cell II ивф - 3 ден 8-cell Спојлер: Детално На првото ивф со 4 клеточни сум немала ни услов порано да ми направат трансфер. Не верувам дека Систина или било која друга болница би направиле трансфер само ради протокол. Мора да гледаат и развојот. Секој од нас е различен. Колку што гледам и јас за 8 месеци колку многу сум се променила, а не па да одиме иста шема за сите. Само носете документација од секое претходно ивф, за да имаат некое инфо докторите, и доколку може овој пат нешто да се смени за поголеми шанси за успех.