На 5ти ден 4 клетки е многу малку. Е тие ти правеле трансфер колку да се каже. На 5 ден треба да е бластоциста.
4 клетки на 5-ти ден е малку, требало да биде бластоциста. Ти кажаа зошто толку малку клетки имало ембриончето? И јас имам сомнеж дека некогаш прават трансфер колку да се направи. Зар не е фер да се каже дека ембрионот не се развива добро и да се размисли за трансфер?
Не. Искрено вчера од кога ја отворивте темата ги анализирав документите и пишав овде. Може дека преку фонд и Таше е гледал побрзо да ме извади преку ред :-\
^^ и во Систина даваат сликички од ембрионите, на два наврата сум добила, еднаш Боби им рече, еднаш на мое барање.. ама изгледа без поттик не даваат..
kako taka so cetirikletocni si nemala uslov za transver ne mi e jasno ova znaci mene samo kolku radi reda mi go pravela Adamoska transverot
И да е преку фонд, не би требало така. Штом не се развило до 5-ти ден, како ќе се развива во мајката? И после плачеме, се нервираме зошто резултатот е негативен, се обвинуваме најчесто себеси........не е фер, сепак сме луѓе со чувства, треба да се коректни со нас. Башка, многу пари се даваат.
Па трансфер со 4клеточни е обично 2ри ден, ова 5ти ден треба да е бластоциста, значи престанала да се развива ама тебе ти ја вратиле...
Mene nikogas ne mi dale slikicka od embrionite i bas sega gledav na izvestajot pisuva samo deka e vraten esen eembrion so cetiri blastometri i tolku nisto poveke Abe i ova doktorive si igraat so makata nasa gubis sili nervi se istrosuvas psihicki, fizicki i finansiski ccc sramota
Пред две години кога правев ивф во њуборн на мојот извештај пишуваше N 1 ( C8- G1 ) и N2 (C8-G1) Ембриологот тогаш ми рече дека за тред ден се квалитетни.Па знам дека сега ништо не менува ама оние кои се разбираат чисто од љубопитност дали ова значи дека и двата ембриона биле осумклеточни?
Целосно се согласувам. Знам дека не е фер и коректно воопшто. Мене ми рекоа двата се одлични, третиот престана да се развива, ама дури сега видов колку се биле "среќни" што не сум била писмена во нивната терминологија. :-\
Од четири ивф имав само еден трансфер.Во њуборн и на извештајот ми пишуваше какви се двата ембриони слика од двата ембриони и слика од ехо од матката каде се гледаше како две ѕвездички.
Да. С8 е ознака за осумклеточен ембрион, а G1 е класа на ембрионот генетска.Јас го прашав ембриологот.
Зависи кога ти бил трансферот.Ако е на втор ден нормално е да се четири. Е сега па можеби и покасно почнале да се делат јк па затоа биле на пети ден четири а добро се развивале понатаму.Може затоа ги вратиле на @Momichka ембрионите,сакале да дадат шанса,од некои предходни искуства поучени.А може и сакале парите да ги лапнат незнам,ама зарем нема да пишат лажни описи на ембрионот ако прават превара? Да се чудиш на што да правиш кога имаш мака е работава.
Jas koga mi pravea et vo SISTINA si prasav zasto mi gi vrakaat embrioni te na vtor den mi rekoa oti od matkata podobro mjesto za niv nemalo
денес ми е 14 ден од трансфер, бев да испитам бета,ама лабараторијата работела со скратен персонал сабота и ми кажаа за понеделник, сабајле имав бледо кафеав исцедок правев тест од оној од 40 денари и ми излезе негативен, целата сум збунета незнам што да правам, се јавив кај докторот ми кажа да продолжам со терапија до понеделник додека не испитам бета, само аспиринот да го прекинам,
Не се разочарувај и не се стресувај, можеби е покасно имплантирано. Почекај до понеделник или купи си self clear и повтори го утре сабајле.