@NNA Жено како немаш надеж не тропај глупости. Значи сите ќе бидеме мајки кои порано кои покасно немој со вакви мисли молимте. И што е ова со староста не го разбирам 33 год стара си била и јас имам толку па млада сум, нека не јаде многу гурабии докторката твоја.
Ембриологот ми кажа затоа што сум стара не ми се квалитетни јајце клетките. И затоа не пораснат ембрионите. Тоа лошо влиаа на мојата фамилија. Маж ми ми рече без дете не може да живее а јајце клетки од друга жена не прифака. Тоа живот маки Тоа живот тешко ама мора да се издржи. Не верувам дека ке пораснат па како Господ нема никој. Фала за подршката
Секогаш возраста им е причината.....веќе аман од тој изговор. 33 години не се сериозна возраст, што да кажеме ние со 35+? 6 клеточни за 3ет ден се супер. Ајде малку позитивност
@NNA кај која докторка си?? Море сеедно, да ја смениш веднаш!! Стара си била на 33год и затоа немаш квалитетни јк дај не зезај и не дозволувај да те депримира и фрла во очај нестручноста нејзина, ако она не завршила работа како што треба не е твоја вина ама баш никаква, нека не префрла топка, па уште на следен циклус пак.. Највеќе го мразам ова кај докторите пациентот е секогаш крив, а они!!?? Стара на 33год бе ^^ и повторувам, ембриони на 3ти ден 6клеточни се супер ембриони!!!!!
Аххх мажи.... тие имаат барања, а никогаш не осетиле низ што поминуваме. Треба да ти даде поддршка, а не да те обвинува. Земај душо суплементи, многу суплементи. Само така ќе го подобриш квалитот на ј.к. Тешко во Њуборн толку сложени испитувања. Првото е најтешко, а потоа полека стануваш се посилна. Од искуствата, многу ретко првото ивф е успешно. Но, дај боже кај тебе утре да има бета над 5 Не очајувај! Докторот не ти кажа со каков пртокол ќе отиде? Долг класичен или краток?
pravat vo New born pgd jas si prasuvav za mene za drugi problemi sto imam sto ne se povrazani so sterilitet trebase mislam okolu 700 evra da doplatam megutoa so dr odlucivme da ne pravime pgd Nema vrska 6 kletocni embrioni se dobri za treti den za treti den i treba da bidat ili 6 ili kletocni kaj mene prviot pat bese 6 kletocen na treti den pa mi go vratija
Колку што знам, тие анализи се поскапи (околу 1000 евра, дури и повеќе). Веројатно ги праќаат некаде ембрионите. И од Ремедика може да ги пратат на такво тестирање (во некоја клиника во Софија), но кај нас во МК, нема.
Оф леле!Ќе те изнамачам малку можеш да ми ги пишеш на кратко за сите кратко класично и долго зошто ми е прво инф и не знам што ме чека.Ти благодарам и извини што сум досадна
@NNA дај Боже да успеете овој пат и да не ти треба друг доктор,но ако недај Боже не успее овој пат,под итно да смениш и др и ембриолог.На 33год стара ти рекоа,за да се оправдаат за неуспехот.Овде ми мириса на грешка во терапија,хормони и термин на пункција со созревање на јк.Не се депримирај,и не размислувај на донори сеуште си млада за такво нешто. Срамота бе што прочитав,какви се неписмени доктори работат со ваква деликатна проблематика.
Прогуглај душо, ќе најдеш многу информации. Еве еден линк: http://www.advancedfertility.com/ivfstim.htm Зависи од случај до случај. И само позитивно На се ова би додала и: или грешка во лабораторија.
Bog da cuva ami i jas uste malku 33 god ke polnam kolku samo koleski imam sto na 35 ostanaa trudni koja po priroden pat koja so ivf
Ја заборавив најдобрата информација за Њуборн да ја споделам! Ќе работат во две смени Фала богу некој да помисли и на тоа, особено ќе им одговара верувам на оние кои не се од Скопје, а и на нас зошто да се излегува од работа и бараат денови, па да полагаш сметки...
Е мене ме разочара @emkaemka за новата локација. Вака бргу влегувавме во Скопје и испарувавме брзински. И моите ескимчиња ќе ги преместуваат. Ќе си знам за нареден пат. убаво што сподели инфо
@NNA не туку се депримирај за глупости. Стара била еј Јас на 35 имав трансфер и 7 одлични ембриони, а на 32 имав по 1-2 едвај за трансфер. До докторот/ембриологот е дефинитивно. Класика да ти набијат грижа на совест. Мивки! Имаш уште фурни леб да јадеш дур остариш
Фала многу за овие зборови. Ке чека на 5 ден трансфер. Денрска 3 ден рече ембриологот дека не се добри треба да бидат 8 клетонични. Кај Снежана Стојанова Ремедика. Па и јас малку мислев дека ми има дадено грешна терапија затоа што примев 55 менопури, ова ми изгледа многу ама тоа е. Главно мене ми го расипаа животот сега од секој во куќата ке чујам дрка сум стара не можам да родам. Фала многу Дај боже да е така. Па другиот пат барам да биде Снежана Стојанова во Ремедика Фала многу за убавите зборови. Ка да пробам да го разубедам маж ми дека може р грешна терапија. Поздрав
@NNA извини ама прв пат слушам за докторкава, а и гледам @kukla21 горе во анкетата не ја ставила, па која е уствари??!! Од каде кај неа, кој ти ја посочи?? Што ќе разубедуваш, кого.. не ми се ни коментира.. кој компекс ти го набила, идиот! Почекај до 5ти ден што ќе ти кажат, ако ништо не бидне веднаш бирај си нов доктор ама повнимателно! Се најубаво
@emkaemka докторката не е идиот! Таа е една од најразумните гинеколози кои сум ги сретнала. Прави ивф, но нема многу пациенти. Сум била кај неа на прегледи, сум имала хируршки интервенции кај неа, а и некои други прегледи. Секогаш е достапна за пациентите. Што било проблемот, не можеме со сигурност да знаеме. Всушност 5 од 10 ј.к. е супер резултат. Квалитетот на ј. клетките може да биде лош и на помала возраст, се сложувам дека не треба да биде секогаш тоа причината која ја нагласуваат. @NNA е многу исплашена, ама сите ја поддржуваме полесно да преброди. Таков е овој пат. Сме поминале низ вакви тешкотии, па дури и поголеми. Пр. иста доза на стимулации, а ниту еден фоликул .
Од Гостивар е, докторката е многу добра работеше со внимание отидовме со познаство, ембриологот ми рече од староста не докторката, не можам да се жалам од неа. Првото ивф бев во Гак тотална грешка, отидовме заради Тофофски, Вториот пат ка Таше тој пари гледаше само не работа. И сега реков овој 3 пат баш убаво ми падна докторката. Све со внимание објаснеше само малку ми дојде чудно што многу ми даде терапија ама друго ништо не сомневам кај неа. Фала многу за подршката.поздрав Да имаш право, ама не можат докторите да ти кажат од староста е овој проблем. Затоа што има луѓе што тешко го прифакат. Знам дека сум стара ама не до толку. Тоа живот