Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @NNA ааа ич да не слушна повеќе за старост...па ни најмалку на 33г. Јас на 41 имав добри јк, на 42 родив. Допрва мислам да раѓам. Претходно и кај мене на докторите им беа изговор годините. Но не е така. И 6 клеточни ембриони на 3 ден се добри
    Без грижа, ќе бидеш мама. И маж ми не сакаше јк од др. жена...кога ќе спомнев понекогаш...

На 0ли, Paka, bebaa и 12 други им се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала душо, дај боже да пораснат барем една. Фала за зборовите, малку се смирев цел ден плачам и чистам, кажав сама на себе само за да чистам сум способна се ништо друго, вие со овие зборови ми дадовте надеж. Многу сакав од мм да ги слушам овие зборови ама друго испадна, мора да се живее и да се трпи.
    Уште еднаш ви благодарам на сите. Поздрав

На Melinda85 и @nn@ им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.511
    И те како е идиот докторот кој ќе се вади на возраста , од што си стара демек имаш неквалитетен материјал. Па и на 33 г стара била. Абе ај. Тоа е последно нешто кое треба да се каже на пациентите како нас.
    Имам кажано ,ама ај уште еднаш. Не секогаш возраста е причина за немање потомство,и кај мажите и кај жените. Еве мм има 60 г , пуши по 2 кутии дневно, пие секој ден по 100 мл виски у просек, работи бааѓи стресна работа, се храни нр баш здраво , па има одличен спермограм во секоја смисла.
    Јас со моите 40 г сум истрошена до крај. Едно немам на квантитет,друго и неквалитетни ми се . Ама познавам скоро ист случај како мене само што има 22 г . Така да возраста не е мерило секогаш.
    И мм некако не се слага за донирани јк,само од аспект дека ќе било себично тој да е биолошкиот родител,а јас не. А целата мака да била на мене.
    Не дека е категоричен во одлуката,ама и јас веќе сум изморена,исцрпена и немам ни воља,ни сила. Можда во некое друго време:)

П С
    Да си се пофалам и официјално. Ставени сме на список за посвојување детенце. Се надевам ќе биде во догледно време.
    А можда па во меѓувреме ќе се деси и некое чудо:inlove:

@NNA кај тебе и те како има надеж со такви ембриони.
    Глава горе и само позитивно

На Libra88, Saraa, manako1 и 31 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.516
    @Nadja_22 лајкот ти го ставив и се разбравме за докторката бидејќи се објасни NNA!
    Па значи ембриологот е идиот :@

@NNA друшке стварно ми е жал што биднува вака :(
    НЕ СИ СТАРА, ПА НИ ПРИБЛИЖНО извади тоа од глава!
    Ембрионите ќе бидат супер во вторник (fingers)

На bebaa, lalapo, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.308
    Дај боже Бубче во брзо време да се случи чудо да ве израдува и тебе и сопругот :hug:

На lalapo, NNA и Bubce38 им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.511
    Родители ќе бидеме еден ден некако, тоа сугурно:*. Се друго препуштам на дедо боже. Јас знам дека тој за нас чува нешто најубаво:inlove:. Кога-тогаш:*

Последна измена: 10 септември 2017
    На Libra88, manako1, Stara и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ете тоа е Бупче во право светло :)

На Lavica2016, Martka, Tukituki и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.333
    Знам бе душо, не се секирај.
    Дечките ембриолози таму се млади и не многу искусни, па не се ни зачудив на тоа што го кажале. Имам и јас искуство со нив.

На emkaemka и NNA им се допаѓа ова.
  9. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу, дај Боже да биде како кажуваш. Поздрав

Фала ти душо, дај Боже да успеш во сите поле. Многу ми е мило што постојат вакви храбри жени. Поздрав

Последна измена од модератор: 10 септември 2017
    На emkaemka и Bubce38 им се допаѓа ова.
  10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Јас сум пациент 4год.во Ремедика и Др.Снежана не сум ја видела ни еднаш на пункција и трансфер или на хистероскопија и скречинг.
    Тоа @NNA да ти каже дека си стара 33год.е толку неблагодарно и тотално непрофесионално...Таа само по ходници сум ја гледала.Мислам дека има тотална утка во терапијата а караванот си врвел...Пробај кај некој од другиве доктори и во Ремефика,Систина,ЊуБорн има толку Др.што имаат голем успех...Мислам дека и од Тофоски се фалеше ти и таму исто многу време и нерви си изгуби.Јас од недоволно информираност така залутав на ГАК кај Тофоски...ок Др.е но немаат услови за ивф...
    Не се откажувај пред време...
    Но менувај доктор...
    А со сопругот мора да сте заедно во вакви тешки моменти да се борите заедно и не се разочарувај сите ќе бидеме мајки.И јас сум 33год.па без суплементи претходно имам супер ј.к затоа не се разочарувај годините не се пречка во никој случај :hug:

На bokace, bebaa, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    107.256
    http://www.planetazdravlja.com/kako-da-povecate-kvalitet-jajnih-celija-za-90-dana/
    //www.planetazdravlja.com/kako-da-povecate-kvalitet-jajnih-celija-za-90-dana/
    Има начин со терапија но и со добра стимулација и исграна да се подобри квалитетот на јк.Не се откажувај одма и одма да размислуваш за со донор.Др знаат да си го утнат протоколот па после пациентката крива.

На bebaa, NNA и lalapo им се допаѓа ова.
  12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Сите ембриолози во Ремедика се обучени во Лондон и на секој 6месеци одат на досовршување и стручни се ко и во Систина а еве и ЊуБорн исто таму има многу добри.

Тоа не е обична лабораторија во секој случај им треба добра обука што ја имаат сите...Мене ми кажаа ради лошата морфологија на сопругот имаше ембриони што не се делеа воопшто и до бластоцисти само дојдоа само 5 од вкупно 13 оплодени а и јас сум 33 год и сопругот исто и не ми кажале никогаш дека е до староста.Ете многу повозрасни жени и мажи имаат успех...Тука е или лош тајминг на пункција или неусогласување со дозите и хормоните...а староста не е клуч за неуспех...Но сите ќе бидеме мајки сите ќе успееме како Господ никој не е... (fingers)

Последна измена: 10 септември 2017
    На bella.gk, mici-22, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  13. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    И јас веке не знам што да правам и мислам веке 3 ивф само ги грешам докторите не знам што да правам и како. Фала многу за советите.

Фала многу.

Последна измена од модератор: 10 септември 2017
    На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

И сега не е доцна и тие 6 клеточни ќе се фатат за тебе и ќе растат во меше никогаш не се знае само верба и молитва кон Бога и ќе си кажеш морам овој пат да успеам...Битно исфрлиго од главче дека си стара а за следно (Оно да не ти затреба повеќе) менувај доктор добронамерен совет.

Ајде стискам палчиња за трансфер и за 2 недели висока бета :*

На lalapo, bebaa и NNA им се допаѓа ова.
  15. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу, тоа си велам ај можеби Господ ке ме радува во вторник со раст на ембрионите. Фала за убавите желби на сите ви посакувам успе. Поздрав

На Milicka* и pile30 им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Veruvaj mi ic ne sme stari moi dve drugarki sega se bremeni ednata za prvo dete po priroden pat vtorata prvoto i dete i e so ivf vtoroto po priroden pat i dvete se nasa generacija mnogu me nerviraat tie komentari od tipot stara si ili nez sto pa luge site ne sme isti bre ima zeni na 40 god sto se zdravi pravi i toa mnogu po zdravi od nas na 30 jas licno znam zena nad 40 god fsh i bese 5 ,6 tollku se dvizese i licno znam ženi sto bea nad 40 god pa rodija deca nna generacijo ne si ic stara ama ic

На NNA и lalapo им се допаѓа ова.
  17. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Devojki da vi kazam za moeto iskustvo . Nova sum tuka i s prilicno malku iskustvo vo potragata po bebe.Jas se odluciv za in vitro vo Praga vo Pronatal sanatorium po dve i pol godini neuspeh da zacnam po priroden pat. 32 godini sum i maz mi 48. Vo praga se bese idealno od samiot pocetok do posledno . Prezadovolna sum.Pravev stimulacii so menopura i cetrotide 7 dena od vtor den na menstruacija .folikulite mi bea pomali od 20 mm pa mi gi prodolzija inekciite uste 4 dena koga dojdovme do ubavo 25 mm folikuli i debel endometrium punkcijata bese na 14ti den iizvadija 17 jajce kletki od 30 folikuli od koi do 5 den imavme 7 blastociti no mnogu silna hiperstimulacija i zatoa go odlozivme transferot za najmalku dva meseci . No moram da kazam iznenadena sum kako ve tretiraat tuka posle hiperstimulacija . Tamu bukvalno bese carrki tretman i toa za 1800 eur . Posle za transferot i zamrznatite embrioni sigurno uste ke treba ,no razmislete gi preporacuvam toplo ! Pozdrav !

На NNA, Stara, mac82 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А за замрзнување колку плати?

19. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Uste ne sme platile ama imase cenovnik na sajtot

So transferot treba da ne fati 2500 eur bez zamrznuvanje ,plus inekciite 1000 eur ne fatija ,no 7 dena so hiperstimulacija me gledaa 8 casa vo klinikata ,postojan nadzor imav .infuzii ,lekarstva ,se bese besplatno. i dva pati mi vadea tecnost od stomakot od koi samo ednas mi naplatija 200 eur .potoa imase licnost koja ne kontaktirase tri pati od 15h do 21 h koga bevme doma ,so muabetot ako se vlosi sostojbata i vo srede nok ke dojdam so vas kade sto treba .sega ima i direktna avionska linija .za smstaj za 12 dena plativ 500 eur iako treba edna nedela da si tamu samo. Prezadovolna sum !

Последна измена од модератор: 11 септември 2017
    На NNA и Spiritus им се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Супет штом си задоволна,ана сепак значи не било само 1800 евра како што кажа ти.Ајде со успех :)

На spirkovski му/ѝ се допаѓа ова.