@emkaemka јас имав наслушнато дека чекаат дозвола за да можат да прават породувања, и дека ќе бараат нова локација. Незнам дали добиле дозвола за родилни сали иако во меѓувреме имаше и друга шпекулација дека породувања ќе прават во Филип втори. На нивната веб страна гледам дека имаат некаква соработка со нив. Баш ме интересира дали ќе станат целосна болница со сите услуги, не за друго моите ескимчиња за второ се кај нив, па да знам и јас што се ќе може да се прави кај нив.
Znaes kako beba bi rekla se isplati . Tamu uspesnost na in vitro postapki e 78% a kaj nas new born ima najvisok procent 45%.
@kostarika се согласувам целосно со тебе и драго ми е за твоето позитивно искуство. Само малку се збунивме дека првиот пат спомна само 1.800€ а потоа имаше додатни суми. Инаку нормално е, кога е бебе во прашање, се исплаќа, ама кешот мора да ни биде при рака. Ти посакувам во најбрз временскио период да го кренеш позитивниот процент на успешни ивф
Замрзнавме 7 ембриони,здравје боже малку да се опоравиме, ќе пробаме пак др не ни преостанува, освен да се надеваме дека ке успееме.
одмори @bella.gk собери сила и енергија. само секако месец дена или два, пред трансфер убаво следи го прогестеронот. овој пат и терапија, убаво нека се среди. мислам дека тој ја закашка малку работата овој пат + дека прво ивф и најстресно е сепак си ми на списокот за бебе 2018 не те оставам така
А да прашам јас. што се прима после трансфер? кои лекарства и од каде купувате? имам време уште но ме интересира инфо? фалаа
Bela .gk zal mi e dusicke naredniot pat ke bide uspesno a za ceska za pronatal 2500 evra e samo invitroto plus terapijata
Мила не тагувај, сите еден ден ке бидеме мамички, главата горе, животот продолжува, ке биде нареден пат, си имаш доволно замрзнати ембриончиња и не треба малтретирање со терапии
благодарам на подршката, сега останува да се смириме малку и да продолжиме понатаму,висок ми беше естрадиолот пред трансфер така ми кажа докторот, не го прашав колку е вредноста. Благодарам @Meckicja и @Milicka* се наевам следниот пат ќе биде успешно,
Баш ми е жал ама нема откажување. Замрзнатите ве чекаат и нареен пат ќе се сконцентрирате да создадете идеални услови за ембриончињата. Во меѓувреме опушти се и психички одмори се, па штом ќе си спремна со нови сили ќе успеете.
Ne gi gresis doktorite , ve molam devojcinja nasite dojtori ne deka ne se dobri odlicno se.Mozebi ova e i poprilicno nova tema na koja rabotat za razlika od porazvienite zemji megutoa ete se educiraat i znaat kako treba.Problemot kaj nas e sto ima mafija koja ja ima i vo Bugarija isto taka i perat pari preku fondot za in vitro oploduvanje. Zatoa ne se ceka 5 ti den na oploduvanje na jk i spermatozoid , nemaat mesto ni kade da gi zamrznuvaat pa posle gi stavaat poveke primeroci vo edna fioka pa se odmrznuvaat site koga treba samo dve da se izvadat i na kraj ne preziveale odmrznuvanje ,i red drugi takvi raboti.Nas ni e besplatno oploduvanjeto ,tie zimaat pari od fondot ,uste nekoj drug zima pari za Sorabotkata i taka tuka lezi zajakot .Eden golem biznis.
Девјчиња правев тест за бременост и втората линија излезе бледа,незнам што да мислам.На 01.09 правев ембриотрансфер, а среда ќе одам да испитам преку крв.
Мила главата горе, одмори се и кога ќе бидеш спремна повторно ке го поминеш и уште полесно овој пат. Јас по моето прво неуспешно инвитро многу се разочарав и си дадов време, но не се откажав. За второто веќе бев спремна, знаев што ме чека и бев убедена дека ке успеам, на никого не кажав се додека не ги видов двете цртки.