Девојчиња помош Денес испитував бета 8 ден ми е знам рано ама матичната ми бара поради боледувањето Ми покажа 24.3 што треба да значи да не е покачена ради терапијата нешо бидејќи сабајле сестрите ми рекоа нема да покаже ништо бидејќи е рано.
Значи дека ептен ама ептен малку си трудничко Баш и мене ме интересира ако не ти е проблем купи sure check и види дали ќе детектира и пиши ни. Со лесно
а на кој ден ти беше трансферот? Како и да е ова е бременост со лесно инаку матичната можела да те прати на комисија,а комисијата ќе ти рече да правиш тест на денот на кога ти пишува во извештајот од болница, и ако е позитивен и ако треба ќе ти го продолжи боледувањето, а ако е негативен ќе ти даде боледување само за деновите до тест. Ако си земала боледување од ден на пункција, а трансфер ти бил на 3ти или 5 ти ден во случај на негативен тест ќе добиеш боледување само за 3 или 5 дена од комисија. Кај мене на после сите трансфери вака правеше матичниот, и немав никаков проблем. Ова го пишувам за оние со негативен тест да знаат .Ама ова не важи за тебе ти имаш позитивен тест, со среќаааа
@jule84 трудничка си ^бетата е мала бидејќи е рано, сепак е 8ми ден.. @R!B! со лесно, со убаво, со најубаво
Трансферот ми беше на 5 а боледување земав ден пред пункција. Матичната ми е малку проблематична кога станува збор за боледување и на првото ивф правев на 9 или 10 ден ми беше бетата 4.7 и ми го продолжија на комисија уште 2 недели. И сега уште не ми е верно дека ми искочи волки бетава незнам дали да се радувам или што. Ќе почекам уште една недела за сигурно. Мерев и базална температура и од вчера ми е 38.2 никогаш не ми била толкава а сум мерела и предходно.
Ако си ја мерела преку ден, може да е висока. Провери утре наутро, пред да станеш, треба да е околу 37 или малку повисоко од 37. Имаш некакви симптоми?
Да преку ден ја мерев ама и друг пат кога сум ја мерела ми била 36.4 отприлика преку ден не ми била висока. А симптоми немам освен вчера и завчера малку ми се сврте друго ништо не ми е и ако се важи што мокрам нон стоп и навечер по 3 пати станувам.
бетата е ниска затоа што е рано, ако мериш утре треба да е околу 50... Според она што сум читала, бета на 5 + 9 дена треба да е околу 50 така што ова е бременост со лесноооо секако ќе си провериш и за некој ден и ќе се радуваш
Оф фала ти миличка се смирив сега некако ама пак ме фаќа на моменти она не ми се верува после толку год јас да сум бремена.
kaj kogo pravese ivf izvini nesum te citala porano i posle kolku godini daj boze kako sto citam da ti bide uspesno
@jule84 мојата бета на 10ти ден беше 88.4 така да твојава е таман за 8ми ден! Само да кажам што и на мене ми кажа докторката, најверојатно е едно и едно е ама вредно
Ponovi ja za dva dena betata da vides dali raste dali se duplira pravilno inaku jas se javiv vo fzom i vcera bil razgledan mojot slucaj i odluceno bilo da mi. Pobaraat dopolnitelna dokumentacija a sto e ne mi kažaa mi rekoa koga ke stigne resenie ke znam sto ke treba plus da dostavam utre ili denes mi rekoa ke stasa
Фала срцка дај боже да е така како што викаш. Те гушкам Оф аман што бараат па сега само нешо им текнува. Иначе се мислам да направам пак во петок. Ќе видиме а во вторник обавезно ќе ја направам да не ми се смејат во државна 3 пати да идам.
Што направи ти зема ваучер или уште чекаш. Само нешто им истекнува во фондот.Ај се надевам побрзо да се среди работата.Ти стискам палци