Може инфо од каде ги набавуваше и по која цена ? Од прилика по колку се пијат? Хаха ах колку не има кај него, супер , ко ке изнаредиме позитивни тестовииии убавини со лесно да ти биде целиот пат ,
За фраксипаринот да ти биде рефундиран ти треба извештај од трансфузиолог , сметка и сметкопотврда од купените инекции , потврда од матичен гиниколог за примени инекции и еден лист со датуми и печат за примени инекции , копија од трансакциска сметка и лична карта . Јас лани така поднесов и беа околу 80% рефундирани .
Мене ова ми е многу комплицирано . За колку пари отприлика станува збор? Беше со долг протокол и супрефакт?
Bez veza znaci ovie od fzom mi baraat 4 d i 2 d eho ne postati od 6 meseci a im dostaviv otpusno pismo od histeroskopijata i sakav i hsg da im dostavam no taa od podracnata služba na fzom mi rece nema potreba nez dali da go dostavam sega hsg mi e od 10 maj i kade možam da napravam 2 d i 4 d na kavum uteri ono dodusa jas ne pocnuvam odma so ivf zaradi ocite ne mi dava ocniot lekar da pocnam so ivf dodeka trae terapijata ama ova e krajno bezobrazno. a za mm od aptekata mi gi preporacaa na centrum a do z dali nekoj od vasite mazi gi ima koristeno niv i kolku ste zadovoljni da znam da gi kupam na mm
Не се секирај, можеш секаде. Би требало и матичниот да ти направи. За еден ден може да го добиеш извештајот.
Mi treba i 4 d eho neznam na 25 sept ke doagam za SK da gi zamolam tie na Gak tamu da mi naprava t lani tamu mi pravese dr trajanova
@Meckicja мене 4д ми направи Гузелов во државната болница.(100 тина денари е) Оди побарај си упат од Матичкиот. А втора опција ти е 2.000 денари Валандово, Гетов. А 2д ќе ти извади Николов. Само смирено. + не сум скроз сигурна, ама можно е и Сузана да може да ти направи 4д. Има ново ехо. Не верувам да наплаќе скапо.
Mila, a sto imas problem so ocite, izvini ako ne e tajna, posto ja imam malku poslab vid, pa ako pravam ivf da znam da ne smeta nesto toa.
mila jas imam retka bolest na roznicite i imav i loso vidno pole zaradi mnogu visokiot prolaktin i sega treba da me snimat i na okt zaden segment na ocite
Мене Ивановски ми направи 3Д ехо и така ги пратив документите(така ме советуваше матичниот), па ако поминат арно, ако не ќе праќам што ќе треба.
Дали некоја имаше проблем со киселини во желудникот? Овие два дена ке пукнам , а башка и мн нервоза ме фати , а шо убаво ми беше додека ги примав фостимоните сега ми иде да убијам некого аууу
Vo zadolzitelna dokumentacija stoi 4d, ama oni moze da si izmisluvaat i nesto plus, nekogas ne barale dopolnuvanja, kolku sto slusam iskustva, taka da daj Boze da ne ti baraat nisto plus, da odobrat direktno!
Знам, аплицирам за втор ваучер, Бев кај матичниот за да направам дополнително и 4Д ехо. Иначе цела документација ми е комплетна, па што сака нека биде. на моја пријателка покрај 4Д и побараја дополнително 2Д ехо. Како ќе им текне, така