Ајдее Боже драги што има лаборант да дава мислиње.Значи ти прерано си го направила тестот односно си испитала бетахцге затоа толку ти испаднало.На која црна граница сега мене ова ме изнервира а не пак тебе.Безпотребно ти создале стрес.Кој само им дава право да коментираат.Ајде душо главата горе се ќе биде супер ќе видиш сега колку ќе ти биде повисока бетата.Само немој со стрес те молам опуштисе гали си го мешето.Те .
Na mene denes dr trajanova mi rece na 21 den od ciklus da odam za 2i 4d eho na kavum uteri a zasto neznam koga ja prasav zasto mi rece samo taka treba da bide
Не знам @Meckicja зошто баш треба на 21ви ден, но д-р Трајанова е добар доктор, па послушај ја. Јас денеска бев на преглед за можно ИВФ на спонтан циклус. Имам фоликул од 16 мм, ама естрадиолот ми е 95 на 10ти ден, лх е 5.7, па ќе чекаме уште некој ден. Се надевам дека ќе стигне до 150-200 во наредните 2-3 дена. Утре треба пак да испитувам хормони Ако имате некој совет за бројкиве бујрумте...
Девојчиња ми го зема сопругот резултатот бетата ми е 44.7 на 10 ден а на 8 ми беше 24.3 очекував повеќе да е или вака треба?
Честитки. Супер си расте бетата. Дефинитивно си трудна. Во принцип на секои 48 саати (два дена) треба да се дуплира. Кај тебе е баш како што треба.
Девојки јаа сум мн разочарана и веке се предадов, од 15 фоликули полни биле само 4 мн се плашам но тоа е животот и тие 4 бог змае какви се утре ке видиме што ке кажат
Само едно добро ембрионче ти треба за бременост. Сега одмарај и мисли дека ете имаш 4 потенцијални бебиња.
Ви благодарам на сите! Значи многу ми помогнавте ви посакувам на сите ваква среќа. И сите да се макнеме од тука што поскороооо. 
@Milicka*И едно да е вредно е а не пак четири.Четири јк се четири потенцијални бебиња.Се ќе биде во ред.Ти испрачам среќа за висока бета.
@Srna 16 немам искуство,и гледам од вчера никој нема вратено. На форумот ја најдов @bebaa и @Lost angel (ве повикувам на помош) исто Трајковски ги пратил кај него. (Чаир кај Зоран Илиевски - 2500 ден.Треба упут од матичниот гинеколог.)
Извини вака пошто мене сега ми дадоа да правам некоја анализа за хеликобактер и излезе многу висока па се мислев дали може би неуспешното инвитро е заради ова или нема врска..
@Srna 16 Душо па затоа и те пратил за скречинг,оти имаш проблем со ендометриумот.А за да не ти наплака 15000 на приватно,си соработува со др Зоран и те прака на државно.Добар е докторот јас добро поминав.Со самата постапка скречинг,се подобрува ендометриумот,и ке се задебели и ке се зголеми рецептивноста.Го зголемува процентот на успешност.Не се секирај др Владимир сака да успеете,а гледа да не ти зима пари за нешто што може да направиш на државно.Јас правев хистероскопија кај др Зоран добар е.
Не се плаши на мене од 18 извадени 4 преживеани а само 2 со најдобар квалитет беа.. затоа не се плаши доволно е и едно само вредно да си е не се разочарувај веднаш..
Воопшто нема зошто да си разочарана миличка! Тоа не се малку јк, доволно е и една само да е здрава. Немој никогаш да се оптеретуваш за бројот, важен е квалитетот.Еве тука имаш многу примери кои успеале и со само една јк! Ајде глава горе,насмевка и чекај убави вести од ембриологот