Nisto odi na lekar ke ti gi vidat bubrezite na eho ke ti ispitat krv i mokraća i brisevi ke ti zemat ova ne e za cekanje odi so prioriteten upat na urolog
@jule84 душо, пак имам неколку прашања за тебе: Колку денови боледување ти даде матичниот? Дали во боледувањето пишува дека е ивф-оплодување? Дали следува боледување после позитивна бета?
Душо матичната ми даде 15 дена и да пишува дека е инвитро. После со бета те праќа на комисија мене на првото инвитро бетата ми беше 4.7 па ми го продолжија боледувањето уште 2 недели, а сега со 44.3 ми го продолжија 20 дена. Јас го отварам ден пред пункција и кога ми завршува нели имам уште време до тест и затоа изгледа ми го продолжија првиот пат со толку ниска бета. И после позитивен тест нормално даваат боледување ако сакаш дома да си седиш. @Fani80 срцка е Попович
Фала многу!! Значи, на работа ќе знаат дека си правела инвитро. Мене тоа ме мачи, не сакам да знаат на работа . Има некој начин да се избегне тоа? Да стават шифра на пример и да не стои ивф...
Мислам дека неможе да се избегне мора матичниот да ти пише за што ти дава боледување.Нека знаат ќе им кажеш на главните и ќе ги замолиш да не јадат гурабии на другите а на крај па што се секираш ако знаат кај мене на раб скоро сите знаат а вработени сме над 100 души одма знаат за што зимам боледување немора да им кажам. Ти е гајле само свиркај си ти
Девојки ми треба помош, сега кога ја земав терапијата реков да се проверам со ампулата за вечер, на извештајот пишува ампула прогестерон а на мм во аптеката во систина му дале прогестерон депо , дали ова има врска? Да барам само прогестерон?
Некоја од вас прашуваше за испитувања на трансфузиологија еве има неколку слободни термини кај Елена за Окт. Се надевам ке ви биде од помош ова информација
Сите сме различни ете некои неќат да се знае и тоа си е нивен став нема што да се мешаме понатака. И јас имам колешка на никој немаше кажано дознавме откако остана бремена на третото инвитро поима немавме што прави. И да многу ги има како нас сестра ми раб во систина и секоја втора што раѓа е од инвитро останата бремена и стално ме теши така.
Jas ke kažam na mene sto mi se sluci odam vo SISTINA za vtoroto invitro i ete ti ja i drugarka mi tamu i aj sega krij se oti odes po bolnici na jatrvata sestra i krieja oti odat po bolnici i ode majka mi na dr na privatno bese i ete ti go i zetot na jatrvata so spermogramot vo racete pa vie kriejte sega
Јас за првото инвитро кажав на сите освен на работа. Со работата некако се снајдов, бев една недела по трансферот дома, и после продолжив со сите активности, кои не се физички напорни. Сега, со ова второво ИВФ на природен циклус, особено дека до пункцијата нема никакви стресови и тегоби, решив да не кажувам на никого...зошто кога го добив негативниот резултат на првото, најтешко ми беше дека требаше да давам „репорт“ дека не успеало на цела фамилија и сите пријатели, и го доживував разочарувањето одново и одново. Ова е навистина многу интимна работа и секој има право да одлучи кому и кога ќе каже. За работа, не знам стварно како може тоа да се реши ако ти треба официјално боледување.......
Jule pred punkcijata maticnata so koj izgovor ti go otvori boleduvanjeto ? Zatoa. Sto mene mi rekoa duri od transfer deka moze da mi otvorat . I jas go imav toj problem .Ne sakav da se znae nisto ama iako samo do punkcija stignav poradi hiperstimulacijata nemaa sifra za hiperstimulacija pa mi bapnaa in vitro . Ja zamoliv smetkovoditelkata ako moze da go cuva kako tajna zatoa sto mi e intimno i koga otidov na rabota site me prasuvaa dali sum trudna . Uzas! I nisto ne kazav iako bese mnogu neprijatno i sea imam nekolku kolegi sto mi se dosta luti sto ne im kazuvam :/
A da ne moze toj sto go pravi oploduvanjeto da pise takva dijagnoza ? Vo smisla da ne e programata druga ,zatoa sto jas vo Praga praveve punkcija pa maticniot mi otvorase boleduvanje.