Ако ти е повисоко од 12.5 бараат анти-мулериан хормон којшто треба да покаже повеќе од 1. Во спротивно, предлагаат инвитро со донирани јајце клетки. Но чекај се`уште е рано да те фаќа паника. Ете, на мене за среќа Анти-мулерианот ми беше 1.55 и ми дадоа без проблем. Истестирај се повторно, се случуваат грешки, па после ќе видиш што како.
Нема да те лажам Сара мила, но за тоа не постои лек. Едноставно варира во различни месеци, па може да биде повисок и понизок...но штом еднаш покажува висока бројка тоа со сигурност значи дека резервата на јајници е опадната. Се вртат некои рецепти за смокви во маслиново уље, но науката вели дека ништо не помага. Како и да е, повтори го прво, па после ќе разговараш со докторите посериозно.
Na mene brusnica caj i luk jadev i uvin cak piev i so edna doza antibiotici seiscisti ama piese i mm i sestra mi na toj nacin ja izleci
Почни да земаш пченична трева и Vitex. Тие се за намалување на фсх и контрола на сите хормони. Нормално, и други суплемени, како Q10, вит.D и DHEA (може веќе земаш некои од нив).
@podravka веќе да не се спријателуваш со лоши другачки Пиле што ти ги пиша капсулите Брусноцин веднаш зеди ги, 2*1 пиј ги, помагаат доста за инфекции, сум ги пиела
Да сум пропуштила да пишам ги пијам 2х1 дури и симптомите што ги имав ги немам...лесно и мокрам...пијам течности но не се налевам нонстоп ми глумка во желудник ептен се ефикасни 60 таблетки се 595 ден.во Зегин ги земав @podravka
Да ќе почнам но и утре да видиме да не има некоја грешка ако пак излезе високо е тогаш мора да преземам мерки
Треба да купам апчиња Летросол за стимулација, дали му се на некој познати и дали има искуство со нив? И Мерионали треба да земам 5 инекции. Дали знаете дали ги има во Србија, на пример?
Мислам дека некоја од феминките пишуваше дека ги купува во Косово-Прешево....така некако. Во Солун и во Косово биле поефтини.
Не се плаши пред време. И со антимилер под 1 се добиваат јк но во помал број. Прво пробај со сопствени јк потоа ќе бараш друго решение. Овдека не има многу со низок амх и се добивале јк. Среќно
Тоа е индивидуално. Како се осеќаш и препорака од доктор. Јас се вратив после три месеци, ама имав исцедок повеќе од три недели и морав повеќе да мирувам. Штом се стабилизирав си почнав со работа.
Летрозол се всушност Фемара и ги има во Бугарија. Јас ги купив од Софија, 5 таблетки беа околу 1200 ден.
Само што сакав да ти пишам што си направила денес. Ако душо еден ама вреден ќе биде ќе видиш. Среќнооооооо