Opusti se,te molam...sega najmalku ti treba strav i grc. Neznam kako odi toa so crinonot,no sigurno ne ne nisto strasno. Koga e prviot ultrazvuk? Milicka,se ke bide dobro je vidis! Te baknuvam!
Utre odime na pregled i spermogram kaj Petanovski i konecno ke znaeme sto ponatamo. Samo me plasi spermogramot ako izleze podobar od prethodniot,da ne ni baraat inseminacii od fondot.
Да да и јас ставам. Тоа е прогестерон, за поддршка. Некои примаат утрогестан, некогаш даваат кринон. Мене кринонот ми се чини попрактичен. Еднаш на ден се става, а иде со апликатор. Попрактичен е.
Zdravo na site, mi treba edna informacija. Za aplikacija vo FZOM za in vitro postapka dobivme odgovor deka treba da se napravat 4 insemenacii. Me interesira dali tie se pravat sekoj mesec ili treba da se pravi pauza pomegju dve napraveni insemenacii?
A kakov problem imavte ? Se izvinuvam,no i nie se spremame za ivf preku fond,pa me interesura poradi koja pricina ve vratile od fondot?
@ViDer јас имав така црвени остатоци на гелот и не само на гелот. Мислам дека малку покасно, после првото ехо, меѓутоа вака ко тебе во почеток ептен. И објаснувањето на др беше дека пукаат капилари на матката, дека близнаци и дека брзо се ширела. Само одмарај колку што можеш повеќе, лежи и нозе поткренати... Јас примав кринон до крај на трети месец, а после до крај на бременост утрогестан вагинално.
Se obiduvame da zbremenam 2 godini, a problem nema, Rezultatite od site ispituvanje se vo red. Imase po nekoja bakterija, no nisto seriozno, gi izleciv,Isto imav CIN 3 pred 1 godina, ama napraviv konizacija i odtogas rezultatot na pap testot e vo red. Od fondot me izvestitija bas poradi toa sto nema nikakov patoloski problem se preporacuva insemenacija.
Fala Amorce, utre sum na pregled ama ne znam dali ke moze da vidi nesto na eho, sepak e rano, samo 17ti den od transfer.
@ViDer мислам дека нема да може ама не се знае, нека види, можеби ќе види нешто и ќе бидеш мирна. Мене првото ехо ми беше една недела после тестот. Па после тоа ехо ми се случија тие црвени моменти и после две недели ново ехо за срцева. Со лесно утре и со убави вести те чекаме
од фондот ваучер без инсеминации даваат само во случај на тежок машки стерилитет и доколку жената нема туби или и се затнати а не успеали при тоа со лапароскопија да ги одзатнат, во сите други случаеви бараат 4 инсеминации. Во однос на паузата Најубаво да се јавиш да прашаш зашто на моја блиска кога ја одбија сега пред неполн месец и пишаа наредните инсеминации да ги прави во размак од 2 месеца.
da prva, ama nikako da dojdeme do nea...se nadevam sega vo petok imam folikumetrija zakazeno pa deka ovoj pat ke ima soodvetni folikuli...